· 

Mijn longen

Heb je ooit wel eens stilgestaan bij je lichaam en hoe het in constante beweging is? Bewegend op het ritme van de natuur. 

 

Ik open mijn raam en steek mijn hoofd naar buiten. Het is een winterochtend en de koude bries van de ochtend verwelkomd mijn gezicht. 

Een bries dat mijn lichaam doet ontwaken en waar mijn bewustzijn zich mag verwelkomen in mijn lichaam. 

 

Ik doe mijn ogen dicht en neem een paar flinke ademhalingen. Mijn longen die zich opvullen met lucht, mijn borst dat opzet en mijn ribbenkast die zich uitzet. Opeens ben ik mij zo bewust van de diffusie die zich plaatsvindt in mijn longen dat mijn lichaam verrijkt met een prachtige sterke stroom van zuurstof. 

 

Het voelt lekker en hemels hoe ik de lucht tot me kan nemen en voel hoe het samensmelt in mijn gehele wezen. Pure dankbaarheid die ik voel voor elke ademhaling die ik neem, het feit dat ik leef, dat ik in dit lichaam aanwezig mag en kan zijn en me bewust ben in dit moment van wat dit lichaam voor mij doet. Ik voel dat mijn hele lichaam mee ademt en beweegt op het ritme van mijn longen die zich vervullen. Mijn longen die de lucht tot zich nemen en de zuurstof die zich zo doordringt tot de kern van iedere cel van mijn lichaam. De levensstroom en de connectie van het lichaam en de lucht. Het is een waarachtig geschenk.

 

De pure wonderen die het lichaam verricht zonder dat je er bij stil staat mogen gezien en gevoeld worden. 

Het bloed dat door je lichaam stroomt, het hart dat klopt en de stroom van lucht die mijn longen binnendringt en zich vermengt met mijn gehele zijn. Iedere cel die zich voed leeft, staat in verbinding en heeft zijn eigen prachtige taak. 

 

Pure schone lucht voelt zo lekker en mijn hart voelt dankbaarheid dat ik dit moment bewust mag meemaken, dat ik mag stilstaan bij het voelen van het gewoon zijn. Dat ik mezelf mag observeren en mij bewust mag zijn van wat mijn lichaam in deze momenten voor mij doet. Het geschenk van het mogen zijn in het moment van elk moment. Mijn bewustzijn in contact met mijn lichaam en de liefde die ik hiervoor voel.

 

De verrijking van de ademhaling waarvan ik nu weet dat ik dankbaar mag zijn voor iedere ademhaling die me gegeven is. 

 

Mijn lichaam, mijn mooie prachtige lichaam. Dank je wel daarvoor. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0