· 

Weten wat je wilt

Om er achter te komen wat je wilt, zou je eerst al je gevoelens moeten toelaten. 

Je schaduwkant leren voelen.

 

Je schaduwkant is de kant van jou dat jij hebt geleerd te onderdrukken gedurende je leven. oftewel de kant van jezelf die je ontkent en je niet laat zien van jezelf, terwijl je dit wel voelt. Het is hoe jij bent geconditioneerd in wat er vroeger op jou is geprojecteerd in wat jij denkt hoe dat jij niet hoort te zijn. Wanneer er dus iets om hoog komt (en dat merk je wanneer jij gelijk een reactie wilt geven), observeer jezelf dan eens. 

 

Je schaduwkant is er voor jou om te integreren en je gevoelens zijn daar om te voelen.

 

Leer je gevoelens voelen, zodat je een gezond ego creëert. Bij je gevoel leer je wat je wel en niet wilt. 

Je ego heb je niet gekregen om er vanaf te willen komen. Wij zijn hier op aarde met een ego geboren. je ego is daar om je te beschermen en om mee te creëren. Een gewond ego mag je eerst leren laten zijn en helen. Niet door hem weg te drukken, maar juist om hem te omarmen.

Wanneer jij heelt en al je gelimiteerde gedachten gaat los laten, ontwikkel je een gezond ego.

Je gevoel verteld jou namelijk altijd wat je wel en niet wil en met een geprogrammeerd ego, luister je minder snel naar je gevoel.

 

Je kan zeggen wat je wel wil of niet wil en wat iemand anders daar mee doet is aan hun. 

Jouw grens is voor jou, niet om te projecteren... wanneer iemand daarover heen gaat voel je dat en dat zegt jou waar je grens is. Dit zegt jou dat je dat mag voelen, zodat je weet waar je grens is, je gevoel door je heen mag laten gaan en dit los mag laten, zodat jij je energie kan terug trekken naar jezelf.

 

  • Wanneer er iets omhoog komt, wees dan stil en observeer jezelf. Wat zegt iets jou?
  • Daar waar je stil bent en je gevoel voelt, leer je wat je wel en niet wil.
  • Daar wat je voelt, verteld jou wat je grens is.
  • Wanneer een situatie zich voordoet dat deze grens bereikt, trek jij je energie terug naar jezelf.
  • Je voelt wat je voelt en laat het zijn, zonder er mee in je hoofd te gaan zitten
  • Wees in het hier en nu moment en wat je ook voelt in dat moment, is oke en het mag er zijn
  • Acceptatie en grenzen gaan samen

Nu jij weet voor jezelf wat jij wel en niet wilt, kun je daar naar handelen (Niet in het moment van het gevoel handelen, eerst terug trekken). Bij een gewond ego handel je vaak vanuit de emotie en word de emotie snel geprojecteerd op een ander, terwijl een geheeld ego duidelijk weet wat het wel en niet wil. Daar kun je je gevoel voelen en aangeven ik voel mij hier niet goed bij.

 

Het gaat om geen reactie te geven, maar een response.

 

Communiceren in wat jouw gevoel jouw zegt gaat dan als volgt... 

  • Om het op de juiste manier te leren, kun je beter eerst wachten tot je trigger weg is, voordat je communiceert (dat is aan jou).
  • Je zegt heel duidelijk en kort 'DIT WIL IK WEL' of 'DIT WIL IK NIET', 'NEE' of 'HIER VOEL IK MIJ NIET GOED BIJ'.
  • Wanneer iemand over je grens blijft gaan, niet uitleggen, kies voor jezelf en trek je terug. Bij het blijven uitleggen laat je al over je grens gaan terwijl je gevoel al zegt van NEE.

Dat is het enige. Geen projectie, geen energie verspilling. 

Laat de ander zelf uitvogelen of ze dat wel of niet accepteren en wat ze daar uithalen. Laat een ander zelf uitvogelen of zij met jou resoneren en of jullie waarden met elkaar overeen komen. komen waarden niet overeen, laat dan los. Het is niet jouw verantwoording of iemand anders zijn of haar lessen leert, wanneer ze je niet willen horen. Een Reactie is een projectie, een response en een grens is waar jij het innerlijk werk doet, waardoor heldere communicatie ontstaat. Deze communicatie hoort van 2 kanten te komen in een volwassen gesprek waarbij beide mensen instaat zijn om hun gevoel te uiten en waar ruimte geboden wordt om dat te kunnen doen. Waar veiligheid is gecreëerd om te uiten. Deze veiligheid komt vanuit jezelf wanneer jij je eigen waarde weet, kun je uiten en wat iemand anders daar mee doet is aan hun. 

 

Wanneer jij weet wat je wel wilt, weet wat je voelt, kun jij je hier aan houden en kun je voor jezelf kiezen. Je volledige zelf leren kennen is dus een pre.

 

Aangeven wat jij wil en voelt, is uiten zonder dat de ander het gevoel heeft fout te zitten.

Je kan aangeven/ uiten waar jij je niet goed bij voelt, maar dan vanuit 'ik voel mij hier niet goed bij' en NIET 'jij doet dit of dat' 

 

Uiten is aangeven ik voel mij zo en zo... 

 

Duidelijk en heldere info..

Aangeven wat jij wilt.. in de zin van wat heb je nodig op dat moment.

Wat jij nodig hebt, weet jij zelf alleen en kom je ook pas achter wanneer jij luistert naar jezelf. Je komt erachter wanneer je luistert naar wat je voelt. Jezelf observeert! Je bent al heel en compleet van jezelf en er is niks externs. Jij kan jezelf alles geven.. Betekent niet dat je niks mag of niet kan vragen van een ander. Wanneer jij niet kan aangeven wat je nodig hebt, ben je nog steeds aan het manipuleren. Iemand die zijn of haar gevoel kent, kan aangeven wat hij of zij wil en of nodig heeft.

 

Verbinding begint bij de verbinding in jezelf.

 

Verbinding is er altijd.. het ligt eraan op welke frequentie jij zit of jij je ook verbonden voelt.

Zit jij op de frequentie van de liefde... Dan vibreer je op die frequentie.. De vibratie kan alleen worden geblokt door angst en gelimiteerde gedachten, waardoor iets zich bijvoorbeeld niet manifesteert. Alles is al hier.

Dat is waarom je mag leren voelen. Jij mag je waarde leren kennen en alle gelimiteerde geloofsovertuigingen loslaten. Angst is ego... Liefde is acceptatie.

Betekent niet dat je angst niet mag voelen, betekent dat je liefdevol naar jezelf mag zijn in je angst en het mag laten zijn, zonder reactie oftewel projectie.

 

Ik zeg hier wel bij, leer het verschil tussen je off gevoel (intuïtie/ onderbuik gevoel) en angst.. Je off gevoel verteld jouw dat er iets niet pluis is en daar mag je op vertrouwen. 

Je mag sowieso leren vertrouwen op je eigen gevoel, want jouw gevoel zegt jou altijd iets.

 

Liefde is jezelf voorop stellen met compassie voor de ander, zonder over je eigen grens heen te gaan, met een open hart. Gegrond in je lichaam. Met een open hart en gegrond in je lichaam, sta je in verbinding met jezelf en wanneer jij in verbinding staat met jezelf, weet je precies wat je wil en kan jij op jezelf vertrouwen. Een geheeld ego is in alignement met je ziel en een geïntegreerde schaduwkant.

 

Ken jezelf.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0