· 

Je lichaam en zelfvertrouwen

Je zelfvertrouwen laten groeien en je lichaam accepteren in een wereld waar de plastisch chirurgie en de perfectie op social media overal wordt vertoond.

 

In een wereld leven waar alles gemanipuleerd wordt en het streven naar 'wat mensen denken' perfectie lijkt het niet gemakkelijk om jezelf te accepteren.

 

De mensheid lijkt zich steeds meer verwijderd te zijn van zijn of haar natuurlijke staat van zijn en toch is het mijn mening dat de natuurlijk staat van zijn het mooiste is 'in een alles wat is'

 

Hoe groeit dan je zelfvertrouwen en de acceptatie van je lichaam? 

Ik kan je zeggen dat het hetzelfde is als leren van jezelf houden en je eigenwaarde laten groeien.

 

Je eigenwaarde groeit door te luisteren naar je gevoelens.

De liefde voor jezelf groeit wanneer je jezelf gaat geven wat je nodig hebt en NEE, dit bedoel ik niet materialistisch, want vaak word je gelukkiger van minder materiaal, dan van meer (ook al verdien je alle luxe van de wereld).

 

Geluk zit hem in de kleine dingen, in de liefde voor jezelf, de waardering voor jezelf, de acceptatie van jezelf en de groei in jezelf. Het bewust aanwezig zijn in ieder moment. Het simpele proeven van een glaasje drinken (ik zou zeggen afgekookt water) is iets wat ik toch echt heb geleerd om van te genieten de afgelopen jaren.. Een hap van fruit (en trust me, dit komt van iemand die niet tot geen fruit at!).. Genieten van een douche (en ja, ik douche met natuurazijn!).. De warmte van het zonnetje op je gezicht en ik kan je zelfs vertellen dat ik de regen op mijn gezicht nu ook heerlijk kan vinden! 

 

Bij mij heeft het natuurlijk met mijn ontwaken en de groei naar de liefde voor mezelf te maken en daar komt bij dat ik mezelf echt even een tijd heb afgezonderd van een alles en iedereen (behalve mijn kinderen natuurlijk). Niet dat je perse niemand hoeft te zien, maar om te leren waarderen wie jij bent voor jezelf alleen! 

Daar komt bij, de tijd, ruimte en rust nemen die je nodig hebt om te helen, met jezelf te zijn en te leren wie je bent! JIJ ALLEEN ZONDER DE MENING OF INVLOED VAN WIE DAN OOK!

 

In het begin dacht ik hmm die valt weg, die valt weg en die valt weg en dat was niet makkelijk om los te laten kan ik je vertellen voor iemand die angst had om alleen te zijn. 

But, i did it and i'm proud of myself! Zoooo dankbaar voor een alles waar ik doorheen ben gegaan. 

 

Terug naar de acceptatie van je lichaam.. 

Wanneer je wakker word veranderd de manier waarop je naar dingen kijkt, omdat een alles wat je denkt dat hoort eigenlijk niet zo is!

Nu kijk ik naar mijn lichaam en gezicht met dankbaarheid en vol pracht. 

Mijn lichaam is mijn lichaam! Ik dacht eerst het is niet perfect, maar eigenlijk is er niks mooiers dan mijn eigen lichaam. Het doet ALLES voor mij en het draagt een alles van mijn ouders en mijn voorouders! Hoe prachtig is dat wanneer je er bij stil staat en het door laat dringen in je bewustzijn!

 

Ik kijk nu naar mijn handen met liefde in wat ze allemaal voor mij hebben gedaan, doen en nog zullen gaan doen. Wat ik ermee kan maken en aanraken. 

Mijn voeten en benen die me dragen en zelfs de littekens die laten zien wat het lichaam allemaal heeft gedragen/ verdragen en heeft geheeld! Sta eens stil bij wat je lichaam je allemaal aangeeft en hoe magisch het eigenlijk in elkaar zit. Het ademt, het leeft, het HEELT, het ziet, het voelt, het ruikt, het hoort, het beweegt en het geeft aan wanneer het niet goed met je gaat of wel goed met je gaat. Je lichaam is je leven, daar mag jij nu mee leven, daar mag je naar luisteren, die mag je voelen en daar mag je zo dankbaar voor zijn. 

 

Mijn mooie voorouders die allemaal voor mij kwamen, waar ze ook allemaal doorheen zijn gegaan en het leven dat ze hebben geleefd. Dat zij het feit mogelijk hebben gemaakt dat ik geboren heb mogen worden! Ik heb geboren mogen worden door hun en ik draag alle wijsheid, alle genen, alle pracht en een alles van hun! 

 

Mijn lichaam lijkt misschien niet perfect, maar het is perfect voor mij. Het  lichaam dat is voortgekomen uit al mijn voorouderen! Sommige mensen zitten te klagen over 'ohw mijn gezicht, mijn haar, mijn buik, mijn handen, mijn voeten, mijn neus, mijn borsten' or whatever the fuck ook niet eens realistisch is aan social media en de standaard dat de mensheid zichzelf heeft opgelegd in wat zij een zogenaamde perfectie noemen!

 

Weet je wat perfectie is, je lichaam dragen met trots! Het mag er zijn! Jij mag er zijn en het is prachtig! zelfvertrouwen is een energie die je uitstraalt van de tevredenheid over jezelf! De tevredenheid en acceptatie van wie je bent. De waardering die jij hebt voor jezelf en de liefde die jij in jezelf draagt voor jezelf. 

 

De liefde voor jezelf is het beste willen voor jezelf! 

De beste voeding! 

De beweging (oefeningen, sport, dansen of wat dan ook!) voor jouw lichaam, omdat het verdiend om gezond te zijn. 

De producten die jij gebruikt voor jouw lichaam, omdat het het beste verdiend. 

Het alleen het beste voor jezelf accepteren in liefde, Omdat jij het verdiend! 

Je grenzen aangeven, jezelf rust geven, je perceptie veranderen en het willen groeien, omdat jij het verdiend!

 

En nu denk je misschien, jij zit niet in mijn situatie of je voelt niet de pijn die ik voel... Maar ook daar kan ik je vertellen dat ik praat vanuit ervaring en dat ook ik veel heb meegemaakt, in slachtofferrol zat, geen waarde had op mezelf, geen liefde voor mezelf bezat en noem het maar op! 

 

you got to experience and accept the negative in order to embrace the positive 

 

Niemand doet jou pijn, jij doet jezelf pijn door energie te geven aan iets wat niet met jou resoneert. Je gevoel zet je altijd aan tot groei.. daar waar je iets in jezelf veranderd, ontgroei je situaties of personen. Hou niet vast aan wat was of aan wat niet is. Laat los en wees in rust met jezelf. 

 

Alles gebeurd voor jou, zodat jij in jezelf gaat kijken, kan loslaten en groeien tot de liefde voor jezelf. Om te groeien zal je open moeten staan voor verandering en deze verandering maak je in jezelf. 

 

Wat iemand anders doet of zegt maakt niet uit, hoe jij ermee omgaat is wat uitmaakt!

Jij leeft je leven voor jou! Met je prachtige lichaam en je prachtige gezicht!

 

OWN YOURSELF!

 

Zonder verandering is er geen groei en de wereld is in constante verandering.

Energie is in constante verandering, energie staat niet stil, het beweegt, beweeg dus mee met het ritme van je leven en de constante flow van het zijn. 

Het moment van het zijn in de acceptatie en laat je meebewegen in het ritme van je leven waar een alles voor jou gebeurd.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Jason (vrijdag, 15 september 2023 06:49)

    ik zie staan: Mijn lichaam is mijn lichaam! het is niet perfect, maar ...aangezien 'perfectie'niet bestaat daar ALLES perfect is, klopt deze zin niet..rephrase?:-)

  • #2

    Thea (vrijdag, 13 oktober 2023 13:51)

    Klopt helemaal wat je zegt Jai!