· 

De ziel

Wat gebeurt er met jou nadat je overleden bent, oftewel nadat jij je stoffelijk lichaam hebt verlaten.

 

Jij bent energie en puur bewustzijn. Wat er gebeurt nadat je overlijdt, is dat je energie 'het stukje bewustzijn' dat vastzat aan jouw lichaam om dit leven te leven, los komt van je lichaam en jij terug komt bij je volledige bewustzijn. Daarbij neem je alle kennis en alle ervaringen mee dat jij in dit leven hebt opgedaan. 

 

Als eerst wordt je opgehaald door iemand die naast jou staat en waar je dit leven mee hebt geleefd.. dat is voor jou een punt van herkenning.. je bewustzijn gaat namelijk eerst alles verwerken en mag het stoffelijke nog loslaten. 

 

Met degene die jou ophaalt ga jij alle momenten van jouw leven bij langs en zie je eigenlijk dat tijd en plaats niet bestaan. Ook zie je dat iedereen precies daar was op de momenten dat zij daar hoorden te zijn en wat jij hebt gedaan.. of jij vanuit je ratio hebt geleefd of dat jij echt hebt gedaan wat je ziel wilde behalen in dit leven en dat is volgens je hart leven en doen wat je intuïtie je vertelt te doen. Dit heet 'in alignement met lichaam, mind en ziel'.

 

Welke van de 2 jij hebt gedaan; er is geen goed of fout.

 

Jij oordeelt over je eigen leven en wanneer je ziel terug kijkt op het leven waarvan jij hebt gekozen hem te leven, ga je een nieuw leven uitstippelen om hetgeen wat je wilde leren in het leven dat je net hebt verlaten te behalen.

 

Mocht jij nu in dit leven heel erg vanuit je ego leven en niet de groei maken dat je ziel voor jou heeft uitgestippeld, dan gaat je ziel een nieuw leven uitstippelen om deze groei wel te doormaken en welke dingen er in jouw leven gaan gebeuren zodat je vanuit je hart gaat leven. 

 

Ook ga je de karma dat je hebt opgebouwd aflossen (dat kan ook zijn waarom je bepaalde dingen in dit leven hebt meegemaakt om karma af te lossen) en leer je om het anders te doen. 

 

Hoe dan ook; je groeit altijd naar de liefde voor jezelf en je eigenwaarde en de compassie voor jezelf, want wanneer jij dit kan en deze lessen bezit, kun jij oprecht liefde en compassie voor een ander hebben. Elk leven heeft waarde en draagt bij aan het groter geheel. Hoe dat leven er ook uit ziet en waar mensen ook voor kiezen om het leven te leven.

 

Nu denk je, maar waarom gebeuren er zoveel slechte dingen in het leven..

 

Wij zijn positief en negatief geladen en het is maar net welk deeltje jij van jezelf voedt en laat beïnvloeden. (dit voeden heb je dus ZELF in de hand).

 

Wij hebben zelf totale controle over ons leven alleen geven wij dit vaak uit handen en laten wij ons beïnvloeden door wat anderen ons wijsmaken en dus wat ons ego heeft gevoed. 

 

Soms hebben wij zoveel beschermingsmechanismen opgebouwd mee ons ego vanuit angst dat wij ons steeds met deze angst laten voeden en wij dus niet meer durven vanuit ons hart te gaan leven. 

 

Hoe iemand wordt geprogrammeerd heeft een reden en deze reden is dat deze ziel hiervoor heeft gekozen om dit gedeelte te transformeren naar liefde. De ziel is sterk genoeg om dit te kunnen doen. 

 

Alles wat je meemaakt heeft een reden en dat is een les en een mogelijkheid om je bewustzijn te laten groeien om het anders te doen en de energie te transmuteren naar liefde. Wat je leert is voor jou, om karma af te lossen of om, net wat ik zeg dat gedeelte om te buigen naar liefde. Eerst naar de liefde en compassie voor jezelf en daarna naar de compassie voor de ander, omdat iedereen de dingen doen vanuit hun eigen bewustzijnsniveau. 

 

Wanneer jij niet beter weet en denkt dat iets normaal is, kun je ook niet beter doen. 

 

Daarom zijn wij nu op het punt (en dit doen we al een tijdje) om het bewustzijn te vergroten en mensen kunnen groeien van 3D naar 5D. Iedereen komt daar wanneer het klaar is om daar te komen. Je leeft je leven voor jezelf en je hoeft dus nooit bang te zijn om iemand te verliezen.. waar iemand ook voor kiest vanuit vrije wil om te doen is aan hun. Jij hoort jezelf niet in groei tegen te houden en jij hoort dus altijd voor jezelf te kiezen. Degene die ervoor kiezen om vanuit hun hart leven en bij jou horen groeien mee. Degenen die daar niet voor kiezen mag je achter laten en zal jij later weer terug zien nadat je het stoffelijk lichaam hebt losgelaten.

 

Je hebt mensen die namelijk even in je leven zijn.. zij maken geen deel uit van je soulfamilie. Ze waren een periode in je leven.. 

 

Soms kies jij ervoor vanuit vrije wil om zo iemand in je leven te houden, dan krijg je een zogeheten towermoment na towermoment om je te laten inzien dat je dit los mag laten. Soms heb jij je al zo verbonden met diegene en heb jij er kinderen mee gekregen en mag je dus dealen in wat jij hebt gekozen erbij te nemen in dit leven. 

 

Zo kun je zien dat bepaalde dingen waar jij voor hebt getekend sowieso gaan gebeuren, maar dat jij met je vrije wil het leven zo kan invullen zoals jij zelf wil. 

 

Vrije wil betekent.. Alles wat jij denkt en zegt ondersteunt het universum.

Gaandeweg schrijf je het script van je leven.

 

Jij hebt de kracht om het leven zo in te delen en te leven hoe dat jij dat wil. 

Of dat nu vanuit je hart of vanuit ego is die keuze is aan jou. 

 

Wat jij hebt uitgestippeld met je ziel deze momenten gaan sowieso gebeuren en zelfs wanneer dit gebeurt is het aan jou om hoe dat jij ermee omgaat. Negeer jij je gevoel en wat je ziel je probeert te vertellen weet ik niet of je er gelukkiger op wordt, maar dat is dan ook oké.. dan leer je dit gedeelte op andere manieren om tot daar te groeien. 

 

Je kan het zo makkelijk en zo moeilijk maken als dat jij zelf wilt. 

 

Vanuit je hart leven kom je in de flow en acceptatie dat wat moet gebeuren gebeurt en wat je intuïtie je vertelt om te doen, dat doe je. Je doet dit omdat je weet dat je ziel een groter plaatje voor ogen heeft dan hetgeen wat jij ziet en dat het allemaal voor jou gebeurt om je beste leven te leven en het leven wat jij hebt gekozen om te leven. Zo kom je in alignement met jezelf. Je ziel, je denken en doen komen met elkaar overeen. 

 

Iemand met een trage energie die vanuit een wond in zichzelf snelle keuzes maakt is niet in alignement met zichzelf. 

 

Iemand die een snelle energie heeft en vanuit een wond in zichzelf geen beslissingen meer durft te maken en dus er lang over gaat doen (door het hoofd) om die beslissingen te maken is ook niet in alignement met zichzelf.

 

Wij hebben beiden van deze energieën in ons. Het is welke van deze energie dominant is in wie jij daadwerkelijk bent in dit leven. In alignement ben je wanneer je echt luistert naar je innerlijk, je denken en acties daarbij overeen komen.

 

Ben je vrouwelijk dan heb je vaak de trage energie en ben je mannelijk dan heb je vaak de snelle energie.

 

Wie ben jij in dit leven en wat wilt je ziel je laten ervaren?

Durf jij optimaal te ervaren?

Durf je te voelen?

Waar zitten je lessen?

Open jij je bewustzijn om het te kunnen zien?

 

Ben jij al daar om je hart te gaan volgen of blijf je bewust slapend?

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0