· 

Moederdag

Moederdag een dag waarop alle moeders eens in het zonnetje worden gezet, een beetje extra waardering krijgen of aandacht of wat je ook doet voor je moeder op deze dag.

 

Prachtig hoor begrijp me niet verkeerd, maar zouden we onze moeders niet elke dag zo te horen waarderen?

Je moeder is immers de vrouw, in wiens lichaam jouw lichaam is gegroeid, waardoor jij het leven op aarde hier kon gaan ervaren. 

 

Met een stapje verder heb je haar DNA codes meegekregen om ook het leven te kunnen gaan ervaren dat jij wilt ervaren en ja van onze vaders natuurlijk ook. 

Waar ik ook heel dankbaar voor ben, maar we hebben het even over Moederdag.

 

Het blijft toch het feit dat moederaarde ons in alles voorziet wat wij nodig hebben om te leven, het laat groeien en voorziet je van alles wat jij nodig hebt om voor je lichaam te zorgen. Net zoals je moeder jou heeft laten groeien en je aan een alles heeft voorzien om dit leven te leven. 

 

Ik vind persoonlijk dat je daar niet 1 dag aan hoort te wijden, maar je er bewust van mag zijn dat je elke dag dankbaar mag zijn voor je mama. 

 

Het mooie is wanneer jij je als moeder zelf respecteert, waardeert, naar jouw eigen grenzen luistert en daarna handelt gaat jouw omgeving en de mensen in jouw omgeving jouw ook waarderen en respecteren voor wie je bent. Waardoor jij ook echt de waardering en het respect voor je eigen moeder gaat krijgen.

 

Daar heb je geen Moederdag voor nodig want deze liefde ga je uiten voor je mama. Deze is te voelen in je hele wezen. 

Wanneer je naar je moeder kijkt of aan je moeder denkt voel je dankbaarheid en liefde. Deze liefde is puur, oprecht, vol acceptatie, waardering en respect. 

 

En voor mijn mama: 

 

Lieve mama, dank je voor dat jij mijn mama bent, in al je pracht en in je hele wezen. Ik ben trots dat ik jouw dochter mag zijn, door jou geboren mocht worden en dat ik een alles van jou in mij bezit. Mama je bent prachtig zoals je bent en ik hou zielsveel van jou. 

Ik wens je niet alleen een fijne Moederdag, maar dat wij elke dag deze liefde van elkaar mogen voelen en ervaren. Dat we ons er elk moment bewust mogen zijn dat wij deze band samen mogen delen.

Ik ben dankbaar dat we dit fysiek met ons lichaam mogen voelen zolang dat dit mogelijk is tijdens dit leven en op zielsniveau voor eeuwig. 

Ik hou van jou.

Reactie schrijven

Commentaren: 0