· 

Het zit in de schaduw

Je schaduw is niet iets waar je van af moet omdat je denkt dat deze kant niet goed van jouw is.. je schaduw mag je juist integreren, want dat maakt jouw je authentieke jij. Je schaduw is het stuk dat jij onderdrukt van jezelf en wat je omhoog mag laten komen om te integreren. Daar ligt je kracht.. Dat wat je mag loslaten zijn je beschermingsmechanismen en je gelimiteerde gedachten die jou er van weerhouden om jij te zijn. De gedachten dat deze gedeeltes niet goed zijn van jezelf. 

 

Daar zit een groot verschil in bij wat je hoort los te laten.

 

Bij sommigen ligt in je schaduwkant juist je grenzen, liefde en je eigenwaarde. Wat er ook in je schaduw zit en wat je ook van jezelf probeert te verbergen en onderdrukken. Het komt toch boven op 1 of andere manier. Ergens ren je van jezelf en durf je jezelf niet aan te kijken. Het vertrouwen in jezelf is weg. Het is ooit afgewezen, in de steek gelaten of niet geaccepteerd. Wat jij onderdrukt in jezelf is door het ego een beschermingsmechanisme door opgebouwd. Wat jij onderdrukt gaat gepaard met gelimiteerde gedachten en alles wat jij denkt dat waar is trek jij aan om in jezelf naar te kijken. Dit is iets wat je zelf creëert.

 

Angst om te voelen... en die angst om te voelen bescherm je, omdat jij jezelf hebt wijsgemaakt dat dit gedeelte niet goed van jezelf was/is. Je schaduw is juist een heel mooi gedeelte van jezelf! 

Zoveel beschermingsmechanismen worden gecreëerd door de mensheid zelf, want ja wat is de kern van jezelf en durf je daar naar te kijken?

 

het zit diep verworven in een ieder en een ieder heeft natuurlijk bepaalde programmeringen meegekregen om zijn of haar purpose te leven.  Schaduwwerk is zo belangrijk om weer jezelf te kunnen gaan zien om zo echt te kunnen gaan leven en te voelen in wie jij bent. Om de dingen in jezelf om te buigen naar liefde in plaats van de afwijzing of onderdrukking in jezelf. De verbinding van je hoofd naar je hart. en om het hart te openen zou je toch echt moeten leren voelen. Alleen dan kan men het vervulde leven gaan leven waar een ieder eigenlijk echt naar verlangt. 

 

Wat zit er in jouw schaduw? Blijf jij wegrennen van jezelf of durf jij om te draaien en jezelf aan te kijken om het innerlijke werk te gaan doen?

Durf jij te voelen? 

Reactie schrijven

Commentaren: 0