· 

Een bedankje aan mijn ego

Een bedankje aan mijn ego, omdat het mij heeft gediend op de momenten dat ik het nodig had. Het heeft mij mijn leven laten opbouwen en beschermd op bepaalde momenten, maar nu ik bewust ben en bepaalde dingen van dat ego mij niet meer dienen, mag ik dat los laten. Je groeit altijd verder, waar je je ego los laat. 

 

Het heeft mij geleerd en gebracht waar ik nu ben in mijn leven.

 

Je ego is niet erg, je mag het omarmen.. het enige wat je ego wil is veiligheid. Dus wanneer jij het veiligheid biedt op de momenten van triggers.. it will relaxe.

 

Iedereen verdiend veiligheid en comfort, dat is waar het ego op gebouwd is. 

Geef jezelf dus rust, veiligheid en comfort.

 

Je intuïtie verteld je altijd dingen te doen wat spannend lijkt, waardoor het ego (doordat het geprogrammeerd is en mechanismen heeft opgebouwd) je wil beschermen. En dat is oké.. voel wat je voelt, zodat je je ego accepteert (acceptatie en grenzen gaan samen) en volg je intuïtie, zodat je kan creëren met je ego.

 

Gezonde programmeringen kun je creëren met je ego.. Je hebt je ego namelijk niet voor niks gekregen in dit leven en jij mag hem gebruiken om mee te creëren. 

Leven vanuit je hart.

 

Waarom denk je dat er in de wereld is gebracht dat zelfliefde egoïstisch is? 

Zelfliefde is niet egoïstisch.. Zelfliefde opent juist je hart en leert jou het leven te leven oor jou. In de lessen die mensen leren denken ze vaak dat zij zich moeten afsluiten en nog een muurtje moeten optrekken (zo is het ego vaak geprogrammeerd), maar niets is minder waar, die lessen leer je zodat je de kennis van de lessen mag/kan meenemen in wat de les is voor jou (in je eigen gedrag, waar mag jij ontwikkelen, groeien en wat mag je omhoog laten komen om dat te draaien naar positief voor jou?) daarbij mag je je hart openen.

 

Het is namelijk zo wanneer je niet leert wat je niet wilt, kun je ook niet toepassen wat je wel wilt. Het leren zit hem namelijk vooral in het leren naar jezelf te luisteren en naar je eigen gevoel en intuïtie.. Je ziel verteld je namelijk altijd waar het heen wil, alleen wanneer jij alleen vanuit je geprogrammeerde ego leeft, houdt je vaak in stand wat jou niet meer dient.

 

Wat het dan wel weer doet is dat het jou de les steeds weer opnieuw presenteert, net zolang totdat jij hem gaat zien.. Welke cirkels bevindt jij je in? Wat is een terug komend patroon in de spiegels en situaties om je heen? Wat zie je steeds weer opnieuw.. waar bevindt jij je steeds weer opnieuw in en wat vertellen mensen jou? Mensen zijn spiegels en wat vertellen die spiegels jou? komen er steeds mensen op je pad met dezelfde issues? Wat verteld dit dan jou? In ieder geval je geloofsovertuiging, want je innerlijke wereld reflecteert zich in de mensen om je heen. 

 

Uplevelen is dan ook wanneer jij het voor jezelf ziet in waar je verder mag groeien en welke mensen, situaties, gedachten, geloofsovertuigingen etc je los mag laten in wat je niet meer dient. Dat kan alleen jijzelf en wanneer je echt eerlijk bent over je gevoel tegen jezelf.. 

Wil je ego jouw je gevoel laten zien... uhh nee, je ego houdt je gedrag in stand om geen pijn of negatieve gevoelens te voelen.. Alleen creëer je wel steeds situaties die deze triggers omhoog brengen of hetgeen wat je ook ziet in mensen en of situaties. 

 

'Hoe het ego is geprogrammeerd dient de mensheid niet meer, wij mogen loslaten en de veranderingen aanbrengen in onszelf om te groeien tot een hoger bewustzijn van het gehele collectief' 

 

In elke situatie waarbij jij je gevoel toe laat en je ook echt dat gevoel er laat zijn, wordt je ego opnieuw gevormd.. net zolang totdat je een gezond ego hebt dat in 1 lijn staat met je ziel.. Het punt van verlichting en je authentieke zelf.. 

 

'Zonder het ego zouden we niet leren noch ervaren om te groeien'

 

Ik dank dus mijn ego, ziel en lichaam en ben trots op mezelf waar ik nu sta in mijn leven!

Mijn kennis, mijn wijsheden en een alles was nodig en heeft mij hier gebracht! 

Prachtig toch!! 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0