· 

Ego

Ego is alles wat je DENKT wat je wil en niet wil, dus alles wat NIET uit je hart komt. 

Het is je beschermingsmechanisme. Het ego begint altijd met ik, ik wil of ik wil niet en is bezig met het verleden of de toekomst. Het ego is niet in het hier en nu moment. 

 

Angst is ego, omdat angst je probeert te beschermen voor hetgeen waar jij bang voor bent gecreëerd in je gedachten of vanuit een wond.

Eigenlijk kun je wel stellen dat eigenlijk alles wat je denkt ego is en alles wat vanuit je hart komt is onzelfzuchtig. Depressie is vaak omdat je in het verleden leeft en angst omdat je in de toekomst leeft. Wanneer je echt vanuit je hart iets wil, dan is het liefde en maakt het je gelukkig (het voelt goed). 

 

Mensen denken vaak dat wanneer ze liefde aan zichzelf gaan geven dat dit dan egoïstisch is, maar dat is niet egoïstisch want je ziel is puur liefde en als jij je ego leert om liefde aan jezelf te geven, zal je jezelf vervullen met liefde en wanneer jij vervult bent met liefde, dus doet wat je gevoel jou zegt te doen vanuit je hart, kun je op een gezonde manier geven, lief hebben en zal je liefde voor alles ervaren.

 

Daar waar jij je gevoel kan voelen en 1 kan zijn met je gevoel, realign jij je ego met je ziel.

 

Iemand die een wond heeft in zichzelf.. bijvoorbeeld co-dependentie zal zijn eigen behoeften, gevoelens en interesses onderdrukken, maar in feite heb je ongezonde behoefte om nodig te zijn. Je bent afhankelijk van iemand anders om je waardig en geliefd te voelen. Je gewonde jij blijft dus zichzelf en eigen behoeften wegcijferen, omdat het bang is en zal niet in staat zijn om te kunnen ontvangen.

Wanneer jij in balans komt met jezelf zal je leren dat het niet egoïstisch is om te ontvangen, maar dat je ego dit zo heeft gecreëerd en dit zo in stand houdt, omdat jij denkt dat je het niet verdiend om geliefd te zijn en dat jij je niet waardig mag voelen.

Dit komt door iets vanuit het verleden. Door co-dependent te zijn bouw jij je eigenwaarde op een ongezonde manier op, omdat je denkt dat je liefde moet verdienen en dat je iets of iemand nodig hebt om je eigenwaarde te voelen.

 

Het denken en wat je hebt gecreëerd in je gedachten aan je eigenwaarde is je geloofsovertuiging, je ego is hetgeen dat deze geloofsovertuiging in stand houdt, omdat het ego geen nare gevoelens wil toelaten in je lichaam. Het ego is in het verleden. Het ego vermijd dus alle nare gevoelens vanuit angst. Wanneer jij dus vanuit je hart iets wil doen voor jezelf en jij hebt zo'n soort wond in jou, zal het ego zeggen ho! stop! en zal je angst gevoel naar boven komen, omdat het ego tegen jou zegt van 'weet je nog in het verleden heb je dit en dit gevoeld' en het zal jou willen beschermen, doordat het terug gaat naar het verleden. Door dit gevoel liefdevol te accepteren en het liefdevol te benaderen, kun je bewust de keuze voor jezelf maken om toch de gaan doen wat je hart je ingeeft. 

 

Je ego is niet slecht, het probeert je alleen te beschermen en door je bewust te worden waarom jij angst voelt of ongemak of wat dan ook, kun je achterhalen wat je ego je probeert te vertellen.

De wond wordt gecreëerd in je denken, de ervaring die jij hebt gevoeld tijdens een gebeurtenis en de gedachten die jij daarbij hebt opgeslagen in je mind,

je ego je beschermingsmechanisme (je denken) en gaat terug in het verleden of gaat naar de toekomst, omdat het vooruit gaat denken in wat er allemaal mis kan gaan.

 

Je hart is je ziel.

 

Wanneer je jezelf gaat leren kennen zal je leren je ego te zien en dat je ego het gedeelte van jou is wat denkt, je terug brengt in het verleden en je brengt naar de toekomst. 

Wanner jij begint met ik wil is dat ego, want het ego wil dingen, het wil zich goed voelen, Bijna alles is ego. Je ziel laat jou via je lichaam en gevoel voelen wat goed voor jou is, krijg je ongemakken in je lichaam of een naar gevoel luister hier dan na, Je ego is vaak geprogrammeerd om niet te luisteren naar dit gevoel, omdat het gaat denken en beschermen. Gevoelens zijn er ook om te voelen en los te laten, het ego zal het goede gevoel willen vasthouden en daar meer van willen en het slechte gevoel willen vermijden.

Je ziel wil gewoon leven en alles voelen, omdat het weet dat het hierop aarde is om te voelen. Je ziel weet ook dat je hier op aarde bent om de ervaringen te beleven die jij hebt uitkozen in je leven om te ervaren en het zal je leiden naar je harstverlangen. Van je hartsverlangen word je gelukkig, daarom is het belangrijk om te doen waar jij gelukkig van wordt en is al gelukkig met het gewoon zijn. Het leven zelf, in het moment. 

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0