· 

kies jezelf

Wanneer je niet voor jezelf kan kiezen terwijl mensen je als shit behandelen betekent dat, dat je denkt dat je niet heel en compleet in jezelf bent en handelt vanuit een wond in jezelf. 

 

Je ziet de realiteit niet hoe mensen met je omgaan en ondanks dat je gevoel zegt dat het niet klopt, je elke keer teleurgesteld bent, mensen je pijn doen, laten zitten, wisselvallig zijn of je niet echt op ze kan bouwen, neem je steeds weer met minder genoegen.

 

Wanneer ga jij luisteren naar jezelf en ga je er voor jezelf zijn? Heb je echt iemand nodig om gelukkig te zijn? Iemand die je kan maken of breken? Of hoor jij gelukkig te zijn met jezelf, zodat jij jezelf het beste geeft en de mensen in je leven een toevoeging zijn? Mensen waar je op kan bouwen, zich aan hun woord houden? Bij jou willen zijn en niet omdat ze iets van je nodig hebben, maar omdat ze er voor kiezen om bij jou te willen zijn. Durf met jezelf alleen te zijn, durf jezelf aan te kijken en jezelf gelukkig te maken zonder je vast te klampen aan iemand of iemand nodig te hebben. Durf te bouwen op jezelf en ren niet voor jezelf en je eigen gevoel weg.

 

Echte mensen bestaan, mensen doe echt van jou houden, bij jou willen zijn omdat jij jij bent en niet omdat ze je nodig hebben. Echte mensen hebben het beste met jou voor en die komen in je leven wanneer jij het beste met jezelf voor hebt, kiest voor jezelf en jezelf eerste prioriteit stelt. Heb respect en waarde op jezelf en weet dat jij het beste van de hele wereld verdiend. Je kan beter alleen zijn dan met halve mensen om je heen.. een halve relatie, een halve vriendschap, niet weten waar je staat, onzekerheid, afspraken die niet nagekomen worden, woorden die niet overeen komen met daden.. het 1 wordt gezegd met mooie praatjes, maar het wordt eigenlijk nooit echt gedaan en als het wordt gedaan is het half. Kies voor jezelf. Je verdiend zekerheid, veiligheid en liefde. Je verdiend iemand die naast je staat en jou als gelijkwaardig ziet, niet iemand die je ophemelt of je daarna de grond in trapt of je nodig hebben voor hun behoeften. Niet iemand die zich bezig houdt met anderen terwijl ze jou hebben. Wanneer iemand jou niet kan kiezen, leer dan voor jezelf te kiezen. 

 

Weet dat je veel meer waard bent dan het kleine beetje waar je genoegen meeneemt. 

Kies voor het gehele complete plaatje omdat jij heel en compleet bent met jezelf en is het niet het gehele plaatje, dan hoef je dat niet in je leven omdat jij je goed voelt met jezelf en die shit niet nodig hebt om je goed te voelen. 

 

2 geheelde mensen zijn heel en compleet met zichzelf en kiezen voor elkaar omdat ze dat willen. Ze geven elkaar een veilig gevoel omdat je kan bouwen op elkaar, elkaar kan vertrouwen, elkaar niet naar beneden halen, respect hebben voor elkaar, elkaar niet teveel zijn, over alles met elkaar kunnen praten, er emotioneel voor elkaar kunnen zijn en elkaar die ruimte kunnen bieden zonder elkaar te fixen. Lachen en huilen met elkaar en niet omdat je het alleen niet kan, maar omdat je er voor kiest, omdat je het wil vanuit je hart, vanuit beide kanten. Gelijkwaardigheid, veiligheid, vertrouwen, vrijheid, liefde, acceptatie, grenzen.

 

Kies jou, in vriendschappen, in relaties, met het voedsel dat je neemt en zelfs met je baan. Luister naar je grenzen, luister naar wat je wil, doe jezelf niet tekort en stel jezelf prioriteit, omdat je het waard bent. Luister naar jezelf. Voelt het goed of voel je je de helft van de tijd slecht? Dan weet je wat je te doen staat.. als jij niet voor jezelf kiest, zal nooit iemand dat doen. Jij bent de enige die deze verandering kan maken. Kijk met liefde naar jezelf. Geef jezelf de tijd om te helen. Je kan dit.

Reactie schrijven

Commentaren: 0