· 

Wat iedereen zou moeten weten over het vrouwelijk lichaam!

Vrouwen zijn cyclische wezens! Vrouwen hebben een gemiddelde hormooncyclus van 28 dagen! Vrouwen leven in een wereld die is ontworpen voor mannen met hun hormooncycli van 24 uur. Dit betekent dat een vrouw zich qua energie en emotioneel vrijwel elke dag, maar zich zeker elke week anders voelt!

 

Het is ook moeder aarde en wij vrouwen gaan door al deze fases heen. 

Wij zijn gemaakt voor Creatie. Wij vrouwen zijn ontvangers en zijn niet gemaakt om elke dag hetzelfde te doen, want ons lichaam heeft 4 verschillende fases. 

 

Dag 1 is de eerste dag van de bloedingsfase oftewel menstruatie.

Wist je dat vrouwen tijdens de bloedingsfase intuïtiever zijn? Dus dames maak gebruik van die kracht. We zouden moeten rusten, meer warm of verwarmend voedsel moeten eten en voor onszelf moeten zorgen. Ik kan je vertellen dat je op de eerste dag van je menstruatie een cacaoceremonie zou moeten doen.

Dit laat je gewoon uitkijken naar de eerste dag van je menstruatie en je zal echt een ander perspectief krijgen bij je menstruatie! Wanneer je gaat leren en gaat leven naar wat je lichaam nodig hebt, krijg je sowieso een heel ander leven, want wij zijn geen mannen!

 

Accepteer dat en stap terug in je vrouwelijkheid met al haar pracht en praal!

 

Ik ga zo verder op de 4 fases van de cyclus, maar eerst even....

 

De Cacao ceremonie!

Het Rauwe cacao drankje met kaneel, kruidnagel, cayennepeper, Steranijs en kardemom. 

Trek een thee van de kruiden en voeg wat rauwe cacao poeder toe.

(Mocht je het te bitter vinden doe er wat honing of agavesiroop bij) 

Doe een soundhealing met helende klanken ga liggen of dansen en geef je over aan de helende muziek. Mediteer in stilte of doe een begeleide meditatie. Dans, zing, zet de intentie om je hart te openen, je sacral te balanceren en leg een pen met papier klaar om al je mooie inzichten of om je beleving op te schrijven.

Maak een lekkere cacaomasker voor je gezicht en neem gewoon lekker de tijd voor jezelf en met jezelf.

 

Alles is goed, het is tijd voor jou!

 

De fases

Dag 1 is de eerste dag van de bloedingsfase. vermoeidheid. Doe rustige oefeningen (wees in je sport wat liefdevoller, zachter, vrouwelijker). Dit is waar je de tijd neemt voor jezelf en om te rusten, alles is gevoeliger, emotioneler en je bent intuïtiever. Wees liefdevol voor jezelf! Dit is vanaf dag 1 en duurt tot dag 3 of 7..

Ze noemen dit ook wel de winterfase.

 

Na deze dagen vanaf dag 6 t/m 9 schiet je energieniveau omhoog. Je zult je beter voelen... Het oestrogeen neemt toe, je energie stijgt, je gezicht ziet er meer symmetrisch uit, je huid straalt meer. Het testosteron gaat ook omhoog, je voelt je nog energieker, vitaler en hebt overal meer zin in. Lekker sporten, dansen of meer krachtsport. Ook wel lentefase genoemd.

 

Vanaf dag 10 tot 15 oestrogeenpieken! Je voelt je sexy en je orgasmes zijn intenser. Je bent optimistischer en socialer. Zomerfase genoemd!

 

Dag 14 of 15 je ovuleerd. Je eierstok geeft een ei vrij en deze wordt niet bevrucht, het lost op.

 

Dag 15 t/m 18 hormoonveranderingen.. Je lichaam heeft door dat het niet zwanger is. Je bent emotioneler en vermoeider. Neem rust! Wees liefdevol voor jezelf. Luister naar wat je nodig hebt en doe aan zelfzorg. 

 

Dag 19 t/m 22 Oestrogeen daalt en progesteron stijgt.

 

Dag 23 tot 25 een hoog progesteron kan een opgeblazen gevoel en verminderd libido veroorzaken. Je hebt minder zin om iets te doen of om actie te ondernemen. De herfstfase.

Het pre menstruele syndroom (PMS) genoemd. Hier nog steeds wees liefdevol voor jezelf en luister naar je lichaam. Ga wandelen, doe yoga, ga gronden, loop op blote voeten, center jezelf, ga in de natuur zitten en voed jezelf goed!!! 

 

Hier een goede PMS-smoothie: spinazie, citroen, gember, komkommer en bieten, je kunt een appel toevoegen om het wat zoeter te maken + wat honing en voeg een beetje water toe.

 

Dag 26 tot 28 Overwin je PMS (of overwin, laat hem los) en geef jezelf een serotonine boost met lichaamsbeweging, lekker sporten om pijnlijke borsten te verminderen. Blijf gehydrateerd, drink veel water.. Tot aan dag 1.

 

Wist je dat je menstruatie niet pijn hoeft en hoort te doen!

Mocht je die wel hebben munt Is hier goed bij! Dus neem een lekkere verse bio muntthee met wat honing. 

Wanneer jou menstruatie pijn doet met krampen betekent dit dat er een energetische blokkade in je sacral chakra zit. 

 

Je sacral chakra heeft alles te maken met je veilig voelen, je creativiteit en je seksualiteit.

Het is geassocieerd met het water element.. Emoties, vrouwelijkheid, je innerlijke kind.

Wanneer jij niet jezelf kan zijn, geheimen hebt, Angst, oordeelt, bang om gezien te worden, niet in staat bent tot emotionele of seksuele intimiteit, je open stellen, kwetsbaarheid of nachtmerries hebt zit er een disbalans in je sacral chakra. 

Je kan ook een overactieve sacral chakra hebben.. Denk hierbij aan het heel emotioneel zijn en overweldigd worden door je emoties. Hoge emotionele schommelingen vluchten voor het leven. Co dependentie.. afhankelijkheid, je teveel geven. Seksuele uitingen/gedragingen etc wat niet gepast is..  

 

Oftewel je sacral staat verbonden met je emotionele intelligentie.

 

Een gesloten sacral chakra kan ervoor zorgen dat je je afsluit voor je eigen emoties, je afsluit voor de emoties van anderen. Je bent bang om alleen te zijn en voelt je geïsoleerd, alleen en of angstig. 

 

Der zijn vele manieren om je sacral in balans te brengen..

 

Heling en gezonde voeding!!!! 

-Reflectie (erken je ware gevoelens!!)

-Mediteer 

-Affirmaties 

-kristallen en stenen: Maansteen, tijgersoog, citrien

-Energie werk 

-Ademwerk

-Yoga 

 

 

Een aantal affirmaties:

'ik voel mij veilig'

'Ik vertrouw mijzelf'

'Ik vertrouw mijn gevoel'

'Ik voel mij creatief en accepteer mijn creativiteit'

'Het is veilig om mezelf te zijn'

'Ik voel mij waardevol'

'Ik voel mij genoeg' 

 

Oefening: ga liggen op je rug met je ogen dicht en leg je handen op je onderbuik. Ga met je bewustzijn naar je baarmoeder en voel hoe deze aanvoelt. Haal een paar diepe ademhalingen naar je baarmoeder en maak geluid bij de uitademing. Zeg tegen jezelf dat je veilig bent en dat het veilig is om te voelen, het is veilig om jezelf te zijn en zeg dat je nu in het moment alle vastgehouden energie wilt loslaten. Voel wat er op komt en wat er gebeurd met je lichaam. Moet je huilen, huil en moet je bewegen, beweeg. Een alles wat er op dat moment is, is goed. Tune vaker in bij je baarmoeder om je sacral te balanceren. 

 

Hoe meer jij in balans bent, hoe meer je van jezelf houd, hoe meer waarde jij op jezelf hebt, hoe meer jij er voor kiest om naar jezelf te luisteren, jezelf te vertrouwen, jezelf te omarmen en aan jezelf wilt werken, je eigen verantwoording neemt en je leven wilt leven voor jou! hoe fijner je leven is! Jij hebt je leven zelf in de hand en je kan het zo mooi maken zoals jij zelf wil.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jason (zondag, 13 augustus 2023 08:15)

    Wat een prachtig stuk!