· 

Het ego en het hart

Het ego is je beschermingsmechanisme zoals ik al in meerdere blogs heb uitgelegd. De meeste mensen hebben geleerd om vanuit hun ego te leven. Dat komt omdat wij geconditioneerd zijn vanuit een mannelijke wereld. Vrouwen moesten zichzelf onderdrukken en een man moest zijn vrouwelijke energie onderdrukken. De vrouwelijke energie staat voor het gevoel en de mannelijke voor het doen/de actie. Wij mensen hebben beiden in ons de mannelijke energie en de vrouwelijke energie. Een man zal meer mannelijke energie hebben dan een vrouw en de meeste vrouwen hebben meer vrouwelijke energie dan de man. 

 

Wanneer een vrouw voor haarzelf moet opkomen zal zij in haar mannelijke energie stappen en dat is oké want zij heeft deze energie niet voor niks tot haar beschikking. 

 

Bij een man is dat ook zo, wanneer een man zijn vrouwelijke energie toe laat zal hij zijn gevoel moeten toelaten om weer in contact te komen met zijn volledige zelf. Wanneer jij leert om je hart toe te laten, kun je zorgzaam zijn en met compassie en zonder oordeel kijken. Betekent niet dat je een alles en iedereen moet toelaten in je leven of moet accepteren, maar je hoeft geen oordeel te hebben en je kan vanuit je hart leven. 

 

Het ego is de mind en je hart je gevoel, je kan dan ook op aarde wel zeggen dat de mind mannelijk is en het hart vrouwelijk. Het gaat erom om deze 2 in balans te brengen. Een vrouw die haar mannelijke energie niet gebruikt kan namelijk niet voor haarzelf opkomen. Zij mag dus leren om haar mind te gebruiken en niet alleen haar hart. De mannelijke energie is niet alleen ego, ook wanneer je vanuit een wond keuzes maakt is het ego. Keuzes maken vanuit angst is dus ego (dat is het ego dat een vrouw wie een wond in haar draagt ook gebruikt). Wanneer jij je wonden heelt en je bewust word van je angsten en beschermingsmechanismen kom je terug in je vrouwelijke energie en gebruik je je mannelijke energie alleen wanneer het nodig is.

 

De vrouwelijk energie is passief, rustig, gaan met wat is, in de flow, zoals het water element, naar binnen gericht, denkt aan het samen zijn en is sensueel. 

 

De mannelijke energie is doelgericht, actie nemen, naar buiten gericht, voor zichzelf opkomend, denkt aan het eigen ik en is vurig (vuurelement) met passie, de man mag dus zijn hart meer toelaten. 

 

Het ego en het hart mogen dus met elkaar in balans komen. 

 

Wanneer je alleen vanuit je ego leeft, maak je in principe meer kapot dan dat je lief is en wanneer je alleen vanuit je gevoel leeft, mag je leren het ego te gebruiken om te creëren en voor jezelf te kiezen. Leef vanuit je hart met compassie voor jezelf en de mensheid. Alles is liefde en liefde is alles. Dat betekent dat je grenzen mag zetten en jezelf compleet lief mag hebben.

 

Je mannelijk en vrouwelijke energie met elkaar in balans laten komen betekent eenheid in jezelf en wanneer je eenheid met jezelf hebt, ervaar je eenheid met de wereld en het gehele universum.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0