Wakker

Ontwaken oftewel wakker worden is een proces en heeft verschillende stadia. Waar je je ook begeeft in dit proces, wees geduldig. Het is het doorzien van en herkennen van patronen waarbij je inzichten krijgt die voor jouw hogere zelf bedoeld zijn En deze inzichten komen pas als jij er klaar voor bent, niet eerder en niet later.

 

Wanneer je wakker wordt, en de voor jouw bedoelde waarheden zoekt en ziet, kom je erachter dat je 'antwoorden krijgt'. Deze antwoorden komen geleidelijk en hebben als oorsprong 'het Universum' of het betreffen berichten vanuit je eigen ziel. Met het Universum kan het zo zijn dat de een het God noemt of 'Onze Schepper'.

 

Ga niet zoeken, want dan ‘stuur’ je weer met je ratio. Ontvang het liever…vanuit je ziel.

Daarvoor is wel stilte nodig, iets wat niet makkelijk is in deze tijd.

 

Zet je mobiel uit en de wifi ook! Je hoeft niet op een berg te zitten in een bepaalde houding en te mediteren. Je kan volstaan met 'just being'. Oftewel: zen.

 

Doe dit geregeld bijvoorbeeld twee keer per week, maar doe dit vooral niet omdat ik het zeg maar om jezelf en ook op JOUW eigen manier en dan zal je zien dat jouw antwoorden binnenkomen.

 

Hoe?

Misschien is het voor jou mediteren en wat ik doe is bijvoorbeeld stoppen met cafeïne, je hebt het niet door, maar stoffen als cafeïne en suiker zijn onnodige en zelfs schadelijk voor je, niet misschien maar echt schadelijk! Suiker is schadelijk op celniveau, cafeïne op geestelijk niveau. Zo simpel!

 

Alles is goed, maar kijk uit voor verslavingen..

Verder is het ook prima als je de hele dag lekker afgeleid wil zijn, muziek telkens aan, koptelefoons, mobieltjes, vluchten in je werk en andere 'vluchten'.

 

Belangrijke vraag

Waar ben je dan bang voor wanneer je deze vluchten neemt? Je emoties voelen? Kun je ze (niet) aan? Denk er maar eens over na, verdriet verstoppen, substanties nemen en verdoven van je ware gevoelens? Zelfs cafeïne verdooft omdat je dan als het ware gejaagd bent. Ja, cafeïne helpt je wakker worden in de ochtend of wanneer je een dip (after dinner) voelt aankomen, maar vanwaar die haast? Dan wordt het een gewoonte...ook een begrip waarbij je even stil mag staan. We doen zoveel 'uit gewoonte'. Koffie na het eten, maar waarom moeten we weer 'actief worden' na een maaltijd? De inzichten komen juist in rustfase..

 

(By the way met gezonde voeding en het luisteren naar je lichaam heb je die after dinner dip niet eens meer en met een vegus nerve die goed werkt en een zenuwstelsel dat niet de hele tijd op aan staat, word je in de ochtend ook gewoon uitgerust wakker)

 

Alles is goed meent onze Universum (God..voor sommigen). Maar wanneer je even tijd neemt en 'je antwoorden' ontvangt vanuit het Universum, dus 'het goede' ontvangt, dan kun je ook weten dat bijvoorbeeld cafeïne en suiker NIET deugen en groente en zaden wel! Het weten zitr al in ons, maar soms willen we (ego) niet toegeven aan 'het goede'.

 

Wakker zijn is..

Vooral je bewust zijn van de wereld waarin je leeft. Hoe bewust ben je van wat je eet en drinkt?  Volg jij wat jou wordt verteld of voel je wat voor jezelf? Ben je in staat om te 'omdenken' en er meer in te zien wat betreft de bedoeling hier op aarde? Of ga je liever door met hoe je nu leeft en niet dieper willen kijken? Dat is ook prima!

 

Vooropgesteld: Alles is goed. Wakker zijn of wakker worden is voor mij het luisteren naar je hogere ZELF oftewel je ZIEL.  (en niet vluchten, zie hierboven vlucht-stadia)

 

Verschillende stadia van wakker worden zijn voor iedereen vrij algemeen en gelijk.

 1. In ieder geval ontdek je dat er meer is dan wat je tot nu toe hebt geloofd, hetzij wat betreft de wereld (maatschappij) en de liefde en jouw eigen onderwijs, vrienden en patronen.
 2. Vooraf aan het ontwaken gebeurt er meestal iets ingrijpends in je leven. Dit kan ziekte zijn of een break-up of een inzinking...Dan word je als het ware gereset.
 3. Een dark night of the soul  is een gevolg en onderga je na de break down en vanuit deze positie is het alsof je herboren wordt en je de bovengenoemde geloof in alles weer opnieuw mag gaan ontdekken. Dit voelt als een bevrijding van een negatieve periode en zet je herboren opnieuw aan het denken en leren voelen (ervaren) wat jouw werkelijkheid gaat worden, maar kan ook ontzettend eng zijn omdat het je buiten je comfortzone stelt.
 4. Je gaat waarheden zien en beetje bij beetje wakker worden van alles (van de wereld, van jezelf en je gaat de dingen zien zoals ze daadwerkelijk zijn).
 5. Door dit ga je kennis willen vergaren, omdat je inziet dat niks zo is zoals dat je dacht dat het is tot het moment wan ontwaken.
 6. Je gaat dingen begrijpen en je komt in contact met jezelf, doordat je de antwoorden in jezelf gaat vinden.
 7. Je hogere zelf ontwaakt als het ware en je gaat meemaken wat het verschil is tussen je ego jij en je hogere zelf.
 8. Vaak ga je hierna beginnen met schaduwwerk en het helen van trauma (door middel van je triggers erkennen en er niet meer voor weg te lopen, je eigen verantwoording nemen voor jou leven, triggers, gevoelens, emoties en gedrag), omdat je jezelf steeds beter gaat zien, gaat leren waar het vandaan komt en steeds beter je eigen gevoel kan leren toelaten. Het helingsproces zelf kan ook heftig en ongemakkelijk zijn, maar wanneer je daar door heen gaat en steeds meer en meer in contact bent met jezelf + je gevoelens kan toe laten en het niet meer vasthoud in je lichaam, kom je steeds meer in balans en vind je de rust in jezelf.

vertrouwen op jezelf, in jezelf en zien dat jij je eigen leven creëert

 

Toeval

Toeval is maar een woord, maar betekent eigenlijk: 'het valt jou toe'. Dus wanneer je iets 'toevallig' vindt, mag je nagaan wat de echte reden of les is van het gebeuren, want het gebeuren valt jou dus toe. Het is juist voor jou bestemd dus. Hoe klein de toevalligheid ook is.

 

Wanneer je zo kijkt naar wat er om je heen gebeurt, is je (zelf-)bewustheid aan het werk en ontwaak je als het ware. Dat is de eerste stap van wakker zijn!

 

Ben je wakker in jouw beslissingen of laat je het leven voor je gebeuren?

 

Voorbeeld 1

In het leger wordt je geleerd om te vechten en macht uit te oefenen, en in de politiek is het ook niet anders wat machtsvertoon betreft, maar in feite zijn wij allen licht en is het enige wat belangrijk is liefde en compassie i.p.v. vechten en macht. Dus, als je mocht kiezen (in het teken van liefde en compassie voor je medemens) om te gaan werken in een organisatie zoals het leger of in een politieke functie, wat zou je kiezen als je 'bewust' er van bent hierin? 

 

Ben je wakker genoeg om jouw beslissingen van jou te laten zijn of slaapt gij nog en laat je de medemensen/media/omgeving voor jou beslissen?

 

Zo ook voor andere keuzes in je leven. Bijvoorbeeld bewust vreemdgaan in een liefdevolle relatie waarbij de partner geen idee heeft dat je het doet. En wat denk je van bijvoorbeeld drugs dealen? Iemand geweld aan doen? Bewust of onbewust zijn in alles of zo veel mogelijk, dat is vaak erg persoonlijk en kan veelomvattend zijn. Dus de vraag zou eigenlijk telkens moeten zijn voor dat je iets doet: hoe bewust handel jij?

 

ps: Ik heb het niet over 'onbewust' handelen, integendeel.

 

Voorbeeld 2

Ik ken een aantal mensen inmiddels die de eerste vaccinatie hebben genomen ‘onder sociale druk’. Dat geven ze toe en zeggen er ook bij dat hun ‘eigen gevoel’ achteraf eigenlijk nee zei.

 

Laat dit gevoel eens vooraf wedijveren. Leef volgens jouw intuïtie. Het is iets waar we mee geboren zijn en het werkt als een gids die, wanneer je dit volgen kan, jou beschermt. Het is niet altijd even makkelijk om naar deze intuïtie te luisteren en er naar te handelen. Je zou eigenlijk niet meer 'achteraf' moeten zeggen dat je het eigenlijk wel wist. Dat is te laat.

 

Zo 'denk' je maar dat je geen keuze hebt in veel dingen, je werk of de manier in hoe je dingen aanpakt of wat dan ook. Dan vraag ik me af; Wat zou ik anders doen nu ik bewust ben van de keuzevrijheid in hoe en wat ik doe? Wees sterk hierin, er zijn een hoop dingen/mensen die je beïnvloeden en dus vergt het nogal zelfverzekerdheid. Dat kun je leren. Alles is te leren.

 

Ben je wakker genoeg om ‘zelf’ je gevoel te voelen in het beslissen? 

 

Het bewustwordingsproces gebeurt meestal voordat het proces van healing gebeurt.

 

Maar hoe bewust ben je van dit soort vragen en dus eigenlijk jouw eigen leven zoals je deze momenteel leeft?

 

Een onbewust iemand kan meer schade aanrichten aan een ander en aan zichzelf dan een bewuste iemand die weet waarom hij/zij handelt zoals zij doen.

 

Dit gebeurt omdat je onbewust wordt geleefd (geconditioneerd bent om te volgen) vanuit je eigen trauma-responses en wat op jou is geprojecteerd (je denkt dat je bewust je eigen keuzes maakt, alleen leef je onbewust de projectie die is geprogrammeerd in je brein).

 

Wanneer jij niet bewust bent van jezelf en wat er op jou is geprojecteerd (waarom jij doet wat je doet, denkt hoe jij denkt en handelt hoe jij handelt) ben je aan het projecteren. Weet wat je projecteert.

 • Jouw wereld bestaat namelijk uit jouw perceptie.
 • Jouw wereld bestaat uit wat op jou is geprojecteerd en wat je filtert uit de realiteit waarin je leeft.
 • Je gebruikt maar 2% tot 5% van je bewustzijn en de overige 95% doe je onbewust. Dus met je 'onbewuste' ben je vatbaar met 95% kans om gemanipuleerd te worden, dus WORD WAKKER.
 • Word bewust van je ware doel van je leven hier op aarde en geniet ook tussendoor!

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'