· 

Vakantie

Hoe fijn is het dat de kinderen vakantie hebben!!! Heerlijk toch! 

Lekker genieten van alle tijd en gewoon het feit dat de kinderen kunnen doen wat ze willen en lekker thuis kunnen zijn. Wat een heerlijkheid zit er toch in de aanwezigheid van ouder en kind. Eigenlijk zit er altijd een heerlijkheid in een alles wat een kind doet en ook in een alles wat jij doet. En om eerlijk te zijn heb je daar geen vakantie voor nodig en is het gewoon een levensstijl.

 

Alles is een reflectie van jou en werkt door. Voel jij je goed, dan voelen je kinderen dat. En nee, dit betekent niet dat je geen momenten kent dat jij je niet goed voelt, maar dat betekent dat je innerlijke rust hebt wanneer jij je niet goed voelt en je alles kan laten zijn. Bij een alles kan laten zijn bedoel ik ook niet dat je geen verantwoording neemt voor je eigen gedrag. Bij innerlijke rust bedoel ik dat wanneer jij in balans bent, goed je grenzen aan kan geven, zodat jij in je kracht staat, dan voelt jouw kind dat. je kind hoeft de verantwoording van jou niet op zich te nemen, want ze weten papa of mama is oké en dragen zorg voor mij en bij zorg dragen voor het kind betekent het niet dat je alles voor het kind doet en zijn of haar verantwoording op jou draagt.. nee nee ouders, je kinderen leren hun verantwoording wanneer jij je grenzen aan geeft. Wanneer jij in je kracht staat is niks je teveel, want jij kent je grenzen en luistert naar jezelf. 

 

Je woorden komen overeen met je acties. 

 

Hoe jij je voelt, de rust die jij draagt, de liefde die jij voelt voor jezelf en voor hun, het respect dat jij hebt voor jezelf, De waardering die jij hebt voor jezelf, de volledigheid die jij voelt in jezelf.. Dat lieve mensen voelen je kinderen. 

 

Een gelukkige jij is een gelukkig kind en nee, hierbij bedoel ik niet dat je de altijd blije papa of mama met het masker op moet zijn en geen gevoelens toont! Daar barst trouwens ook de bom 1 keer in de zoveel tijd, wanneer je dat masker draagt.. Gevoelens en emoties zijn menselijk en deze laten zien wie de ware jij is. Deze laten zien wie je bent en waar jij voor staat, hoe lief je hebt, waar je grens ligt en een alles erop en eraan. 

 

Waar jij je gevoelens en emoties niet kan handelen of er voor jezelf kan zijn in deze momenten.. Er eerlijk over kan zijn en er ruimte voor biedt om er te zijn.. leer jij je kind precies hetzelfde.

 

De kunst is alleen om je gevoelens niet te projecteren en de ander daarmee te zeggen dat ze fout zijn. Je gevoelens zijn van jou, om je te uiten in hoe dat jij je voelt, wat het met jou doet en om er naar te luisteren, zodat jij kan aangeven wat je nodig hebt, je behoeften zijn en of wat je wil. In ieder geval dat je leert om aan jezelf te geven.

Wanneer jij niet voor je innerlijke kind kan zorgen of voor jezelf en je eigen gevoel... Hoe kun jij dan voor je kind zorgen? 

Wanneer jij je niet veilig voelt of veiligheid mist, hoe wil jij je kind dan veiligheid geven? 

 

Kinderen zijn een reflectie van jou. vind jij het zwaar dan voelen de kinderen dat. Kinderen willen of niet teveel zijn en nemen de verantwoording van hoe jij je voelt op zich (ze gaan dus zorgen voor jou!) en trust me, dit kan zich uiten in allerlei soorten gedrag. In juist heel veel aandacht vragen in dat het je helemaal draint en jij je grenzen leert stellen of in poeslieve kinderen die alles voor jou gaan regelen, omdat het jou teveel is... 

 

Hetgeen wat jij mist in jezelf of hebt gemist terwijl je opgroeide, breng je over op je kind. Of jij je er nou bewust van bent of niet, zonder dat je deze wonden in jezelf niet heelt, blijft deze leegte te voelen en blijf je er vanuit handelen. Bewustwording en voelen zijn samen 1 en de 1 kan niet zonder de ander. Dat is de balans in jezelf. Wanneer je voelt kun je je bewust worden en wanneer je bewust bent kun je je gevoel toe laten. beide is helen, het innerlijke werk doen en je ego in 1 lijn brengen met je hart.

 

Alles is jij en jij bent alles. 

De liefde is te doorvoelen, in hoeveel liefde jij voor jezelf hebt geopend.

De ruimte die jij jezelf kan bieden om gewoon te zijn, kun je je kind bieden. 

 

Innerlijke rust begint bij wanneer jij naar jezelf gaat luisteren in wat jij nodig hebt en de liefde voor jezelf hebt geopend.. De ruimte aan jezelf geeft, vanuit je hart en alle beschermingsmechanismen wat het ego heeft opgebouwd, durft los te laten. Het begint bij het durven voelen, want daar waar jij durft te voelen ben je vrij.. Net zoals vakantie. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0