Energie, hiërarchie en balans

Alles is energie en iedereen heeft hier een bepaalde purpose in het leven.

Een ieder is hier met een reden en heeft een bepaalde plek. 

 

Je kan het zien als een soort van elkaar geweven web en wanneer jij je plek niet kent, creëer je eigen een disbalans in de flow van het leven. 

 

Daarom is weten waar jij staat en hiërarchie belangrijk en gecreëerd in het leven. Niet dat jij meer of minder dan iemand anders bent, dat never nooit niet! Maar meer dat jij jouw eigen verantwoording en je eigen taak draagt in het leven en niet de verantwoording van iemand ander of de taak van iemand anders over neemt. Dat kost je namelijk energie! 

 

Mensen die in jouw leven horen kosten jouw geen energie wanneer jij in balans bent en niet de verantwoording van hen op jou draagt. 

Familiesystemen zijn hier in een mooie, want als het daar al niet goed zit.. Kun je het in de rest van het leven ook niet echt in balans brengen (of nja het is niet onmogelijk, maar je moet het kunnen zien, wat van jou is en wat van de ander is en wanneer jij in contact staat met jezelf, is dat ook goed te voelen).

 

Oke, terug te komen op het familie systeem. 

Je ouders staan boven/achter jou en hun verantwoording hoef jij niet te dragen. Hun kunnen hun eigen beslissingen maken. Wat deze beslissingen ook zijn! Jij bent niet verantwoordelijk voor hoe je ouders zich voelen. Je hoort een bepaalde respect voor je ouders te hebben en jij hoort je gewoon niet boven hun plaatsen en hun verantwoording te dragen (of zij die nou nemen of niet).

Dan heb je je kinderen en daar hoor jij je niet gelijk aan of onder te plaatsen. Jij hebt de verantwoording als ouder, maar lees dit goed!!! Jij hoort niet als ouder jezelf weg te cijferen voor het kind en het kind zijn of haar eigen plek, taak en verantwoording te leren in het gezin. 

 

Ja jij hebt een verantwoordelijkheid als ouder! Jouw verantwoordelijkheid is dat het kind zich veilig voelt, Niet jouw verantwoording draagt en jij hoort dus te leren om in balans te zijn met jezelf. Jij hoort er emotioneel voor jezelf te kunnen zijn, zodat jouw kind dit ook leert te doen en zich niet verantwoordelijk voelt voor jouw gevoel. Jij hoort liefdevol en naar je eigen gevoel te kunnen luisteren, zodat je ruimte en liefde voor jezelf creëert en voor het kind het om te kunnen zijn wie het is. 

 

Wanneer jij wonden in je draagt of je eigen plek niet kent, geen respect hebt voor je eigen gevoelens, je eigen waarde niet kent, je eigen licht dempt, jezelf klein houdt, jezelf niet accepteert en niet in de flow van het leven leeft, creëer je een structuur dat niet gezond is voor jou en ook niet voor je kind of voor wie dan ook in het gezin.

 

Een simpel voorbeeld als jij alles voor je kind blijft opruimen en je kind dat niet zelf leert om te doen. Kost dat jou energie en je leert het kind zijn of haar eigen verantwoording niet. Dat geld met alles. Jouw gevoel en bewustzijn verteld jouw precies wat wel en niet goed is, maar luister jij daar naar? je kan je bewust zijn, maar als jij je gevoel niet gebruikt of daar naar luistert ben je nog steeds niet in balans en andersom natuurlijk.. Wanneer je alleen je gevoel gebruikt en niet je bewust zijn ben je ook iet in balans. 

 

Dit heeft weer te maken met mannelijke en vrouwelijke energie die wij allen in ons dragen en om deze in balans te brengen. 

Wanneer jij je energieën niet in balans hebt zit je vol in je ego en zit je niet in je hartspace. 

En nogmaals het ego is niet slecht, het probeert jou te beschermen, maar vaak dient het je maar even en mag je het weer loslaten. Het is niet om blokkades, muurtjes of om vast te houden gemaakt. Je ego gebruik je om jezelf te beschermen en om te creëren wanneer jou intuïtie zegt het te gebruiken. Je ziel is leidraad in je leven en deze praat door middel van je intuïtie, je gevoel en je bewustzijn met jou. 

 

wanneer jij in balans bent met jezelf , gegrond in je lichaam, aanwezig, in contact met je gevoelens en met je intuïtie, ken jij je plek, weet jij wie je bent, weet jij je waarde en ben jij compleet jezelf. Waardoor jij een ieder ander zijn of haar plek ziet, weet, kent.

 

Je stopt verantwoording te dragen voor anderen, wanneer jij je eigen verantwoording kent en wanneer jij je eigen verantwoording kent laat jij anderen geen verantwoording voor jou dragen. Tis heel simpel eigenlijk en ja het heeft jouw discipline en toewijding nodig om het in balans te brengen. Het is jouw leven, jouw verantwoording om het om te draaien en verandering te brengen. 

 

Mensen die in jouw leven horen nemen niet je energie, daar krijg jij energie van wanneer jij in je hart zit en de liefde laat stromen. Liefde voor jezelf en voor de ander. Met je eigen grenzen, je eigen verantwoordelijkheden en vanuit je hart. 

 

Als jij echt vanuit je hart van jezelf houdt, kun je oprecht van iemand anders houden.

Jij kent je plek, je weet wie je bent, het zit allemaal in jou. 

 

Be love, be present, be balance 

Reactie schrijven

Commentaren: 0