· 

Van wie leer jij...

Leer jij nadenken of heb je innerlijk wijsheid (geboorterecht)

Ik heb een broer die 'feiten' wil weten. Ja, feiten zijn 'waarheden. Althans, voor hem wel.


Waar bij een ander het weten (kennis) is gebaseerd is op ingevingen, intuitie en soms ook gewoon gesprekken met hun God/spiritguides of het Universum, is voor de ander pas een bewijs wanneer deze ..let op..op een manier bewezen wordt die zij hebben 'geleerd' of 'aangenomen' hebben in hun leven tot nu toe. Dit kan school zijn of je opvoeding, dus je ouders en vrienden en alles wat jouw leven omvat. Dikke prima!

 

Het is net de manier wat jij hebt aangenomen/geleerd en dus mee bent geconditioneerd...om te aanvaarden/eigen maken.


Maar kijk alsjeblieft iets verder dan 'op één manier' wanneer je verklaren wil hoe iets in elkaar zit of wat de waarheid is van iets. Zelfreflectie is echt erg belangrijk en confronterend dan ook. Durf je dit niet, dat is volledig aan jou (vrije wil).


When one has a 'spiritual awakening, it arrives op een moment in je leven pas wanneer je er klaar voor bent..niet eerder!

Vaak gebeurt het wanneer je 'het leven' bekritiseert/kritisch bekijkt en op een dieptepunt bent beland.

 

Vele mensen kennen dieptepunten maar vele meer kennen geen dieptepunt. Een dieptepunt is een punt waarbij je echt niet dieper kunt vallen dan je bent. Dit kan een ziekte zijn, tijdelijk of blijvend waarbij je pas echt 'bewust gaat nadenken' over wat je tot nu toe hebt gedaan en hoe je eigenlijk hebt geleefd. Jammer genoeg is zo’n punt echt ‘te laat’ en vaak op een sterfbed komen mensen tot de conclusie dat hij/zij eigenlijk veel te veel met hun ego hebben waargenomen en geleefd. Überhaupt het EGO leren zien en bewust worden er van is vaak te laat in je leven.

 

Over ego kun je verderop in deze website lezen wat dat precies is en hoe het werkt. Het is allesbehalve negatief, wat je vaak hoort. Het is een onderdeel van je leven hier op aarde wat erg nodig kan zijn om te manifesteren en creëren, maar het mag niet alleen daarom gaan. Er is meer wat je toe leidt om een zo volledig mogelijk en bewust leven te geven.


Voor ieder is zo'n dieptepunt persoonlijk. Dit kan een nabije doodervaring (NDE) zijn wat je ogen als het ware opent en je beseft dat er meer is tussen hemel en aarde. Maar ondanks dat velen dit al denken kijken ze NIET nog dieper er naar. Ze volstaan eigenlijk met deze gegevens: 'ja, ik denk dat er meer is tussen hemel en aarde'.


Kijk, een spiritual awakening is net even verder onderzoeken, maar ook ECHT vragen! Aan wie? Tja, dat is heel persoonlijk! En toch ook heel algemeen!

 

Spiritguides

Heb je wel eens van je eigen spiritguides gehoord? Dit zijn de entities die je hele leven eigenlijk je gids zijn die jouw intuitie voeden en geven! Dat ene stemmetje wat je 'vaker gered' heeft in situaties die 'niet te verklaren zijn'. althans, juist deze situaties zijn 'spiritueel erg goed te verklaren' en dat heet 'JUST KNOWING' dat iets zo is. Just knowing is een innerlijke wijsheid die iedereen bezit en een gebroorterecht is. Alleen, in onze opvoeding, wanneer niet bewust, leer je om andere zintuigen dan dit ene stemmetje te horen. Dit gebeurt door vele afleidingen die we om ons heen hebben. Afleidingen zijn vaal mediagerelateerd en zelfs het zogenaamd schoolsysteem heeft verregaande invloeden hoe we onze innerlijke stem verliezen en meer het tegenovergestelde 'ratio' aannemen om te verklaren wat is. Hoe bewust ben jij van jezelf en welke mechanisme jij hanteert?

 

En voor diegene, die aangeleerd is om 'feiten' te vinden alvorens iets aan te nemen voor waarheid, vraag ik me af of je hier enigszins twijfelt of dat je zo vastgeketend zit als het ware in jouw eigen ego-based thinking dat je GEEN enkele andere manier 'wil' zien om te onderzoeken of er ook 'andere waarheden' zijn. Heet dit eigenwijsheid misschien?

 

EGO (klik link)


Kijk, we worden vanaf kleins af aan als het ware 'geconditioneerd' in bepaalde richtingen. ZO is het leven gewoon! We worden ingeleid op een school om in een systematische denkpatroon te leren omgaan en te gebruiken (en dus afgeleid van onze intuïtie). Zo is school al een eerste systeem-denken.


Next: de vervolgende stap:


Werk (wat ook gebaseerd is op je voorscholing) tenzij je 'luistert naar je intuitie' en heel wat anders gaat doen in je maatschappelijk leven. Of zoals velen; heel wat anders doen 'naast' je stabiele maatschappelijke geconditioneerde 'via school' geleerde denkpatroon/werk!


De 'ingevingen' en dus je intuïtie vertelt vaker dan je lief is wat de juiste richting is dat je mag volgen, alleen in hoeverre 'luister je' naar deze stem?  ook is deze 'awakening' pas achteraf. Er is zoveel 'afleiding' vanaf je geboorte al, om je van dit spirituele pad af te houden, dat het zien van het bestaan er van...erg erg moeilijk wordt gemaakt! Wie /wat en waarom is dan je vraag toch? Tenminste dat leer je zo analyseren om tot zogenaamde kennis te komen over wat dan ook als onderwerp.


Daar is het weer, refererend aan bovenstaande over 'VRAGEN', wanneer 'vraag je'?
We worden zo erg geconditioneerd in een bepaalde denkrichting/denkpatroon/denkmanier om dit soort vragen te beantwoorden, dat we de 'andere manieren' van antwoorden krijgen NIET zien! Velen zijn zo gefocust op hun ego-based leven, dat ze geen 'helicopter view' hebben, waarbij je 'meerdere manieren' kunt zien en leren. Deze focus, nogmaals, wordt vanaf het aller eerst begin van je schoolleven geconditioneerd aan je. Mijn persoonlijke zin; zelf bedacht en vet origineel is dan ook: Soms zijn dingen waar, ook al geloof je er niet in (en andersom)

 

Vraag jezelf af: Wat was jouw 'dieptepunt' in je leven tot nu toe?


Or misschien moet het nog komen...en het is ook nog zo, wanneer je dus 'onbewust leeft' en vervolgens niets diep meemaakt, dan is het ook DIKKE PRIMA. Er is altijd 'vrije wil' en dat is gratis en voor elk mens. De kunst is jezelf af te vragen, zonder afleidingen, dus in stilte (vaak ziek zijn/ellende/dat soort) je zelf vragen stellen als Wat en hoe en is dit nu mijn leven wel en is dit nu de waarheid?


Nog een ding: Waarom deze afleidingen? Social media, alle journaals, gewoonweg maatschappelijke beïnvloeding pur sang! Alles wat er bij komt kijken. Waarom zijn monniken zo 'teruggetrokken denk je? Omdat ze dan pas 'spiritueel kunnen leven'. Dit kan niet in een ego-based omgeving.

 

Waarom deze afleidingen?

Because life is a school it self met uitdagingen en rebussen en spelletjes, een grote spel is het als het ware waarin jij mag ontdekken wat de ware toedracht is van je leven hier op aarde als mens.

Dus, de boodschappen komen 'gratis' binnen en aan jou ze 'te herkennen en kritisch vragen'. Pas wanneer jij ze wil zien, herken je deze boodschapen...niet eerder.

 

Bon voyage in de ontdekking van 'voor jouw satisfying manier van leven'.

 

Jason

Reactie schrijven

Commentaren: 0