· 

Internet (on)wijsheid

Google, is alles daarop is de enige waarheid..of toch niet?

Wat leren we eigenlijk? De waarheid of edited scenario's?

 

Een kind van maar liefst 8 jaar oud vertelde me over informatie dat 'ge-edit' was. Mijn oren hoorden meteen wat hij zei en ik stelde meteen de vraag of hij wist wat hij net gezegd had. Achteraf, zo'n slim kind hoef ik niet te weerspreken uiteraard. Vol trots hadden we daarna een leuk gesprek waarbij zijn ogen glunderden toen ik hem liet zien dat zijn kritische blik, dat er meer ge-edit is dan iedereen denkt, hartstikke mooi was en dat we vaker hierover zouden gaan spreken. 

 

Vervolgens een ander keer er weer over gesproken, nu het verhaal over de Twin-Towers, zo'n 20 jaar geleden (er moet namelijk wel een 'reden' zijn om inbreuk in onze Privacy (wet) te plegen, toch?)

 

Ik vind het erg bijzonder dat 'we' alles al dan niet veel geloven wat we voorgeschoteld krijgen, lezen of te horen krijgen in de klas. Docenten, generaties lang, doceren waarschijnlijk generaties lang 'ge-edit' informatie aan eenieder die naar school is geweest. Onbewust uiteraard!

Ik hoop met mijn schrijven dat er iemand of meer mensen gaat inzien hoe hoog de manipulatie eigenlijk wel niet is.  Kritisch zijn kan altijd en is goed, maar doordat je eigenlijk 'denkt' dat er niets ad hand is met alles wat je hoort/ziet/ruikt en proeft (omdat het zo gewoon is) en je dit van oudsher doet, kun je denken dat een wakker mens volkomen onzin uitkraamt! 

 

Ik zeg: Logisch! (als je in het stramien zit vastgeroest van opvoeding/opleiding en life) Als je niet out-of-the-box kunt denken, omdat het je nooit aangeleerd is, dan snap ik het.

 

Maar dit kan alleen wanneer je verwijderd bent van je innerlijk zelf. Door afleiding (nieuwsfeiten) zie je het geheel niet meer...en dat is precies de bedoeling van het afleiden. Wanneer je wakker bent/wordt, is het alsof je ALLES doorhebt/krijgt! Van relaties tot wereld orde systemen/politiek spelletjes en charade van maskers en mensen! Life is a stage...and you are what you pretend to be...

 

Zo dankbaar voor mijn ontwaken!

Reactie schrijven

Commentaren: 0