Nummer 6

Het getal nummer 6 

 

De nummer 6 is geboren met het verlangen om goed te doen. Het nummer dat vaak bovenaan wordt gezet als het meest liefdevolle. Dit komt omdat alles draait om harmonie. Zij zijn gericht op dienen en zijn dan ook erg zorgzaam.

 

De nummer 6 staat voor balans, rust, harmonie, liefde, ordelijkheid en perfectie.

Ook kan de nummer 6 opdringerig overkomen, omdat ze snel adviezen geven. 

 

Het gaat bij de nummer 6 om van binnen uit gelukkig te zijn en de kleinere dingen in het hier en nu moment te waarderen. Vaak moet de nummer 6 eerst zelf emotioneel in balans komen, omdat ze gevoelig zijn. Het is de balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke, het logische en het gevoel. Het gaat om het je niet te laten verleiden in een alles wat mooier lijkt dan het is en jezelf leren dat je het beste vanuit het leven verdient, door dit na te steven en niet voor minder te gaan zal je balans en harmonie in je leven vinden en zal je het snelst 1 van je levenslessen leren. 

 

Omdat ze van nature intuïtief zijn en goed kunnen aanvoelen wat iemand nodig is, kunnen zij zich snel wegcijferen voor anderen, helemaal wanneer dit om geliefden of familie gaat. Vaak ben je een rust punt voor anderen omdat je goed op anderen kunt inspelen door je intuïtie, anderen voelen zich dan ook snel bij jou op hun gemak. 

 

De 6 heeft 3 hoofdfases in het leven. 

van 0 tot aan 30jaar zal het alleen maar ervaringen opdoen en ondergaan.

van 30 tot 50jaar zal het transformeren en meer de kijkpositie innemen, de ervaringen opnemen en transformeren naar kennis en waarde.

vanaf  het 50ste levensjaar zal het alles gaan toepassen en volop in het leven staan door de transformaties die zij op hebben gedaan tussen 30 en 50jaar. 

 

de 3 hoofdfases opdoen/ondergaan, observeren en transformeren en daarna alles toepassen.

 

De 6 is verantwoordelijk, standvastig, betrouwbaar, huiselijk en medelevend.

1 van de levenslessen van een nummer 6 is (omdat ze altijd behulpzaam zijn) om het verschil te zien wat goed voor jou is en wat goed is voor anderen. Leren jezelf vooropstellen en leren dat de verantwoordelijkheid van de wereld niet op jouw schouders ligt en hoe meer zij leren aan zichzelf te geven, hoe beter in balans ze zijn om aan de wereld te kunnen geven. 

 

Zoals je ziet is de 6 er om alles in balans te brengen, omdat zij de balans zelf zijn in het leven. 

De 6 staat ook voor hexade en is in het tarotdek de kaart van de lovers, maar ook van de duivel, dit is omdat de 6 staat voor balans en dat is de balans in alles. Balans tussen liefde/harmonie en het verleidelijke, het hogere en het aardse, het mannelijke en het vrouwelijke, het materiële en het spirituele. 

Eigenlijk kun je wel stellen dat de nummer 6 in het alles verbind en de verbinding is tussen alles.

 

De nummer 6 staat voor de 6 eenheid, 2 driehoeken in elkaar geschoven waarbij de bovenste 3hoek naar boven wijst (naar het vrouwelijke water element) en de onderste 3hoek naar beneden wijst (wat staat voor het mannelijke vuur element). Het water en het vuur wat harmonisch op elkaar in werkt. Het gevoel en het logische.