· 

Je uiten

Jezelf uiten doe jij voor jou

Jezelf uiten is aangeven hoe jij je ergens bij voelt om de energie van jezelf te laten flowen en niet vast te houden. Jezelf uiten is je waarheid spreken en durven te zijn wie jij bent. Jezelf uiten kan in spreken, maar ook in creativiteit, dansen, bewegen, schrijven en noem maar op. In deze blog wil ik het graag even hebben over het spreken. 

 

Wat er vaak gebeurd bij het uiten in spreken is dat het vaak vanuit het perspectief wordt benoemd in waar de ander fout zit en wat je graag anders zou willen in het gedrag van de ander, maar niet in hoe jij je ergens echt bij voelt en wat iets daadwerkelijk met jou doet. De ander zit namelijk niet fout, het resoneert misschien niet met jou, maar wanneer iemand oprecht met jou op hetzelfde level zit, respect voor je heeft en ruimte zullen zij begrijpen hoe jij je voelt. In jezelf uiten zal je dus ook eerlijk moeten zijn naar jezelf en de connecties om je heen. Ben jij oprecht naar jezelf? Zijn je connecties echt en oprecht?

 

Een echte connectie begint met het wederzijdse respect naar elkaar en het voeren van goede gesprekken en begrip. Wanneer je niet op hetzelfde level zit, kan de energie niet hetzelfde zijn en gaat een goed gesprek en begrip voor elkaar lastig zijn, omdat je beiden waarschijnlijk iets anders wil of er anders in staat. 

 

Je gevoel uiten is voor jou zodat jij het niet in je houd en jij uit omdat je gevoel er toe doet. Niet voor de ander, maar voor jou want jouw gevoel is belangrijk. Uiten is niet om de ander te overhalen of bij een ander aan te geven dat ze iets fout doen! Uiten is aangeven hoe jij je ergens bij voelt! Het is jouw grens of iets en als de ander daarna nog steeds jouw gevoel niet respecteert of jou het gevoel geeft daar iets mee te doen is het aan jou om je aan je grens te houden en weg te lopen.. Het gaat namelijk niet om de ander, het gaat om jou. Jij hoort jezelf te respecteren. Wanneer jij je gevoel uit en iemand blijft keer op keer over je grens heen gaan., dan blijf je niet keer op keer hetzelfde uitleggen, want dan ga jij keer op keer over je eigen grens!

Nee, dan weet jij je eigen waarde en loop je weg! Je laat los! 

 

Je hebt geen controle over anderen en anderen hoeven niet te doen wat jij wil. Jij hebt controle over je eigen leven en mag luisteren naar je eigen gevoel. Je eigen grenzen en je daar aan houden. 

 

Je opent de deur voor groei bij jezelf en bij de ander wanneer jij niet de verantwoording van de ander op je neemt, maar je eigen verantwoording draagt! 

 

Je kan zeggen iemand laat jou je niet zo voelen.. het is jouw gevoel en ja, dat klopt..

Maar... jij bent niet verantwoordelijk voor het gedrag van anderen en wanneer het gedrag van iemand niet goed voelt voor jou, is dat jouw grens en resoneert het niet met jouw waarden. Wanneer jij dit uit in hoe jij je voelt en de ander geeft daar geen gehoor aan dan is het niet aan jou om over je gevoel heen te stappen oftewel over je grens! Nee, het is aan jou om los te laten wat niet met jouw resoneert.

 

Jij bent niet verantwoordelijk voor iemand anders en de ander is niet verantwoordelijk voor jou. De verantwoording van jouw leven ligt bij jou.

 

Laat me het zo zeggen wat jij voor iemand voelt en hoe jij iemand ziet heeft niks te maken met jezelf gelukkig voelen! Je kan zogenaamd van iemand houden, iemand prachtig vinden, aantrekkelijk, sexy of whatever, maar als jij het gevoel hebt dat diezelfde persoon geen respect voor jou heeft en jij het gevoel hebt dat je grenzen niks waard zijn of wat dan ook.. dan maakt het niks uit of jij diegene prachtig, aantrekkelijk of sexy vindt! Het maakt dan wat uit of jij je gelukkig bij diegene voelt, jij je gerespecteerd voelt en zo niet, dan is het aan jou dat jij je eigen verantwoording neemt. Het leven is er om jezelf optimaal gelukkig te maken en te leven vanuit de hoogste potentie voor jezelf. Wanneer jij blijft hangen bij iemand waarbij jij je niet gerespecteerd of iets dergelijks voelt, dan draag jij niet je eigen verantwoording, maar dan leg je de verantwoordelijkheid bij de ander en iemand anders kan jou niet gelukkig maken. Dit kan alleen jij zelf! Wanneer je die verwachting bij de ander legt, dan is het geen liefde, maar een attachment. 

 

Je verdiend het beste en alleen jij kan jezelf het beste geven en wanneer jij eigenwaarde hebt en gelukkig bent in jezelf ga je niet voor minder en zijn al deze attachments losgelaten.

Wanneer jij dus het gevoel hebt dat iemand jou niet respecteert, luister dan naar je gevoel en respecteer jezelf.  

 

Wat ben jij waard?

Hoeveel respect heb jij voor jezelf?

Hoeveel luister jij naar jezelf?

Of wil je controle en iemand laten doen wat jij wil?

 

Ik kan je zeggen.. dat gaat nooit gebeuren wanneer jij niet voor jezelf kiest.

Iemand gaat nooit voor jou kiezen wanneer jij niet voor jezelf kiest en controle over iemand heb je al helemaal niet.

Je krijgt niet wat jij wil wanneer je niet naar jezelf gaat luisteren. Iemand gaat jou nooit horen wanneer jij jezelf niet hoort.. Iemand gaat nooit naar jou luisteren wanneer jij niet naar jezelf luistert. 

Iemand kan geen respect voor jou hebben wanneer ze geen respect voor zichzelf bezitten of wanneer jij geen respect voor jezelf hebt. Laat los en laat iemand groeien in zijn of haar eigen leven. Iemand kan groeien in het respect voor jou en voor zichzelf wanneer jij respect hebt voor jezelf en voor jezelf kiest. 

 

Jezelf uiten is dus voor jou.. Luister jij naar jezelf?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0