· 

Uiten

Uiten... want wat is nu precies uiten?

 

Uiten kan in vele vormen.. of het nu is in schrijven, tekenen, praten, zingen en of dansen dit maakt niet uit. Een expressie in hoe jij je voelt.


Uiten is een expressie van het bewustzijn in het denken en het voelen. 

 

Belangrijk is dat jij jezelf durft te uiten en kan zijn wie je bent..

Dat je bijvoorbeeld kan zeggen 'dit voelt niet goed' of juist wel. In mijn ogen zijn beide uitingen even belangrijk. 

 

De uiting van je zijn laten eventuele maskers vallen en laten zien dat je oprecht bent in wie jij bent. Wanneer jij oprecht bent in wie jij bent, krijgen anderen ook de veiligheid om te kunnen zijn wie zij zijn en zo creëer je veiligheid. Veiligheid om te zijn.

 

Bijvoorbeeld:

Veiligheid in relaties door te praten.. praten over hoe jij je voelt en hoe jij iets ervaart. Elkaar deze ruimte te bieden en elkaar te horen. Aangeven wat je grenzen zijn..

Je gevoel geeft immers alles aan. Bewustwording van wat jij voelt kan alleen wanneer je eerlijk tegen jezelf durft te zijn en zo ook eerlijk tegen de ander. Wanneer je deze fundatie in jezelf bouwt en gaat luisteren naar wat jij nu eigenlijk voelt, ga jij het belangrijk vinden hoe dat jij je voelt en door hier open in te zijn 'zonder oordeel' creëer je veiligheid in het uiten.

 

Een alles wat je voelt is belangrijk en geeft je iets aan.. Elke uiting daarvan zet aan tot groei en oprechtheid. Wanneer jij je niet uit in hoe jij je voelt is het voor de ander raden en dit moet je niet willen. Een oprechte relatie begint bij eerlijkheid.. Eerlijkheid in hoe je je voelt en deze te uiten. 

 

De uiting van wie jij bent is creatie en zo belangrijk in deze wereld. 

Een ieder van ons heeft een stem en is uniek in zijn of haar zijn. De uiting in wie jij bent, laat zien hoe jij je vanbinnen voelt en een ieder die zich daarmee resoneert zal dit begrijpen. een ieder die zich daar niet mee resoneert geef je de kans om te groeien wanneer jij jouw uiting laat zien en of laat horen.

 

Niet een ieder hoeft met jou te resoneren want een ieder is daar waar hij of zij is in zijn of haar eigen bewustzijn, maar ook een ieders bewustzijn kan elk moment groeien wanneer een ieder zichzelf is, wanneer er ruimte geboden wordt door een ieder te kunnen laten zijn in wie hij of zij is.

 

Wanneer er een oordeel of trigger naar boven komt, mag dus een ieder in zichzelf kijken waar dit vandaan komt. Wat wijs je af in jezelf, waarbij je een ander niet kan accepteren in wie hij of zij is? Niet een ieder hoort in je leven, maar het is een liefdevollere wereld wanneer er acceptatie is in het zijn. Elke trigger zegt jou iets.. Wat jouw triggers jou vertellen weet alleen jij en dat is waarom het belangrijk is om naar binnen te keren (zie emotionele intelligentie)

 

Je bent altijd de perfecte expressie in waar jij staat met jouw bewustzijn in een ieder moment. 

Groei is opening en nieuwsgierig zijn naar het zelf, ontdekking in het zelf. Daar waar jij jezelf kent zal je de ander kennen. Het innerlijke kind in ons is zo belangrijk.. Ieder kind wil ontdekken, ontwikkelen, ervaren en groeien. Wanneer dat kind op een bepaald moment in het leven afgewezen is geweest, zal het een beschermlaag opbouwen om dat niet meer te voelen.. (onderdrukkingen), maar dit kind wil ook gehoord worden en gezien om weer terug te komen tot zijn of haar innerlijke licht en zo het leven te ervaren als een prachtige reis vol ervaringen, groei en ontwikkeling. 

 

Hoe jij je dus ook uit in welke vorm dan ook.. wie jij bent is belangrijk in deze wereld. Het is de schakel van creatie in het unieke licht dat jij bent. Namasté. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0