· 

Hoog gevoelig en empathisch

Laat me iets zeggen over hoog gevoelige en empathische mensen, zij trekken vaak narcistisch mensen aan of mensen die manipuleren om te leren hoe ze grenzen moeten zetten.

 

Karmische relaties, levenslessen.

 

Iemand die controle over jou wil, leert jou dat jij alleen controle over jezelf hebt en jij de controle hebt over hoe dat diegene met jou omgaat. In je kracht staan betekent dat jij jezelf vooropstelt in wat goed voor jou is. Niemand heeft controle over jou en jij hebt geen controle over iemand anders, maar jij hebt wel de controle over hoe iemand anders met jou om gaat en wat jij wel of niet wil en daar mag je je grens zetten. Gaat diegene zijn of haar gedrag inzien (betekent niet altijd dat jezelf goed zit, maar dat maakt niet uit, want er is geen goed of fout en de situatie doet zich voor om er beiden van te leren, wat de uitkomst ook is) en ziet diegene wat het met jou doet (heeft het compassie voor zichzelf en voor jou en betekent ook niet dat de ander perse hoeft te veranderen) wat voelt diegene daar zelf bij, willen ze veranderen in zichzelf omdat ze zien dat het voor hun is om te veranderen of willen ze het niet zien en is het tijd voor jou om los te laten. 

 

Maar waar komt het nou vandaan? Vaak ben je opgegroeid in een dynamiek waar je iemand om je heen had die emotioneel niet stabiel is. Vaak weet het kind niet wat ze aan deze persoon hebben en lopen ze altijd op eieren. Elke keer hebben ze hun voelsprieten uit en voelen ze hoe hun omgeving is. Door dat dit zo is getraind en ontwikkeld pikken ze altijd de mensen eruit (daar voelen ze zich tot aangetrokken) om te fixen. Dus wanneer ze een groepje mensen zien zullen zij nooit degene uitkiezen die goed zijn met zichzelf, maar degene waarbij ze aanvoelen dat er iets met ze is en wat ze dan willen doen is, ze voelen zich geroepen om deze persoon te fixen, te helpen of wat dan ook. Dit fixen is dus een trauma response. 

 

Zie ook de blog: verschillende soorten ouders 

 

Hoe dan ook leer te uiten en grenzen zetten, is niet dat alles wat je uit voor diegene is (jullie zijn spiegels naar elkaar) dus het is aan jou om zelf de situatie te zien en voor jou de les eruit te halen. De grens te zetten en wat diegene daar mee doet is aan hun. Vanuit een plek van compassie naar jezelf, kun je ook met compassie naar de ander kijken, maar betekent niet dat alles wat een ander doet oké is en ook niet dat alles wat jij doet oké is. Bewustzijn van zelf. Er iets van zeggen is een kans geven naar de ander om bewustzijn van zichzelf te creëren en wat diegene daarmee is aan hun. Hoe jij daar weer mee omgaat is aan jou. Wees in ieder geval nooit bang om jezelf uit te drukken, want je hebt het recht om jezelf uit te drukken. Weet ook dat je jouw recht niet op anderen hoeft op te dringen. Just be you and all is oke.. every part because we all have a shadow part and we can all accept that part of us, just be aware of it zodat je bewuste keuzes voor jezelf kan maken. De keuzes die juist zijn voor jou.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0