Zwaar leven, ik wel en hij/zij niet..

Ten eerste is de eerste stap hier: niet vergelijken met andere mensen, jouw pad is jouw pad. Wees dankbaar voor wat je mag hebben en leren.

 

Voorbeeld: Arjen Robben heeft het zo goed, kijk zijn huis en zijn bankrekening. Ik was ook een goede voetballer, minstens zo goed...Waarom mocht ik niet zo gescout worden dan? Waarom heeft iemand meer dan de ander en waarom dit en waarom dat...en ik niet?!

 

ps: natuurlijk ik was lang niet zo goed als Arjen hoor, maar ben ook vooral grote fan van hem en zijn prachtige energie!

 

Ik vroeg laatst, in een wijn bar, aan twee stellen of er iemand ook  misschien spijt had van iets in hun leven. Hun eerste reactie was ook dan..'oh nee he, nu komen de levensvragen':-)

 

Toen zei ik: 'Het hoeft niet zo zwaar te zijn, zulke bewustmakende vragen'. Misschien ben je juist bewust er van dat je leven 'precies' zo is gegaan en gaat zoals het moest (met alle hobbels van dien). Dat heb ik in ieder geval persoonlijk als antwoord.

 

Persoonlijke groei

Een jaar of twee geleden is mij persoonlijk iets gebeurd waardoor ik levensvragen ging stellen. Wat heb ik niet gezien in mijn relatie(s)? Waarom moest dit gebeuren? Wat is het nut van dit leven?  

 

En als ik mijn hoofdvraag zie, de vraag die ik al vanaf kleins af aan in mijn leven steeds zag terugkeren, namelijk: Wat doe ik hier op aarde?(hier heb ik 48 jaar weinig tot niets als antwoord op gekregen, totdat ik 'bewust' werd), krijg ik mijn antwoorden geleidelijk binnen.🙏

 

De bewustwording is een proces, geleidelijk of ineens...het maakt niet uit welke stadium je je bevindt hierin en is persoonlijk. Niet te vergelijken dus!

 

Mijn antwoorden kwamen geleidelijk. Ik ontmoette aan de lopende band eensgezinde mensen en de minder bewuste mensen die eerder in mijn leven waren verlieten mijn toneel langzaam aan. De eensgezinde mensen kwamen in allerlei vormen, maten en rollen..

 

Zo ontmoette ik een fietsenmaker v/e dagbesteding die helemaal het Christendom als achtergrond had. Dit was prima, voor mij te overheersend, maar prima. Ik maakte daar in ieder geval geen issue van en genoot van onze zelfde kijk op de 2019-2020 virusje zeg maar. (Ik spreek en schrijf het woord/naam niet uit, het uitspreken is zo negatief dat ik het graag laten wil in mijn blogs en inzichten. 

Daarna ontmoette ik een buurtwerker, die gelijk een goede vriendin is geworden. Weer gelijkenis op spirituele vlak is wat ons bond. Het ging over numerologie en we bleken dezelfde levenspad nummers te hebben en daarbij ook dezelfde interesses op dit vlak. Haar spirituele pad brengt haar naar 'andere' wegen en het is namelijk zo breed dat er oneindige paden zijn voor groei hier op. Net als die fietsenmaker, maak ik geen issue van een anders pad maar ben er wel bewust van en vind ik ze allemaal waarachtig prachtig! ps: Het is 03:00 wanneer ik dit schrijf.

Dan zijn er nog een aantal 'op z'n minst bijzondere ontmoetingen' geweest. Uiteraard is iemands verleden ook belangrijk, niets minder dan dat. Zo kunnen we ook toch wat in perspectief gaan inzien wat de lessen en patronen zijn, voorafgaand aan het wakker worden.

Mijn exen (ik vind dit zo'n stom woord, want exen zijn ze niet als ze nog steeds verbonden zijn in je leven, toch? Maar ook mijn familie heeft mij zoveel gebracht tot nu toe, altijd al zijn deze, en meerdere, mensen super belangrijk geweest in mijn leven, alleen was ik mij er niet zo van bewust als bijvoorbeeld nu. Zonder hun was ik nog lang niet zo ver.

 

Mijn lessen

Zo zijn er ook andere mensen die ik ontmoet heb waar ik ontzettende raakvlakken mee heb op spiritueel niveau. Er zijn mensen die ik heb mogen helpen in hun zoektocht naar hun levensvragen, maar er zijn ook nieuwe mensen die na de bindende vraag beantwoord te hebben 'waar de wereld naar toe leidt in deze tijden 2019-2020, mij weer wat geleerd hebben. Ik heb geleerd om te zien dat deze mensen, na ons gezamenlijke vraag beantwoord te hebben, weer gewoon hun leven weer oppakte en niet totaal veranderde (wat ik wel bij sommige mensen zag gebeuren, net als ik). Verder heb ik geleerd om te genieten, ja echt genieten is bewust zijn van alles om je heen. Ik geniet van de groene bladeren, planten, de smaak van echte biologisch eten, ik geniet van schoon water (afgekookt). en ik geniet van hoe mooi ieder mens is en dat er veel struggles zijn op zoveel levenspaden en hoe sterker en hoe veel er gegroeid wordt in de wereld.

 

Waar het op neer komt deze blog, is dat er zoveel mensen zoveel wensen zoveel levenspaden zoveel moois! is! En dat het niet te vergelijken is, maar wel de synergie er tussen duidelijk is.

 

Ondertussen gaat het leven door, dus leef! Geniet van alles wat het brengt en hopelijk is het niet te zwaar voor je. Ontvang de lessen en leer er van maar pas op voor de emoties die het erger kunnen maken maar wel nodig!

 

De uitdagingen die op je pad komen zijn er juist om je te trainen. Een k** relatie bijvoorbeeld. Stel je de vragen waarom je deze relaties moet of moest hebben en wat heb je er van geleerd. Of stel dat je steeds terugkerende k**relaties hebt of een saaie of niets betekende relatie hebt, ben je wel bewust er van of zit je in de 'klaagmodus' patroon waar we allemaal, wanneer we onbewust zijn, in kunnen zitten. Doorzie de 'patronen' van de lessen en de mogelijkheden van het leven. Dit alles is onderdeel van het befaamde 'bewustwordings proces'. Bovenstaande geldt uiteraard niet alleen voor onderwerpen als relaties, maar ook voor jobkeuzes en studies. 

 

Alles loopt zoals het moet gaan…en is voor jou bestemd. Hopelijk vergroten ze je bewustwording. 

 

Zonder onlicht, geen licht.🙏❤️

Reactie schrijven

Commentaren: 0