· 

Investeren in je kinderen

Hoe kan jij willen dat een kind waarde heeft op zijn of haar lichaam? Respect heeft voor zijn of haar lichaam? Zichzelf lief heeft, terwijl jij dat zelf niet hebt? 

 

Hoe investeer jij in je kinderen wanneer jij niet in jezelf investeert? 

Hoeveel investeer jij in jezelf? 

Hoeveel is je lichaam waard?

Hoeveel ben jij waard? 

Hoeveel respect heb jij voor je eigen grenzen? Ken jij je eigen grenzen? Ben jij je bewust van je gevoel en wanneer het zegt niet te doen?

 

Bewustwording van jezelf is een belangrijke ontwikkeling in het opvoeden van je kind. Daar waar jij er niet voor jezelf kan zijn (op welk vlak dit ook is: Emotioneel, financieel, spiritueel en fysiek) kun jij er niet voor je kind zijn.

Je kind is een weerspiegeling van jou. Alles wat jij in je kind afkeurt, keur jij in jezelf af. Liefdevol opvoeden waarbij je kind zich gezien, gehoord, veilig en geborgen voelt, begint bij jou. Daar waar jij dit niet in jezelf voelt zal jij dit doorgeven aan je kind en je kind hier niet in kunnen voorzien.

 

Een belangrijk iets om steeds dieper in je bewustzijn te laten dringen is dat.. controle geen liefde is, maar voortkomt vanuit een wond die je in jezelf draagt. Liefde is loslaten en accepteren, zonder over je eigen grenzen heen te gaan. 

Hoe weet jij wat je grenzen zijn wanneer je keer op keer over je eigen gevoel gaat? Je raakt uitgeput, vermoeid en voelt je tegelijkertijd schuldig, omdat jou is geleerd om door te gaan. Je triggers en je gevoel vertellen je dus precies waar jouw grenzen liggen. 

 

Het is dan ook belangrijk dat jij je gevoelens leert te voelen en je eigen lichaam leert kennen. Dit lukt alleen wanneer jij echt bewust aanwezig gaat zijn en niet meer jezelf afleidt en of wegloopt voor jezelf en je eigen gedrag. Vaak zijn mensen bang voor wat ze tegenkomen in zichzelf, omdat het ego zoveel verschillende lagen met beschermingsmechanismen heeft opgebouwd. Durf jij dus echt naar jezelf te kijken en wil je ook echt beter voor jezelf en je kinderen?

 

Wil jij fit zijn, je goed voelen, op jezelf kunnen bouwen en je niet meer uitgeput, leeg en vermoeid voelen? Ben jij er ook klaar mee om de hele tijd aan te staan en het gevoel hebben dat je op ieder moment van de dag iets moet en dat eigenlijk je alles teveel is, maar toch doorgaat, omdat je denkt dat dit van jou wordt verwacht? 

 

Ben jij klaar voor verandering en wil je een band opbouwen met je kind, er voor je kind kunnen zijn en zorgen voor rust? Het begint immers met de band in jezelf en met jezelf. Weet dat jij het in je hebt om een prachtig leven te leven in contact met je kind. De verbinding is er namelijk al, je hoeft jezelf er alleen voor te openen zodat jij ook echt ouder kan zijn en echt kan gaan genieten van het ouderschap. 

 

Wanneer je denkt dat je een verandering moet maken.. dan zit je in je hoofd.

Elke echte verandering komt vanuit je hart. Vanuit de liefde voor jezelf.

Reactie schrijven

Commentaren: 0