Wat is healen?

 

Jason

Healing is het loslaten en oplossen van innerlijke blokkades en trauma’s.

 

Als het ware schoon je jezelf op van binnen. Innerlijke blokkades en trauma’s kunnen zijn ontstaan in je jeugd of na een schokkende, pijnlijke gebeurtenis. Je gevoelens blijven steken in angst, woede of eenzaamheid. Levens van je voorouders of jouw vorige levens kunnen hier ook mee te maken hebben. Gevoel van trauma dat is doorgegeven in de familielijn.

 

Healing is een alternatieve manier van genezing. Genezing van binnenuit. Je kunt er hulp voor zoeken of zelfhulp toedienen. Er is niet altijd een arts of (witte jas-)hulpverlener voor nodig om bewust te worden van je trauma's. Somehow werkt deze wereld wel zo dat we meteen de hulp in roepen van mensen in witte jasjes, maar als het gaat om bewustwording dan is jezelf en je bewustwording al een heel goed begin van de genezing.

 

Thea 

Wanneer jij  of 1 van je voorouders een nare of traumatische ervaring hebt opgedaan in dit leven of in vorige levens, zit dit in jou. 

Dit zit in je energie, in je lichaam, onderbewustzijn, bewustzijn of is op jou geprojecteerd.

Wanneer jij een ervaring hebt meegemaakt wat jou een naar gevoel heeft gegeven wordt dit dus opgeslagen in jou en elke keer wanneer jou hersenen/lichaam/energie een soortgelijke gebeurtenis (een woord, een situatie, een persoon of een plaats oftewel trigger) filteren, komt datzelfde gevoel naar boven dat jij, je ouders of je voorouders hebben gevoeld tijdens deze ervaring.

 

Het helen is dit gevoel toe te laten, zonder er een nieuwe gedachte aan te hangen, dus eigenlijk het gevoel te voelen, zonder daarbij verhalen in je hoofd te gaan maken en bij dat gevoel te gaan plaatsen. Wanneer je geen gedachten bij dat gevoel plaatst en dus door je gevoel heen gaat, hem accepteert en compassie voor jezelf opbrengt tijdens dat gevoel, ben je het aan het helen. 

 

Het helen zelf is energie die vastzit (ook blokkade genoemd) in je lichaam weer los te maken en dit door je heen te laten vloeien, zodat het je lichaam kan verlaten. 

emotie staat gelijk aan energie in motie. Wanneer je gedachten/gebeurtenis hangt aan een emotie/gevoel blijf je het dus ergens in je lichaam vasthouden. Energie hoort te stromen en hoor je te voelen, zodat het door je heen kan vloeien en je het volledig los kan laten. 

 

Lichamelijke klachten zijn ook opgeslagen energie blokkades ontstaan vanuit een vastgehouden gevoel/emotie/ trauma/stress ervaring/gedachte/herinnering/projectie oftewel vastgehouden energie. Deze ervaring kan zelf zijn meegemaakt, maar kan ook zijn doorgegeven door je voorouders. Hoe meer jij dus heelt, hoe minder jij doorgeeft aan de generaties na jou.

 

Helen betekent niet dat je de beste versie van jezelf bent, doordat je de slechtste versie van jou wegdrukt of ontkent. Het betekent niet dat je een heel ander persoon wordt, het betekent dat je de liefde voor jezelf opent en beter wil voor jezelf. Het is jezelf horen, jezelf erkennen en het leren luisteren naar jezelf.

Het is niet de slechtste versie van jou wegdrukken of ontkennen. Het is liefde geven aan de slechtste versie van jezelf. Het gaat er niet om dat je een superperfecte versie van jezelf te bent en alle slechte kanten van jou ontkennen, het gaat er om dat je alle versies van jezelf liefde geeft, omdat alle versies van jou het verdienen om geliefd te zijn. 

 

Bij helen geef jij jezelf onvoorwaardelijke liefde in wie jij bent om dat jij goed bent zoals je bent en het waard bent om geliefd te zijn.

 

Lees verder onder blogs..

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'