Thee maken

Heb jij je wel eens verdiept in hoe je een kopje thee hoort te maken? 

 

De meeste mensen koken water, trekken het zakje wat op en neer door het water heen en de zoete kauw gooit er ook nog eens wat suikerklonten in.

 

Nope that's not the way..

 

Thee maak je door eerst water kort te koken en dit af te laten koelen tot 80 a 85 graden. 

 

Door je gekookte water af te laten koelen tot 80 a 85 graden behoud je alle smaken en gezonde stoffen. Wanneer je gekookt water van 100 graden gebruikt, verdampen de meeste goede eigenschappen van de thee of verse plant. Zo komt de thee smaak en de geneeskracht van de thee/kruiden niet goed tot zijn recht. 

 

Wanneer je een zakje thee gebruikt vanuit de supermarkt (wat overigens niet gezond is en vaak gebleekt in chloor, maar goed die keuze is aan een ieder zelf), leg je deze in het water en laat je het zakje een aantal minuten zonder het zakje te bewegen in het water liggen, daarna haal je het zakje er met 1 beweging uit.

 

Het beste kun je biologische gedroogde kruiden thee gebruiken of gewoon de verse kruiden van de plant. Je kan losse thee zakjes kopen die je zelf kan vullen of je gebruikt een thee kannetje (kan je zeggen dat het theekannetje toch wel het makkelijkst en het lekkerst is qua het trekken van de thee). Van de verse plant doe je natuurlijk gewoon een aantal takjes in je afgekoelde thee water.

 

houd je van zoet dan maken we het niet af met suiker he mensen! doe er dan een lepeltje echte honing van de imker in! 

 

(honing mag overigens ook niet in 100 graden. wil je alle gezonde eigenschapen van de honing voor je lichaam, laat dan zeker je gekookte water even afkoelen tot 45/60graden)

 

Honing is super gezond en zorgt voor stress vermindering in het lichaam! 

Hoe ontspannen, gezond en vol van smaak kan een heerlijk kopje thee zijn!

 

Win win zou ik zeggen.