· 

ouders zijn gelijkwaardig aan elkaar

Daar waar jij klaagt, blamed en niet op een respectvolle manier met de andere ouder kan zijn (ook al zijn jullie uit elkaar) plaats jij jezelf boven de andere ouder. Iedere mening/ oordeel is een afwijzing en niet allen van de andere ouder, maar ook van je kind. Daar waar jij de ander afwijst, wijs je dat deel in je kind af. 

 

Bewustzijn van jezelf, je eigen gedrag en verantwoording is zo belangrijk. Het is jou verantwoording als ouder om er op alle vlakten voor je kind te zijn, voor jezelf en ook deze ruimte te hebben voor je partner. 

 

Alles komt vanbinnen en is een reflectie van jou. Jij hebt je leven zelf, maar dan ook echt zelf helemaal zo gecreëerd!

En ja, ook je lichamelijke klachten, alles, maar dan ook letterlijk ALLES!

Het is dan ook aan jou om naar binnen te keren en jezelf te gaan leren kennen, de verantwoording te dragen voor je eigen pijnstukken, grenzen, liefde en een alles van jouw leven.

 

Dan even over kinderen..

Wanneer ouders kinderen dingen vragen om te doen of taken op zich te nemen wat niet de verantwoording is van het kind, dan plaats jij je als ouder onder het kind en zet jij het kind automatisch boven jou. 

Ja kinderen hebben hun eigen taken en rol in het gezin nodig om zich een deel van het gezin te voelen, een eenheid, want dat bent je als gezin. Het kind maakt deel uit van het gezin en een ieder in het gezin is belangrijk (gescheiden of niet gescheiden, dat maakt niks uit!) 

 

Kinderen mogen de verantwoording dragen voor hun eigen spulletjes etc. Je mag ze dan ook leren verantwoording te dragen voor hun fysieke, emotionele, financiële en spirituele welzijn. Je mag ze veiligheid en geborgenheid bieden, liefde en grenzen. Je mag ze horen en zien, zodat zij zich gehoord en gezien voelen. In verbinding zijn met jezelf en verantwoording dragen voor jezelf, liefde dragen voor jezelf, betekent dat jij dit je kind kan bieden en zo de verbinding bekrachtigd. Hier leert een kind de verbinding in zichzelf en zich zelfverzekerd te voelen. Heldere communicatie en zelf krachtig in het leven staan is zo belangrijk. Het is niet eens alleen een voorbeeld, het draagt zich energetisch door. 

 

Daar waar jij er niet voor jezelf kan zijn, kun jij er niet voor een ander zijn. Een alles in het zelf is zo belangrijk.

Alles begint van binnen in jezelf. Ook al heb jij dit zelf gemist en weet je niet beter, daarom is bewustwording zo belangrijk! iedere trigger, ieder gevoel, iedere, lichamelijke klacht zegt jou iets.

 

Dan kom ik nogmaals terug op 'ouders zijn gelijkwaardig aan elkaar' Geen 1 ouder hoort zich boven de andere ouder te plaatsen. Ouders horen respectvol met elkaar om te gaan, naar elkaar te luisteren, elkaar te horen, respect te hebben voor elkaars gevoelens, grenzen en hier met elkaar over kunnen communiceren, zich veilig voelen om hier met elkaar over te communiceren en vanuit hier gepaste keuzes te maken, met daarbij de verantwoording te dragen voor hun eigen gedrag, hun eigen innerlijk. Liefde, gelijkwaardigheid, Verbondenheid, respect en een alles komt vanbinnen. Daar waar jij geen respect hebt voor je eigen grenzen, zal jij dat ook niet voor een ander hebben. Wat immers niet belangrijk is voor jou zal jij niet belangrijk vinden voor of van een ander. Wanneer jij liefde draagt voor jezelf en op welke vlakten jij deze liefde draagt voor jezelf, zal jij dit dragen voor de ander en ja ook dan pas voor je kinderen. Je kan niet geven wat jezelf niet bent of hebt geopend in jezelf. Je innerlijke draag jij uit,  dit straal je uit! Je uiterlijke wereld reflecteert je innerlijke wereld. Ga dus altijd naar binnen, want daar waar jij vanbinnen durft te kijken hoe de wereld is ontstaan, loop je niet meer weg van jezelf en kun jij de verandering in jezelf maken.  

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0