· 

Wetenschappelijk denken vs. niet wetenschappelijk denken

Welk denkpatroon, of misschien beter gezegd, welke denkwijze hanteer je zelf wanneer het gaat om informatie tot je nemen? RATIO VS. ZIEL

 

Wetenschappelijk of niet-wetenschappelijk?

Wetenschappelijk denken omvat het volgens vaste 'bekende en dus geleerde denkpatronen' informatie uitzoeken en tot je nemen voor waarheid. (Ben je bewust van het conditionering van de mens in al onze opvoeding tot je eventueel wakker wordt?)

 

Dus volgens een bepaald onderzoek of onderzoeksmethode tot een conclusie komen. Van jongs af aan worden we meegegeven dat 'systematisch denken' een juiste manier is om tot bepaalde inzichten te komen over allerlei onderwerpen. Maar is dit wel echt de juiste manier? Bestaat er ook nog zoiets als intuïtief onderzoek, of vrij vertaald : volgens ons oer- gevoel iets uitzoeken en tot een conclusie komen? Anyway, ik ben kritisch geworden in 'hoe' we eigenlijk zo gemakkelijk informatie aannemen. Wakker worden is ook inzicht krijgen in een werkelijkheid wat voor jou klopt en daar hoef je je niet ervoor te verontschuldigen of verantwoorden, het is van jou! Blijf dichtbij 'jezelf' en je zult ervaren dat je vrij blijft.

 

Media 

Bijna alle media werkt met deze termen als volgens wetenschappelijk onderzoek...dus we horen het onbewust dagelijks via de bekende mediakanalen en worden als het ware geconditioneerd in onze denkpatronen. Dan gaan we ook nog, als het lukt, een wetenschappelijke studie eraan vastknopen om helemaal 'volgens een bepaalde stramien te werken om zo een bepaalde beroep in te rollen. Ondertussen vergeten we onze oer-instinct(en) waar we eigenlijk helemaal een prima leven mee kunnen opbouwen. Deze oer-instinct beschermt ons, maar geeft ons ook inzichten die heel persoonlijk en betrekkelijk zijn. Nu is het wel zo dat we 'op aarde' een ego hebben en daar is niks mis mee. Integendeel, met je ego mag je je 'vrije wil' uitoefenen en daadwerkelijk iets willen! Let wel: gebruik altijd je onderscheidingsvermogen in ethische zin bij elke beslissing die je maakt.

 

Bij twijfel NIET doen? ..is maar een gezegde, ooit bedacht door iemand.

Waar de fuck komt dat vandaan, ik ga het niet eens Googlen...

Wanneer men twijfelt, heb je al een eerste indruk over iets..dat is nu precies je Higher Self die tegen je spreekt en of waarschuwt of aanmoedigt! Zodra je de term hierboven tot je neemt, ben je al aan het rationeel zijn.

 

ps: Vergeet niet te leven en genieten!

 

 'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0