· 

In de natuur zitten

Wel eens bewust in de natuur gezeten en gekeken water allemaal te zien is. Geconnect met de natuur en al zijn pracht. 

Het is een hele wereld op zich. 

De zon die op je huid schijnt, je verwarmd, de energie die doordringt in je huid en je voed. 

Het gras onder je voeten, het briesje over je huid en door je haar die alles wegwaait uit jou energie wat jou niet langer dient.

 

Je wordt lichter en komt meer bij jezelf. 

De rust die het geeft.

 

zien hoe alle grassprietjes waaien en hoe sterk ze eigenlijk zijn, de insecten die overal lopen en hun eigen leven leiden. De bomen om je heen die een heel leven op zich hebben en met alles in contact staan. 

Ze reiken tot grote hoogten en hebben zo'n mooi uitzicht. De vogeltjes die elk dag weer op hun takken komen zitten, de insecten die over hun stammen en bladeren kruipen, alles wat ze voorbij hun zien komen en gaan. Hun bewustzijn is een uniek verhaal op zich, een oude wijsheid die duizenden jaren terug gaan. afhankelijk van hoe oud ze zijn. Hun kracht en hoe stevig ze geworteld zijn in de grond, De verhalen die zij in zich dragen blijven een geheim voor een ieder wie zich hier niet voor open stelt, wanneer je je bewust wordt van de wereld ga je de wonderen er van zien en hoe mooi het eigenlijk is. Het gehele leven van de natuur die zijn eigen gang gaat en waar niemand eigenlijk op let. 

 

De reflectie van het water op de bladeren en stam van een boom, wat bijna een magisch licht effect geeft.  de lucht en het zien hoe diep de lucht eigenlijk gaat, verder kijken dan de fysieke wolk die je ziet. De wolken op zich al met al hun vormen en rondingen, maar de oneindige ruimte daarachter, daar wel eens opgelet? De stralingen van de zon die een kleurverschil maken in het blauw van de lucht, verschillende vogels die over je heen vliegen en heel dicht bij jou komen wanneer je er gewoon bent. De pluisjes en vliegjes die door de lucht zweven. een vogel die wordt gedragen door de lucht met een vaart op de hoogste tak in een boom gaat zitten. Wij hebben ons zo afgesloten en houden onszelf zo bezig dat we blind zijn geworden voor wat er allemaal is. omdat het er altijd is kijk je er met andere ogen naar en kijk je niet echt. Je voelt niet echt. De waardering en dankbaarheid die je kan voelen wanneer je eens echt naar de wereld gaat kijken. Als je het ziet ben je dankbaar dat je het ziet.

 

Ik ben in ieder geval dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren vandaag.

 

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0