· 

wc papier, tampons, maandverband

Bijna alle vrouwen hebben er wel eens last van en ook wel vaker dan eens trouwens, maar wist je dat wc papier vaginale schimmels kan veroorzaken.. 

Roodheid, jeuk, schimmels, ontstekingen en noem maar op. 

 

De wc papier wat oh zo oersterk en lekker zacht is.. zit vol met chemicaliën, zoals chloor, plastic, Formaldehyde en BPA!

BPA is een weekmaker dat wordt gebruikt om kunststoffen en plastic elastisch te maken. Deze stof kan een hormoonverstorende werking hebben en ik kan je vertellen bpa zit in heel veel dingen. 

 

Door het slijmvlies wordt razendsnel iets opgenomen in je lichaam/bloedbaan...

Slijmvlies zit in je plasbuis, anus, vagina, neus en keel. Vrouwen nemen al deze dingen dus snel op in het lichaam. (mannen by the way ook hoor!!) 

Niet alleen door het slijmvlies worden dingen snel opgenomen je hebt ook contactallergieën en dan vooral bij onze intieme delen.  

 

Nu heb ik het alleen nog over wc papier dat de vagina en onze hormonen uit balans haalt, maar dan heb je ook nog tampons en maandverband waar de onnodige troep in zit. Zo wordt de buitenste laag van tampons en maandverband ook nog eens voorzien van Polyetheen (een kunststof gemaakt vanuit aardolie waar ook benzine etc van wordt gemaakt!).

 

Je wil niet weten wat je allemaal onbewust in je lichaam stopt of tegen je gevoelige lichaamsdelen legt. Je moest een weten wat er word opgenomen door onze slijmvliezen!

 

Het is dus niet zo gek dat de hormoonbalans van de vrouw is verstoort en dat vrouwen of last hebben van teveel of te weinig afscheiding, vaginale schimmels of andere vaginale klachten. Überhaupt klachten van het menselijk lichaam niet eens alleen bij de vagina en dan heb ik het nog niet eens over het emotionele of mentale deel wat iets met je doet, omdat je er onzeker van wordt! Denkt dat je niet normaal bent en jezelf probeert te verstoppen.

 

Helemaal tijdens seks durven vrouwen zich niet optimaal open te stellen en zijn ze vaak onzeker over hun lichaam. 

 

Wat er allemaal in menstruatieproducten zit:

  • Plastic.. BPA, benzeen en PEG
  • Glyfosaat (pesticide dat is bestempeld als 1 van de meest giftigste chemicaliën door de Environmental Protection Agency)
  • Dioxine (kankerverwekkende stof dat zeer schadelijk is)

 

Ook zijn er vaak nog geurtjes toegevoegd aan maandverband, inlegkruisjes, wc papier, vochtig wc papier en noem maar op.

 

Geurtjes kunnen van natuurlijke en vanuit synthetische stoffen worden gemaakt. Parfum is een mix van verschillende geurstoffen opgelost in alcohol. De natuurlijke geuren zoals jasmijn, roos, Citrus en hout worden al eeuwen lang gebruikt voor parfums, maar vanaf de 19e eeuw zijn er veel synthetische stoffen die vanuit de fabriek gemaakt worden hieraan toegevoegd. 

Dagelijks krijgen we dus ook een chemische troep aan geur binnen en dat terwijl ons reukorgaan bedoeld is om je te beschermen en je te waarschuwen wanneer er iets is. Dit orgaan wordt dus ook dagelijks verstoord.

 

Maar goed ik wijk af.. terug op wat de geuren en parfums met onze intieme slijmvliezen doen. Het veroorzaakt irritaties, Hormoonverstoringen en allergische reacties. Het is kankerverwekkend omdat parabenen, oplosmiddelen, ftalaten, weekmakers en benzeen zich kunnen ophopen in het lichaam.

 

Stoffen die vaak in parfum zitten zijn:

  • Oxybenzone 
  • DEP (hormoonverstorende stof dat ook effect heeft op sperma. Deze stof zorgt ervoor dat de geur lang op de huid te ruiken blijft)
  • HHCB - AHTN (Synthetische muskusverbinding)
  • UFP (Formaldehyde) beïnvloed organen en veroorzaakt irritatie van de slijmvliezen 

 

Parfum zit dus vaak in maandverband, tampons en inlegkruisjes verwerkt en deze stoffen wil je echt niet bij je gevoelige intieme delen hebben. 

 

Ik kan alleen maar zeggen dames verdiep je in de producten die je gebruikt en wat het met je lichaam doet. Ons lichaam is niet gemaakt om allerlei ongemakken te hebben en het verdiend de beste producten zonder chemicaliën en alle andere shit dat ons lichaam en onze hormoonbalans verstoort! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0