· 

De donkere zijde van een empaath is een narcist

De donkere zijde van een empaath is een narcist om er even een benaming aan te geven. 

 

Wij zijn allemaal positief en negatief geladen. 2 polen.

Wat gebeurd er wanneer je deze 2 polen mengt? 

 

Wat gebeurt er wanneer je koud met warm mengt? 

 

Precies! 

 

Om energie te transmuteren moet je door het donker naar het licht. 

Je donkere kant accepteren en daar liefdevol naar zijn. Niet hem wegdrukken of doen dat hij er niet is, want hij is er wel degelijk. Je mag hem omarmen, om zo in je kracht te komen. 

 

Wanneer je gaat denken in energie snap je misschien beter hoe het in elkaar zit. 

 

Positief geladen en negatief geladen, het is maar net welke jij voedt. 

Met voeden bedoel ik niet dat het andere gedeelte er niet is. 

Het andere gedeelte accepteer je en laat je zijn. Het is er en dat is oké, we doen er niks mee, we erkennen het, we voelen het en laten het er zijn. 

 

Het ego kent beiden en drukt het negatief geladen deeltje weg, waardoor het negatief geladen deel van jou steeds terug komt, omdat jij dat mag erkennen in jezelf. Het ego is er dus om je te beschermen en het is ook net hoe dat jij het ego voedt in hoe dat het jou beschermd.. 

 

Het ego wil het negatieve dus niet voelen en wanneer jij het negatieve er laat zijn zonder het te voeden met je mind, veranderd je gedrag.

 

Hoe denk je dat een empaath ontstaat? 

Iemand met een groot empathische vermogen heeft dit vaak ontwikkeld doordat ze zijn opgegroeid in een situatie waarbij ze voortdurend moesten scannen of andere mensen zich wel goed voelden (vaak ouders), zodat wanneer iemand zich niet goed voelde zij hun gedrag konden aanpassen, omdat ze dachten dat het aan hun lag en de situatie door hun gered moest worden.

 

De meeste empathische mensen zijn opgegroeid in een narcistische dynamiek of hebben ergen in hun leven in een narcistische dynamiek geleefd. 

Waarbij zij het gevoel hadden om voor 1 van de ouders te zorgen, omdat deze ouder in slachtoffer rol zat of niet voor zichzelf kon zorgen op 1 of andere manier. 

De hiërarchie zat in ieder geval niet goed. 

Narcisme zelf kan trouwens ontstaan doordat er geen grenzen waren en alles in gedrag van het kind maar goed was en werd geaccepteerd.  

Ook hier is het kind vaak opgegroeid in een narcistische dynamiek.

 

Het grappige hier aan is dat de gezinssituatie vaak zo is dat de ene oude een empaat (de gever) is en de andere ouder vaak narcistische trekjes heeft (controle issues, de nemer) is, waardoor het kind beide in zich heeft (beide ouders hebben ook beide in zich, alleen komt het bij de 1 op de narcistische manier eruit en bij de ander op de empathische manier). Hoe het kind zich dan ontwikkeld ligt aan welk gedrag er in het gezin wel of niet werd geaccepteerd (hoe dat het kind zich heeft gevoeld, wat er op het kind is geprojecteerd) en wat het kind van zichzelf gaat onderdrukken (wat ontwikkeld zich tot de schaduwkant van het kind).

 

Hetgeen wat het kind gaat onderdrukken in zichzelf wordt dus zijn of haar schaduwkant en wanneer het kind opgroeit gaat het dus situaties en mensen aantrekken die deze schaduwkant triggeren en spiegelen. Krijgt het kind een karmische relatie en is zijn of haar schaduwkant bijvoorbeeld controle, dan trekt het kind iemand aan met controle gedrag..

 

Je trekt aan wat je bent vanbinnen.  

Iedereen heeft een schaduwkant want wij bestaan allemaal uit donker en licht (negatief en positief geladen) en wat je schaduwkant is ligt aan in welke lijn je bent geboren, dus wat je gezinssituatie was en wat jij hebt meegenomen vanuit je vorige levens om hier  op telossen en of te ervaren of ontwikkelen. 

 

De karma lijn kan stoppen bij jou wanneer jij aan jezelf werkt, zodat je jouw kinderen de beste versie van jou meegeeft en jij compleet van je kind kan houden, het kind volledig kan accepteren en het kind kan leren om van zichzelf te houden, zodat het kind ontwikkeld als zijn of haar eigen authentieke persoon. Daarin heeft het kind veiligheid, liefde en grenzen nodig, zonder projectie, maar gezond aangeleerd gedrag.  

Het kind heeft er namelijk voor gekozen om jou als vader of moeder te hebben en jou authentieke jij heeft het nodig voor zijn of haar ervaringen/ontwikkelingen en groei in het leven. 

 

Het is niet jouw verantwoordelijkheid in wat jij tot nu toe onbewust hebt meegemaakt en of gedaan, alleen is het wel jouw verantwoordelijkheid om verantwoording te nemen voor jouw leven, zodat je niet de karma doorgeeft aan jouw kinderen. 

Een hoger bewustzijn is dus nodig om je leven om te gooien. 

 

Betekent niet perse dat je een empaat of een narcist bent.. Deze termen vind ik sowieso in hokjes geplaats, omdat gedrag is doorgegeven en ergens is ontstaan. Dat gaat veel dieper en verder terug dan dat je denkt.. Het is alleen aan jou wat je er mee doet voor jou zelf. 

Jouw leven is van jou en wat jij daarmee doet is ook aan jou.

 

Het is een keuze en vroeg of laat komen we allemaal waar we horen te zijn.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0