Wat is een trauma?

Een trauma is een onverwerkte gebeurtenis vanuit het verleden. Dit kan een ongeval, overlijden van een belangrijk persoon of zelfs een scheiding of geweld zijn. Kinderen die gepest zijn hebben vaak een trauma aan overgehouden, een onzichtbare wond (emotionele wond). Het is een onzichtbare wond in je ziel die niet te zien is maar er degelijk zit. Het kan zijn dat je angstig of emotioneel bent, de gebeurtenis herbeleeft of er erg veel aan moet denken. Ook hier begint het healen (beter worden) bij het bewust worden dat er trauma is en dan pas de keuze of je er mee aan de slag wilt om het te genezen. Aan jou en je vrije wil. Of je negeert dat het er is en stop je het probleem in feite dus weg. Maar zoals je weet, er komt een tijd dat het later terugkomt. Zolang je leeft word je kansen gegeven om trauma's te healen, hetzij uit vorige levens of dit leven op aarde nu.

 

Een trauma kan al iets heel kleins zijn en zit niet alleen opgeslagen in je bewustzijn of onderbewustzijn, maar je kan deze energie ook vasthouden in je lichaam. Wat lichamelijke klachten kan ontwikkelen. Je gevoelens, emoties en lichaam vertellen jouw namelijk altijd iets. 

 

De meeste mensen stoppen trauma's liever weg dan er wat aan doen. Dat is geen goed idee volgens ons. Door er niet aan te denken hoef je er ook niet mee om te gaan..is wat er automatisch wordt gedacht, om er alleen maar later erachter te komen (of niet) dat je er toch wat aan mag gaan doen.

 

Daarvoor zijn we hier op aarde, om trauma's te verwerken en of bewust er van te worden in ieder geval. Ook vertoon je soms vermijdingsgedrag, misschien zonder dat je het zelf doorhebt. Uiteindelijk zal het jouw herstel ten goede komen als je juist luistert naar je gevoel, je lichaam en daar iets mee doet.

 

(Trauma is een gedachte gehangen aan een gebeurtenis/ervaring vanuit het verleden, wat je toekomst bepaald)

 

Wanneer je een trauma in je lichaam of onderbewustzijn hebt opgeslagen, zal je onbewust in je verleden leven en zal je verleden de realiteit van je toekomst zijn. 

Gevoelens/emoties zijn verbonden aan trauma's. Onbewuste gedachten manifesteren je huidige leven, dit gebeurd zodat deze gevoelens/emoties omhoog komen en je de kans hebt om deze te helen. Je geloofsovertuiging (wat op jou is geprojecteerd) (bewust of onbewust) maakt dus het leven dat je leeft.

 

Dat wat op jou is geprojecteerd (wat jij hebt gevoeld als kind) neem je dus mee in je leven. De meeste mensen leven dus het leven dat bepaald word door hun ongeheelde innerlijke kind of de trauma's die nog opgeslagen zijn vanuit je vorige leven (gewonde zielsdeel).

De keuzes die zij maken of de gevoelens die zij voelen (woede, machteloosheid, perfectionisme, minderwaardig etc.) worden gemaakt door hun innerlijke kind. Het enige wat dat innerlijke kind nodig heeft, is dat je hem of haar herkend en er naar luistert, door er liefdevol voor te zijn, je zelf comfort geven, het gevoel voelen en de keuzes maken, vanuit je volwassen jij, hoe ongemakkelijk dat ook voelt.

 

Mensen zijn deze gewoonten vaak zo gewend van zichzelf, dat ze zeggen "maar zo ben ik" nee zo ben jij niet, zo ben je geprogrammeerd. Het is dus aan jou of jij je coping gedrag wil gaan zien en je hier bewust van wil worden, zodat je gezondere en betere keuzes voor jezelf kan maken en niet je verleden blijft herleven.

Je bent namelijk niet je verleden, je verleden zit in jou geprogrammeerd. Het enige lijden dat mensen lijden is het lijden in hun eigen gedachten (bewust of onbewust). 

 

Lees verder onder blogs..

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'