· 

Controle issues, durf je toe te geven?

Hoe ontstaan controle issues?

 

Controle issues komen vanuit je ego. Het is een beschermingsmechanisme die je hebt opgebouwd om jezelf te beschermen, alleen werkt deze beschermingsmechanisme averechts, want het verstikt mensen letterlijk met deze issues.
Maar het is de onzekerheid in iemand. Iemand met controle issues is onzeker over zichzelf en klampt zich vast aan het bekende. Zij voelen zich zekerder wanneer ze de controle in handen hebben, zodat zij hun onzekerheid niet hoeven te voelen of de angst voor het onbekende.
Vaak gaat het gepaard met angst voor de toekomst of voor wat er kan gebeuren, want wat als zij dat niet doen en het gaat fout. Het is een verantwoordelijkheid dat zij op zich nemen wat niet hun verantwoordelijkheid is. Deze mensen gaan ook snel over hun grenzen omdat ze niet hebben geleerd wat grenzen zijn dus proberen ze met controle de controle in handen te houden. Dat gaat vaak over in manipulatie.
Bij grenzen zetten is het simpelweg leren wat niet jouw verantwoordelijkheid is maar bijvoorbeeld van iemand anders en de kunst is, na bewustwording er van, om deze verantwoordelijkheid niet op je nemen.
Het is een wond die je in je draagt, vaak omdat je vroeger zelf geen zekerheid had en maar gewoon deed wat er van je verwacht werd. Geleefd worden, maar toch ook weer heel vrij zonder bepaalde grenzen. Doordat je daar je onzekerheid hebt opgelopen door het niet weten terwijl je als kind juist nodig hebt om te weten waar je aan toe bent, neem je dat mee en wordt het een beschermingsmechanisme. Hoe onzekerder je bent hoe meer controle je eigenlijk wilt.
De angsten kunnen van alles zijn... afwijzing, verlating, het onbekende niet waardig, niet goed genoeg etc. Vaak worden we in de maatschappij ook nog eens geprogrammeerd om zo te leven.. het gehele systeem bestaan namelijk uit controle.. maar controle is geen liefde het komt voort uit een wond.
De wond van onzekerheid, dat je op verschillende manieren dus kan hebben opgelopen toen je opgroeide als kind. Veel mensen hebben hier last van omdat de 3D wereld een projectie is van controle, angst en lage frequenties, dus hoe meer angsten ze je willen voeren hoe meer controle je eigenlijk wil en wanneer iemand dan met een oplossing komt voor die angst dan ben je volgzaam en zo beïnvloedbaar omdat je je niet onzeker wilt voelen.
'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0