· 

Media

Heb je wel eens nagedacht welk grote invloed de media heeft in je bewustzijn of onderbewustzijn? Aangezien ons bewustzijn eigenlijk maar 5% van onze handelen regelt, blijft er nog 95% onderbewustzijn over die bv je ademhaling of hoe je loopt of praat. Het onderbewustzijn lijkt op een supercomputer die veel en veel meer informatie kan verwerken en opslaan dan je bewustzijnsgedeelte van je brein.

 

Hierbij zou je al kunnen voorstellen in hoeverre dagelijks allerlei types informatie je hoofd binnenkomt. Omdat deze onderbewustzijn zoveel meer (95%) informatie kan verwerken en dus opslaan, vergeleken met het bewuste deel van je brein, zou je ook kunnen bedenken dat er heel veel meer informatie je hoofd binnen sluipt. Dit is met of zonder je bewustheid. 

 

Als je kijkt wat we krijgen aan informatie, dagelijks, in de vorm van simpele journaals, elk uur elke dag...is dat een potentiele weldaad of liever gezegd overvloed aan informatie die ons niet dient. Zowel de type informatie, journaals geven bijna geen positieve berichten door. Het betreft meestal ellende van de wereld en dat verkopen ze als 'nieuws'. ik vraag me dan ook af in hoeverre studenten hier bewust van zijn en of ze dan ook nog wel verder zouden studeren als ze alles wisten. Ach, sommige mensen boeit het ook geen enkele fuck, als ze maar een soort doel hebben en tegen anderen (op feestjes) kunnen vertellen wat ze doen...

 

Dan komt je bewustheid hier precies kijken, m.a.w: besef je wel wat je hoort elke keer wanneer je onbewust je tv aan zet? Oorlog, ellende, narigheid...zelfs het weer coderen we en gebruiken we alleen wanneer de codes geel en rood betreffen. Nooit code 'niks'.

 

Ben je er nu misschien bewust hier van?

 

 'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0