· 

Emotionele intelligentie

Soms heb ik een gevoel in mijn lichaam en ergens wil ik spreken, het verwoorden, maar ik kan de woorden niet vinden in hoe het te beschrijven. Ik voel het in mijn borst, diep vanbinnen, het trekt naar mijn keel en mijn adem voelt wat zwaarder, ik voel mijn schouders, maar voel het ook in mijn buik, onderbuik...

 

Is het verdriet? Ik weet het niet.

 

Het voelt alsof mijn hart open staat op een kier en de glimp van mijn licht en liefde erdoor wil komen..

Maakt het me bang of geeft het me vertrouwen? wil ik het verder voelen of loop ik er voor weg?

Ik weet het niet, het is er beide.. ik voel het en het is daar.. Ik kijk er naar, maar de woorden om te zeggen wat het is heb ik nog niet gevonden.

 

Emotionele intelligentie en het loslaten van mijn oude zelf. Ergens verdrietig, maar het wil ook groeien.

 

Hoe het te laten groeien?

Observeer en laat zijn, kijk naar wat het doet in je lichaam, beweegt het, op welke plekken zit het? Is het groot klein of hangt er een kleur aan? Jezelf kennen in de staat van zijn dat je bent, de woorden hoef je niet te vinden, ze komen tot je wanneer je bewust aanwezig kan zijn met het gevoel. Het wordt 1, het is al 1.. Het mag gewoon zijn.

 

Emotionele intelligentie zijn de woorden gekoppeld aan wat je voelt.. Het is je bewustzijn van jezelf, wat je voelt en dit tot expressie brengen zonder projectie. Emotionele regulatie. 

 

De woorden zijn soms niet eens zo belangrijk in wat je voelt. Het is de ruimte die jij creëert om dit gevoel te kunnen voelen, wanneer deze ruimte er is lieve mensen komt de expressie vanzelf tot uiting.. of het nou woorden zijn, tranen of een lach.. Of het zich nu uit in het uitschrijven, het uittekenen of in beweging..

 

Uiten... want wat is nu precies uiten? uiten kan dus in vele vormen, alleen in emotionele intelligentie kun jij ten alle tijden gewoon aangeven wanneer je getriggered bent en zeggen 'wacht even, ik ben getriggered' of 'dit voelt niet goed' hierbij neem je ruimte voor jezelf zodat je niet in overlevingsmodus schiet en je onderbewustzijn jou overneemt, maar juist dat je op een open manier kan aangeven hoe iets voelt, wat iets met je doet of hoe je iets ziet zonder het te projecteren. Hierbij reguleer jij je eigen emoties. Bij emotionele intelligentie neem jij verantwoording voor je eigen emoties en het proces daarvan. 

 

Het kunnen zijn met je gevoel leid tot emotionele expressie en emotionele expressie leid tot het begrijpen en vanuit daar komen de woorden vanzelf.

 

Je bent altijd de perfecte expressie van wie je nu bent en waar je nu staat in menselijke vorm.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0