· 

Sorry, wat is/zegt sorry?

Wanneer je sorry zegt accepteer je jezelf nog steeds niet en wil je van je schuldgevoel af. Beter ga je zitten in je schuldgevoel, accepteer je wat het is en laat je het zijn, zodat je hart opent en je gedrag ook daadwerkelijk veranderd.

 

Je acties laten meer zien dan je woorden. 

Woorden zijn woorden en zouden alleen gezegd moeten worden wanneer ze echt gemeend zijn en gedrag ook daadwerkelijk is veranderd. 

 

Wanneer je word getriggerd, komt een gevoel en een beschermingsmechanisme vaak zo snel opzetten. Omdat je jezelf hebt geleerd om dat stukje niet meer te voelen, komt er een mechanisme omhoog en met dit mechanisme probeer jij jezelf te beschermen. 

 

Dit stukje is je ego en deze is lastig om van jezelf te zien en hem te herkennen. Sommige mensen vluchten, sommigen bevriezen en sommigen vechten.  

vaak worden er woorden gezegd of juist helemaal niet meer gezegd die niet zijn gemeend. Waar je dus later, omdat het schuldgevoel naar boven komt, sorry voor wil gaan zeggen of niet wanneer je dat stukje van jezelf helemaal hebt onderdrukt (komt het schuldgevoel niet eens meer naar boven).

 

Echt voelen is moeilijk met blokkades in het lichaam en jezelf voelen gaat makkelijker wanneer deze blokkades loskomen en losgelaten worden.

In elke trigger kun je dus beter eerst in je gevoel gaan zitten en eens te luisteren naar jezelf. Het te herkennen, erkennen, te laten zijn en het te accepteren.

 

1 van mijn copingsmechanisme dat ik heb opgebouwd van mezelf is uitleggen. Wanneer ik mezelf gehoord wil voelen, ga ik uitleggen en zeggen wat de ander moet/kan doen. Mijn wijsheid.. Ik zie precies waar anderen zichzelf kunnen verbeteren. Ergens een mooi mechanisme en een programmering die ik niet voor niks heb gekregen, alleen niet tijdens een trigger. Iemand anders verbeteren is geen liefde, maar controle. Zo geef je ook je kracht weg en laat je de situatie jouw beïnvloeden terwijl je zelf deze situatie hebt aangetrokken om uit te leren en om naar te kijken. Het mechanisme om je emotie te verbloemen, anderen je niet zien en jij verstandig overkomt, sterk bent en niet kwetsbaar. Je hebt jezelf zo aangeleerd om niet te voelen en altijd verstandig over te komen en volwassen. Het kind in jou volledig weggedrukt.

 

Het antwoord is namelijk niet uit jezelf, het zit in jezelf. Alles is een reflectie van je innerlijk en trek je aan voor jezelf zodat je in jezelf kunt gaan kijken. Dit deel kun je alleen loslaten wanneer je gaat luisteren naar jezelf. Wanneer het in een trigger omhoog komt luister je namelijk niet meer naar jezelf en projecteert dit op de ander.

 

Omdat jij je op zo'n moment niet gehoord voel en jezelf niet ziet, kan je jezelf niet horen en zien en al helemaal de ander niet meer. Dit lukt dan weer alleen door zelf reflectie, meditatie, schrijven en in je gevoel te duiken. Tegen jezelf te zeggen dat je alle gevoelens toe laat en er rustig in te gaan zitten met jezelf.

 

Echte verantwoording en verandering nemen voor jezelf en komt vanuit je hart. Door het toe laten van je gevoelens kun je ook echt los gaan laten en veranderen. 

 

Wanneer je denkt dat je moet veranderen zit je nog steeds in je hoofd en ben je aan het fixen. echte verandering komt vanuit je hart, de bewustwording en de combi van deze 2.

 

Let it be and change by changing the inside so your actions becomes aligned with your soul and who you truly are. Love is always the key

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0