Kruiden en huismiddeltjes

 

Wat veel mensen niet weten is dat je met kruiden en huismiddeltjes vaak dingen kunt verzachten en of oplossen. Wij hebben over de jaren heen onze kruiden verruild voor pillen, maar wat gebruik je waarvoor en wat moet je juist niet gebruiken? 

 

Hier wat kruiden en middeltjes op een rijtje. 

 • Aloë Vera helpt bij acne, blaren, psoriasis, rimpels, wratten, droge huid, zonnebrand, warmte bultjes en voetschimmel. Aloë Vera werkt verzachtend en ontstekingsremmend, het verlicht jeuk en helpt de bloedtoevoer stimuleren. Je kan Aloë Vera ook op kleine schaaf en snijwondjes doen.. doe een beetje Aloë Vera op het wondje (let wel! spoel het eerst schoon!) en laat het opdrogen, zo heb je een natuurlijke pleister en het helpt bij de genezing. Ook helpt het tegen maagzuur en kan het je bloedsuiker laten dalen bij inname. 

 

 •  Arnica helpt bij blauwe plekken, pijnlijke voeten, slijmbeurs en peesontstekingen, carpaletunnelsyndroom. Neem Arnica niet inwendig in tenzij het zo sterk is verdund dat het geen schade meer kan aanrichten. en gebruik niet rondom je ogen of mond. Je kan een kompres maken van Arnica door er 2 theelepels van de bloemen toe te voegen aan 200ml gekookt water, laat dit afkoelen en doop een schone doek in het mengsel, leg de doek op de blauwe plek, of het deel waar je pijn hebt, het werkt namelijk pijnstillend en ontstekingsremmend, ook laat het lelijke verkleuringen van een blauwe plek wegtrekken. bij pijnlijke voeten.. maak een warm voeten badje en voeg daar een eetlepel van de bloemen aan toe. laat je voeten er even in weken, het verlicht bijna direct de pijn. Arnica helpt ook bij de verbinding met je hogere zelf en trauma. + het helpt bij cel vernieuwing.

 

 • Azijn helpt bij acne, blauwe plekken, galbulten, hoofdluis, hoofdpijn, luieruitslag, psoriasis, roos, steken en beten, wratten, zonnebrand, zweetvoeten, voetschimmel, keelpijn en ook ontkalkt azijn je waterkoker, koffieapparaat, wasmachine en het laat vieze geurtjes verdwijnen. Bij voetschimmel en zweetvoeten, maak een voetenbadje en voeg daar azijn aan toe. bij keelpijn kun je met azijn verdunt met water gorgelen of je kan er een hoestsiroop van maken (azijn met honing, net zolang mengen tot het in elkaar is opgenomen). Bij hoofdpijn doop een schone doek in appel azijn of gewone azijn en leg deze doek op je voorhoofd, of als je een grotere doek hebt bind hem om je hoofd. bij insecten beten of brandnetel prik leg je een doek met azijn op de prik of de huid waar de plek zit. Met een mengsel van 2 eetlepels witte azijn en zoutgranulaat in een glazen pot aangevuld met gefilterd of gekookt water (dit goed mengen) kun je negatieve energieën opvangen uit een ruimte. Laat de pot een hele dag in de ruimte staan waar je negatieve energieën wil opvangen, wanneer het zout stijgt en stopt met stijgen is alle negatieve energie opgevangen en kun je het weggooien.

 

 • Bitterzout helpt bij aambeien, acne, droge huid, gordelroos, likdoorns en eelt, ringworm, spierkramp, en zweetvoeten. Het verzacht, onttrekt giftige stoffen uit een insectenbeet en brengt splinters dichter bij de huidoppervlakte. het makkelijkst is dan ook om bitterzout toe te voegen aan water zodat je de huid waar de splinter in zit of waar je een insecten beet hebt kan weken (ong 10min). ook 1 of 2 koppen bitterzout toevoegen aan een warm bad helpt bij aambeien, spierpijn, blauwe plekken, zwellingen etc. bij acne voeg een theelepel bitterzout toe aan een kopje warm water en wrijf dit in de huid, het pakt mee eters aan en maakt je poriën schoon.

 

 • Brandnetel helpt bij allergieën, blaasontsteking, galbulten, jicht, nagelproblemen, prostaatproblemen, vocht vasthouden en snurken. brandnetel heeft een zuiverend effect, is vocht afdrijvend, brandnetel bevat antihistaminica (Histamine speelt een belangrijke rol in het lichaam, witte bloedcellen vormen een deel van het immuunsysteem, wanneer we een wond hebben, geïnfecteerd zijn met iets en werkt voor fysiologische functies in het lichaam). Het helpt bij allergieën en reisziekte. in brandnetels zitten vitamine A, B1, B2, B5 en B1, C, E, K en zit ook nog eens boordevol mineralen.. Ijzer, silicium, kalium, boron, natrium, calcium, koper, magnesium, zink, zwavel, mangaan, chroom en bepaalde nitraten. Het is van belang voor je energie, stofwisseling, je lever, zenuwstelsel, spieren, rode bloedcellen, witte bloedcellen, vochtbalans en bloeddruk. Brandnetel verdrijft ook duisternis en angst strooi wat gedroogde bandnetel in huis. Brandnetel ook Urtica genaamd. Je hebt ook brandnetel zaden wat je kan gebruiken.

 

 • Citroen helpt bij acne, brandend maagzuur, hoest, hoofluis, keelontsteking, keelpijn, koortslip, likdoorns en eelt, nierstenen, ochtend misselijkheid, spataderen, transpiratiegeuren, verkoudheid en griep, vet haar, vette huid, wratten en zwangerschapskwaaltjes. Citruskracht zit een antioxidant in die onstabiele en celbeschadigde moleculen verlaagt en helpt bij hartziekten, cholesterol oxideert zodat het plaque veranderd en je aders niet dichtslibben. Zo versterkt het schil van een citroen de wanden van de aders en haarvaten en verlicht het de pijn van spataders. het verlaagd het risico op huidkanker en borstkanker en verminderd nierstenen. het zuivert ook je energetische veld. kortom citroen mag niet ontbreken in je dagelijkse leef gewoonten.

 

 • Citroenverbena oftewel Verveine werkt ontstekingsremmend, bevat veel antioxidanten, werkt voor een goede spijsvertering (als je het voor of na de maaltijd drinkt) en helpt bij een goede nachtrust (helemaal wanneer je het blend met valeriaanwortel. Ook kun je van Verveine een crème maken deze werkt verkoelend en voedend. Verveine zuivert en helpt bij liefde.

 

 • Cranberry's helpt bij blaasontsteking, bloedstoornissen, leverproblemen, maagklachten en een slechte eetlust. Ook maakt het je urine minder geurend. bepaalde stoffen in cranberry's helpen ervoor te zorgen dat er bepaalde bacteriën zich niet kunnen hechten aan je tanden, waardoor er minder tandplak ontstaat, wanneer je de sap drinkt is het heel zuur en kan het het tandglazuur weer aantasten, dus drink het een beetje verdund met water. cranberry's zijn een bron van vitamine C. het heeft een gunstig effect op het cholesterol en het verhoogd je antioxidanten in het bloed. Het heeft een gunstig effect op hartziekten en helpt de kans op een beroerte te verkleinen en helpt bij de bevordering in het herstel van een beroerte. Het dagelijks een glas drinken van Cranberry sap heeft een gunstig effect op alles, de besjes eten natuurlijk ook! het sap wat je in de supermarkt koop is al verdunt en heeft niet veel effect. Let wel! cranberry's hebben een bloed verdunnend effect, mensen die de bloedverdunner Warfarine nemen moeten in geen enkele vorm cranberry's nemen, want hierdoor kunnen bloedingen ontstaan! 

 

 • Echinacea helpt bij aften, bronchitis, blaasontsteking, brandwonden, gerstekorrels, gordelroos, keelpijn, koortslip, schimmelinfecties, oorproblemen, sinusitis, verkoudheid en griep. Echinacea is een kruid dat het immuunsysteem stimuleert (neem het niet bij een auto-immuunziekte zoals Lupus of bij Multiple sclerose of Tuberculose!). Echinacea helpt het lichaam virussen, infecties en bacteriën beter te bestrijden. Om infecties te bestrijden kan Echinacea goed in combinatie met Canadese geelwortel gebruikt worden. Vermijd Echinacea wanneer je medicatie voor HIV, angst, immunosuppressiva, cholesterol verlagend of kankerbestrijdende middelen gebruikt. Gebruik het ook niet in combinatie met Ketoconazol, anabolen, amiodaron of methotrexaat of bij een allergie van Echinacea en of verwante planten zoals chrysanten, asters of ambrosia. Echinea helpt ook bij intuïtieve krachten en sterkend rituelen.

 

 •  Gekookt water gekookt water helpt bij alles, want het zuivert en steriliseert. Het reinigt je lichaam vanbinnen uit, wanneer je een wond hebt spoel hem uit met gekookt water ipv kraan water. Het helpt bij ontstekingen, infecties, bacteriën, maak het schoon of dep  het schoon met gekookt water. 

 

 • Gember helpt bij artritis, brandend maagzuur, hoest, hoofdpijn, hoog cholesterol gehalte, jeuk, kiespijn, maag en darmstoornissen, maagzweer, menstruatie problemen, migraine,  (ochtend)misselijkheid/ reisziekten, prikkelbare darm syndroom, slijmbeurs en peesontstekingen, verkoudheid en griep en nog veeeeel meer. i love this one! maak er verse gember thee van (snijd niet de schil eraf! net onder het schil zit de meeste kracht!) snijd plakjes gember en laat trekken in gekookt water. Bij artritis kun je gemberwortel raspen en de huid waar de pijn  zit insmeren hiermee. Het helpt ook  bloedstolsels voorkomen, kortom is gember een must. Door gember te raspen komen er meer actieve stoffen vrij dan door het in plakjes of stukjes te snijden (bijvoorbeeld door je eten), gebruik gember altijd vers en niet met een gerimpelde schil. Gember helpt ook bij geld, rijkdom, kracht, succes, passie en liefde.

 

 • Heksenkruid wordt gebruikt bij genezing en bescherming. Maretak helpt bij benauwdheid, hoofdpijn en nervositeit. Het heeft een verdovende, rustgevende en geneeskrachtige werking. ook is het krachtig bij liefde. 

 

 • Honing helpt bij acne, allergieën, hoest, keelontsteking, keelpijn, maagzweer, ouderdomsvlekken, slapeloosheid. Wanneer je honing toevoegt aan je citroen thee of kamille thee verzacht het je keelpijn. Honing doodt namelijk bacteriën en helpt wonden sneller genezen, verlicht de pijn bij maagzweren, helpt bij vermoeide spieren. honing onttrekt vocht uit een wond, brandwonden genezen sneller en het bevorderd de stoelgang. Geef honing niet aan kinderen jonger dan een jaar.  Thee van honing en kaneel samen werkt nog krachtiger, ook kun je hier nog laurier aan toevoegen.

 

 • Kamille helpt bij chronische darmontstekingen, bindvliesontsteking, galbulten, boeren, maagzweren, menstruatiepijnen, pijnlijke voeten, psoriasis, rosacea, steenpuisten, stress, doorkomende tanden, tandvleesproblemen, verkoudheid. Stomen met kamille heeft een verzachtende/ helende werking. Ook helpt het bij uitslag en brandwonden, huidirritaties en infecties.  

 

 • Kruitnagel zuivert de lucht, verbeterd de spijsvertering, kalmeert de maag, helpt bij maag/darm klachten, diarree, opgeblazen gevoel, is goed voor de lever, het de bloedsuikerspiegel te reguleren, werkt pijnstillend, ontstekingsremmend, helpt tegen virussen, schimmels, bacteriën en parasieten. Door kruidnagel te verbranden zuiver je de lucht, trek je geld aan, stopt roddels om je heen, verwijderd negatieve entiteiten, verhoogd de positieve en spirituele energie en trekt liefde aan. Je kan het in je eten verwerken, verbranden en of gebruiken als een wierrook. neem een kruitnagel mee in je portemonnee of gewoon in je zak. Ook verlicht kruitnagel het loslaten.

 

 • Kaneel beschermd tegen bacteriën, infecties en ontstekingen, kaneel ondersteund het herstel van je cellen en verlicht bij jeuk. Het remt de groei van bacteriën en schimmels, verlaagt het cholesterol, verlaagd de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel. Kaneel heeft genezende krachten, helpt bij liefde, passie, geld, succes, spiritualiteit, het bevorderd psychische krachten en kaneel geeft extra energie aan een spreuk.

 

 • Laurier helpt bij diarree, diabetici, keelpijn, neus holte ontsteking. pijnstillend, rustgevend en wanneer je laurierolie hebt werkt het ook goed voor de luchtwegen, je spieren of artritis. zo kun je dus laurier olie gebruiken (blaadjes verwarmen in olijfolie), thee er van maken, door je eten doen, maar je kunt laurier ook verbranden of toevoegen aan een bad zodat het de spieren ontspant en een verzachtende werking heeft op de spieren. het verbranden van laurier kan je wens laten uitkomen wanneer je de wens op het laurierblaadje schrijft. het verbanden is ook rustgevend en zal een relaxte sfeer verspreiden in huis en negatieve energieën verwijderen, het is tevens een geestelijke reiniging (een persoon of object kun je er ook mee reinigen). laurier helpt bij helderziendheid, psychische klachten en dromen. Je kan een glas water naast je bed zetten met een laurierblad hier in, op het laurierblad geschreven dat je alle gelimiteerde gedachten zal opvangen. volgende ochtend weggooien. Ook beschermd het tegen zwarte magie. 

 

 • Paardenbloem helpt bij spijsverteringsklachten, eczeem, huidziekten, het reinigt je bloed. De blaadjes kun je eten, je kan er thee van maken, olie en of crème.

 

Zo zijn er nog veel meer kruiden en middeltjes. 

Zo kun je van honing en knoflook natuurlijke antibiotica maken. Met een mengsel van gekookt water met Urtica (brandnetel), Urtica korrels en drakenbloed (kan nog meer aan toegevoegd worden afhankelijk van de wond en wat voor soort wond het is) kun je wonden zuiveren en het genezingsproces versnellen. 

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'