· 

Data Junky

Ben jij ook iemand die 'overal' mee op de hoogte wil zijn? Hoe zie jij jezelf en hoe bewust ben jij?

 

Ik ken mensen die constant 'alles willen weten'. Ze vragen bij alles wat je doet; Wat doe je? Waarom? En hoezo dan? SHUT THE FUCK UP! ..oftewel STFU!:-)

 

Zijn deze mensen bewust er van? Goed bedoeld zal het ongetwijfeld zijn, maar in deze website gaat het ons er vooral om de terugkerende vraag..Hoe bewust ben jij?

 

Misschien ben je, na het lezen van bovenstaande, er helemaal niet mee bezig wat en hoe iemand anders is. Dat kan en mag uiteraard. Maar wees bewust er van, dan ben je al iets verder in ontwikkeling met betrekking tot je ziels-ontwikkeling. 

 

Ontwikkeling betekent niet in maatschappelijke zin, integendeel! Wanneer je 'alles voor elkaar hebt' maatschappelijk gezien, denk je dat het de bedoeling is en ook is dat oke! 

 

Hier op Wakkertje willen we je graag 'verder' brengen in je zielsopdracht en laten herkennen en bewust maken wat je doel of doelen is/zijn op aarde. 

 

Om maar even terug te komen op de titel van deze blog..Data Junky..wil ik zeggen dat de huidige wereld draait om data, ja in de breedste zin. Denk maar aan allerlei apps die ons vertellen of voor ons denken wat voor weer het nu is of wat er voor codes er aan vastzitten. (Let wel: zonder deze apps, hoeven we onze meegegeven intuïtie niet te gebruiken). Nogmaals, voor 1995 (intrede van de pc), leefden we veel natuurlijker en intuïtief. Nu laten mensen zich weerhouden van een doel omdat er een bui aankomt of een code niet ongevaarlijk is. Allemaal beperkende factoren die ons als vrije mens en ziel willen indammen.

 

Niet geheel bewust hoor, want de app bouwers zijn ook maar mensen die een super leuk idee hebben en dit creëren met alle gevolgen van dien. We zijn ook op aarde om te creëren..laat je niet weerhouden wanneer je een briljant idee hebt. Alleen, en daar komt de vraag weer, wees er van bewust wat de gevolgen er van kunnen zijn. Daarnaast is ieder ook zelf verantwoordelijk om er mee om te gaan. Ik bijvoorbeeld heb geen weer app geïnstalleerd, bewust niet. Ik kan voor mezelf nadenken en dat wil ik zo lang mogelijk houden. Zo blijf ik dichtbij m'n ziel en dus mezelf.

 

Of , wie vindt mij nu weer zo belangrijk dat een belletje niet af kan vanavond, maar het nu wil weten en dus een (o zo onpersoonlijk) appje stuurt. Begrijp me niet verkeerd hoor, het is 'a way of life' en ik doe er zelf ook aan mee. Maar dat is jhet uist; ik werd wakker en ben er bewust van geworden dat we (mondiaal) het zo belangrijk vinden om op de hoogte te zijn en/of te blijven van eigenlijk nutteloos info) zoals het clichématig fenomeen 'weersverwachtingen'. Laat staan alle zombievormende programma's die we zombie-achtig volgen (onbewust uiteraard) en dan de opvolgende series ervan ook weer helemaal niet willen missen op tv.

 

Wat wil ik hiermee eigenlijk zeggen? Wat is er nu ECHT belangrijk hier op aarde. Hier een paar voorstellen...

 

Je geliefden aandacht geven maybe? Praten met je spiritguides of met jezelf (ook aandacht geven dus) of gewoon echt het ervaren van stilte om te herstellen. Dat dus. Maar nee, we moeten en zullen alle journaals kijken en luisteren en ook nog 70 euro per maand betalen aan abonnementen om de bekende mediaboxen te bezitten. En we doen dat dus ook nog massaal, zonder bewust te zijn ervan. Als 1 schaap over de dam is...

 

Wees bewust wat belangrijk is of kan zijn voor je als individu en LAAT JE NIET AFLEIDEN DOOR MEDIA. Zowel Social- als mainstream.

 

Zelfs daarin is er nuance te vinden. Alleen al de achterhaalde geschiedenisboeken, wtf..waarom willen we afgeleid worden in het 'nu' door wat er ooit gebeurd is (als het al gebeurd is, want wakker worden zorgt er ook voor dat je erachter komt dat de zogenaamde geschiedenis onwaar vaak blijkt te zijn. ik kan hierin niet te veel in detail gaan omdat ik geen bewijs heb gezocht, maar dat is ook niet nodig...ik volg mijn gevoel en de boodschappen die me intuïtief toevallen.  

 

We worden vanaf geboorte al geconditioneerd en eigenlijk geïndoctrineerd om een bepaalde denkwijze te volgen. Een enkeling vindt daarin z'n eigen weg of wordt wakker wanneer de tijd er rijp voor is. (inclusief mezelf)

 

Relaties, digitaal of menselijk?

Anno 2022, TinderBumbleHappn...Oh wacht een belangrijke: Linkedin! Jaaaa, zogenaamd 'zakelijk ontmoeten' en dat maakt mij meteen aan het lachen (maar niet heus).

 

Datingsites, een fenomeen die niet meer weg te denken is. Het leven achter een scherm neemt toch best z'n intrek inmiddels 2022. Ook veel eerder, ik weet in Windows '95 en dat heette toen 'Netmeeting' en het was een programma om 'contact' te maken met verre landen/mensen en wie weet toen al computers die zogenaamd mensen voorstelden. Uiteindelijk betreft het het menselijke achter de ideeën, toch?

 

Als je wakker bent, zie je als het ware dwars door de façade heen en denk je hierbij ook nog zijdelings aan dat je niet de enige bent maar ook wel, helaas nog denk ik, in de minderheid bent die dingen zo ziet. Is dat wel zo inmiddels? Ik heb het gevoel dat het 'collectief' steeds meer wakker aan het worden is, en zo nog meer:

 

Anyway, relaties die als basis 'online kennismaken' heeft met alle gevolgen van dien. Je wordt dus aan elkaar voorgesteld, via een scherm. Het kan een succes zijn, dat neem ik niet weg. Maar hoeveel van deze relaties' zijn houdbaar? Geen idee, want dan gaan we weer richting 'data-verzameling' en dat is iets wat ik eerder over geschreven heb.

 

Enfin, het menselijke is er af! Natuurlijk kun je, na het 'online ontmoeten' waar je als het ware gecategoriseerd wordt (als een nummer, stuk vee, lopende band indeling' en noem maar op, elkaar in het echt ontmoeten. Maar is het natuurlijk? Is het menselijk? Een relatie hebben (werk of liefde of..) die gemanipuleerd is en je eigenlijk aan de basis niet eens wat over te zeggen hebt. Het wordt voor je bepaald. Je bent administratief medewerker in de zorg en je potentiele partner, die je leuk vindt, ziet er goed uit online en hij is ook nog manager zorginstelling of wat dan ook). Oei, dat is vast een leuke match! Dezelfde maatschappelijke interesse...joepie, en kans!

 

Of een potentiele verpleegkundige-arts-combo, leuk en romantisch! Op zakelijke basis beginnen...om maar later, veel later deze potentieel-hoog-slagingskans-relatie af te zien brokkelen, zoals zovele...Zakelijk geconditioneerd en ook nog via een scherm...hmm..al met al, hoop ik dat de lessen er uit worden gehaald.

 

Mooie eigenschappen van een relatie bij elkaar brengen

Ik zelf zou het juist andersom willen zien, iemand die eventueel emotioneel 'aanwezig' is, die maar een 'typmiep' zou zijn verbinden laten met on-zakelijke en 'weinig-met-emotie-hebbende' rationeel ingesteld persoon. Zou je dan mooie eigenschappen bij elkaar brengen? Zouden deze twee zielen niet leuk van elkaar kunnen leren? Deze menselijke eigenschappen, waar we mee geboren zijn, combineren en zo tot eventueel een goed gecombineerd nageslacht brengen? Hoe leuk!

 

Helaas is het eerste wat een mens vraagt op een ontmoeting online of in het echt: Wat doe jij voor de kost? Alsof dat zo belangrijk is in het 'bepalen' of iemand potentieel bij je past. Ja, of we ook samen een hypotheek kunnen aangaan...is misschien meer de vraag bij online of rationeel bepalen of er een relatie in zit. En wanneer je (als arts bijvoorbeeld) leeft en niet op 'zakelijk niveau' dezelfde interesse hebt, dan is het bij voorbaat al geen goede combi. Rationeel gezien niet nee. Maar wat ik eerder schrijf over emotioneel of menselijk niveau misschien wel.

 

Wanneer je in je EGO leeft (hier op aarde is dat de bedoeling daar bewust van te worden) ben je toch meer rationeel (ego) dan emotioneel ingesteld. De keuze is reuze...Wees bewust, zo veel mogelijk

 

Pas op dat je beslissingen maakt en op basis van data...wees bewust in het bepalen, wat je wil gaan doen qua werk of met wie je wil werken. We kunnen, helaas, niet zonder het geconditioneerd denken, de zogenaamde 'wetenschappelijk bewezen bla bla....'. de meeste dingen in dit leven zijn waar, ook al geloof je het pas alleen wanneer het wetenschappelijk bewezen is. Maar zelfs dit gebeurt je zodat je, vroeg of laat, wakker wordt.

 

 'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0