· 

Van jezelf houden

Hoe jij van jezelf houd, is hoe jij anderen leert om van jou te houden.

 

Wanneer jij je bewust wordt van je gedragingen, mag je de wonden die jij in je draagt helen en wanneer jij de wonden heelt die jij in je draagt, mag jij de acties gaan nemen die daarbij passen.

 

In alignement is dat je acties, dus je gedragingen overeen komen met je gevoel. Je denken en je voelen komen met elkaar overeen, waardoor jij de acties maakt die daarbij horen.

 

wanneer je gedeelten in jezelf gaat helen, mag jij jezelf nog opvoeden om ook echt de veranderingen te maken die daarbij horen.

 

Wanneer je heelt (je gevoel toe laat en ook echt in het gevoel gaat zitten en dus leert er emotioneel voor jezelf te zijn) betekent het niet dat jij al je gedrag hebt veranderd. Soms ben je zo gewend om bepaalde gedragingen te doen, dat je echt bepaalde dingen moet afleren en in dat proces mag jij lief zijn voor jezelf en elke keer weer opnieuw in de emotie gaan zitten, wanneer jij iets doet waarvan je gevoel al heeft gezegd niet doen.

 

heling is leren er emotioneel voor jezelf te zijn, naar jezelf luisteren, jezelf heropvoeden, de discipline opbrengen om elke keer weer opnieuw voor jezelf te kiezen, om te leren om angstvrij te zijn en echt te gaan doen wat jij vanuit je hart wil en de nodige stappen maken met je ego om dat ook te doen. Het gaat steeds een stukje dieper, totdat je bij de kern komt van jezelf.

 

Het heropvoeden van je ego of je innerlijke kind. 

Het hangt in ieder geval allemaal met elkaar samen. 

 

Voor jezelf kiezen kan ongemakkelijk voelen wanneer je dat nog nooit voor jezelf hebt gedaan en eigenlijk altijd je hebt aangepast in wat de ander wil, je eigen behoeften altijd hebt genegeerd. Wanneer jij eindelijk voor jezelf gaat kiezen en jezelf voorop gaat stellen kun je daar heel onzeker van worden, maar weet dat de acties noodzakelijk zijn om ook echt verandering in je leven te gaan zien.

 

Kijk je bewust zijn van je gedrag en je gevoel erkennen en toelaten, brengt je nog naar 1stap die je moet doen en dat is ook echt je gedragen naar wat jij voelt, denkt en weet. 

 

ik kan denken ik wil mezelf respecteren, ik kan voelen ik wil mezelf respecteren (want wanneer ik mezelf niet heb gerespecteerd, geloof me dan voel ik dat echt wel!) maar om mezelf te respecteren zou ik me toch ook echt moeten gedragen in dat ik mezelf respecteer, zodat ik ook voel ik respecteer mezelf.

 

Dat is ook met houden van ik kan zeggen dat ik van mezelf hou, ik kan weten dat ik van mezelf hoor te houden, maar om van mezelf te houden zou ik het mezelf toch ook echt moeten laten zien, zodat ik ook voel dat ik van mezelf hou.  

 

Iemand kan denken en voelen dat ie van je houdt, maar als diegene het niet laat zien in de acties, dan blijft het bij denken en voelen en is het houden van nog steeds niet daar waar het hoort te zijn in de fysieke wereld. 

 

Vaak blijft het bij zeggen en komen de acties niet overeen met wat iemand zegt. 

 

Ook ik zelf had een handje van het zeggen en het niet doen.

Zeggen dat ik van mezelf hou.

Zeggen dat ik voor mezelf kies.

Zeggen dat ik mezelf respecteer.

Zeggen dat ik mezelf waardeer. 

zeggen dat ik meer verdien.

 

Ook al wist ik dat ik dit moest doen voor mezelf en wist ik wat ik voelde, toch bleven mijn acties daarin uit. 

Waarom? Ergens hielt ik mezelf tegen.. waarschijnlijk omdat ik niet beter wist dan het gedrag dat ik altijd heb vertoond en ook al was ik me bewust van dat gedrag, toch wist ik niet hoe dat ik het anders moest doen.

 

In mijn voelen weet ik of ik mezelf tekort doe of niet.

 

Ik weet ook door mijn voelen wat ik wel wil..

Ik wil iemand die voor mij kiest en bij mij wil zijn vanuit zichzelf, iemand waar ik op kan bouwen en mij laat zien waar ik sta. iemand waar ik diepere gesprekken mee kan voeren en laat zien en weten dat diegene geniet van de momenten met mij. Iemand die me waardeert en respecteert. Niet omdat iemand mij nodig heeft of omdat ik het zeg, maar omdat diegene dat wilt vanuit zichzelf. Waar de energie gelijk is en dit geldt voor alle relaties. Dat kan alleen wanneer ik dit alles voor mezelf zou doen en toch waren mijn acties ondanks dat ik dit alles wist, dat ik met minder genoegen nam. Ergens bleef ik hangen in mijn oude gedrag, omdat ik niet wist hoe ik dit voor mezelf kon doen. Ergens zat er nog angst om alleen te zijn  en nu dat ik alleen ben en een alles om mij heen is weggevallen, weet ik dat ik gewoon oke ben en nog steeds gelukkig en dankbaar in en voor de momenten dat ik leef. 

 

Geluk hangt niet af van een ander persoon, je werk of überhaupt iets externs. 

Geluk is wat jij nu voelt in dit moment.

Daar waar jij je passie voelt en dit ook volgt onafhankelijk van een doel of uitkomst. 

Genieten van wat je doet in het moment. 

De momenten van het leven.

 

Of ik nou goed zit of fout zit, volgens mij kan je niet anders dan gewoon volledig je angsten aankijken en er doorheen gaan, de focus op jezelf zetten, de gewenning van het verleden en de gedragingen die daarbij horen los te laten en zo de nodige stappen tot verandering te zetten.

 

Echt luisteren naar je gevoel en wat dit je zegt. 

Luisteren naar je intuïtie en wat je intuïtie je verteld, is vaak voor jezelf ongemakkelijk.

 

Ik weet dat ik dit bovenste verdien en dat ik het wil, maar de belangrijkste vraag is waarom zette ik de stappen niet om dat te bereiken? is dat omdat ik nog steeds het nodig had? Angst? Het voorbeeld en de programmeringen in wat ik ken? Of hielt ik nog steeds niet genoeg van mezelf om deze stappen ook echt voor mezelf te maken.

 

Is het omdat je alleen maar kent dat iemand niet deze stappen voor je neemt en je dit dan ook maar accepteert? 

 

Groei is stappen in hetgeen dat je niet kent. 

 

Groei is niet alleen de kennis weten, maar ook toepassen.. Steeds een beetje meer en meer, totdat je al die oude gedragingen en patronen hebt losgelaten en ook al weet je niet hoe dat je vooruit moet, weet dat je gaandeweg leert terwijl je het doet. 

 

Wanneer je weet dat je van jezelf wil houden dan is de intentie al gezet en is het begin daar, dat is de eerste stap. doordat je het denkt, ga je het ook doen en doordat je het doet ga je het ook voelen. De acties om van jezelf te houden, net zolang tot je ook echt van jezelf houd.

 

Je weet het.

Je denkt het. 

Je doet het.  

Je voelt het.

 

Deze 4 kunnen ook in andere volgorde natuurlijk.

Wanneer je het even niet weet, kun je jezelf altijd vragen hoe houd ik van mezelf? Zou ik dit doen wanneer ik van mezelf zou houden? Wanneer je eerlijk en kwetsbaar naar jezelf kan zijn kom je het verst in de reflectie naar jezelf, zodat je de stappen van de veranderingen in jezelf kan maken. Maak jezelf prioriteit en wees dankbaar op ieder moment in waar je staat en wat je al hebt bereikt, want het gaat niet om het einddoel. Wanneer je denkt dat het om een uitkomst gaat, loop je aan het doel voorbij.  

 

Jij bent altijd goed genoeg en waardig!

 

know your worth, commit to yourself, love yourself to the fullest so you give yourself the best life, the life you deserve, the life from your heart, created with you mind, body and soul.

Reactie schrijven

Commentaren: 0