· 

Wees gelukkig zonder reden

Vaak als je gelukkig bent, neemt je hoofd het over. 

Je gedachten zijn gewend om kritiek te leveren. Wanneer je bewust in de kleinere momentjes je gelukkig voelt, zal dit meer en meer in je leven worden. Vaak wanneer het meer en meer wordt, ga je denken en het denken is juist wat je niet moet doen. Je gedachten gaan zich afvragen of dit wel echt waar is wat je ervaart en dat er vast iets gaat gebeuren om dit te verstoren omdat het niet klopt. Je gedachten verzinnen kritiek omdat je hersenen/ego je beschermingsmechanisme is. Het heeft veel met eigenwaarde en het vertrouwen in jezelf te maken. 

 

Vertrouw er op dat je het beste leven verdient en dat je gewoon mag genieten van alle mooie momenten. Dat je bewust gelukkig kan zijn en dat dat gewoon mag. Je hoeft je zelf niet af te straffen omdat je gelukkig bent en je niet geloofd dat je ook echt gelukkig mag zijn. Als je niet geloofd dat je het verdient om echt een gelukkig leven te mogen leven en dat je alles verdient wat goed voor je is, sta je jezelf in de weg.

 

Je mag genieten in het leven en gelukkig zijn. Je hoeft daar niet over na te denken in kritiek. Om daar mindful over te worden kun je trainen. Ga opletten in wat je jezelf verteld. Zet elke ochtend de intentie vandaag word ik mij bewust van mijn eigen gedachten en zie ik duidelijk mijn overlevingsmechanismen en mijn innerlijke kind. Vandaag geef ik mijn innerlijke kind aandacht en zal ik er voor hem of haar zijn. Vandaag zal ik waarderen dat ik mijn bewustzijn aan het vergroten ben en accepteer ik alles op mijn pad wat mijn bewustzijn vergroot. Ik zal leren en mezelf geven wat ik nodig ben. 

Bij deze intentie werk je bewust aan jezelf en wanneer je bewust aan jezelf gaat werken zal je ook bewust dingen van jezelf gaan zien.

 

Werken aan jezelf is het beste wat je kan doen. Vaak hoor je van de buitenwereld, je bent te veel met je zelf bezig, het is geen moeten. 

Idd het is geen moeten, het is er voor kiezen om je zelf bewust te leren kennen en het werk in jezelf willen steken. Mensen denken vaak dat egoïstisch wanneer ze aan zichzelf werken, omdat ze dit niet zijn gewend en vaak het kritiek volgen dat zij zichzelf vertellen. Denken (of dit nou bewust of onbewust gedacht wordt) dat zij het niet waard zijn. Het heeft alles met eigen waarde en jezelf geven te maken. Werken aan jezelf is werken aan je innerlijke ik, aan je innerlijke kind en je bewustzijn daarin vergroten. 

 

Er zijn maar 2 mensen in dit leven waaraan jij een verplichting hebt om die gelukkig te maken! En nee dat zijn niet je kinderen, niet je ouders, niet je partner, de mensen op je werk of wie dan ook.

 

Het is je innerlijke kind en je volwassen ik.

 

Als je het kind van 0 tot en met 10 in jou kan geven wat het nodig heeft en als je op je 80ste kan voelen ik ben gelukkig en heb geleefd, dan heb je het goed gedaan. Het kind van 0 tot en met 10 heeft namelijk ervaringen opgedaan en is geprogrammeerd, als je dat kind de liefde kan geven die het nodig is, die gerust kan stellen, die liefdevol laat weten dat je er kan zijn en dat je hem hoort. Dat je hem niet meer wegdrukt en je je ook niet klakkeloos laat leiden door hem, maar dat je samen bent en hem/haar liefde geeft, dan heel je jezelf vanaf waar de toon is gezet. 

 

Het kind in jou verdient dit namelijk, zo help jij jezelf, je leert jezelf te geven, er voor jezelf te zijn, te zien wat je nodig bent, verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag en je leert volwassen worden. 

Veel mensen leven vanuit dit innerlijke kind helemaal wanneer je er nog nooit aandacht aan hebt besteed. Dan wordt je onbewust geleefd door het beschermingsmechanisme dat jij hebt ontwikkeld in de ervaringen en tekortkomingen van je kind zijn.

 

In je slachtoffer rol ben je andere mensen uit jou aan het overtuigen hoe zwaar jij het wel niet hebt en dat je beter verdient, terwijl uit jou heb je niks aan. Jij zelf kan gaan inzien dat je beter verdient in jezelf en ook jij zelf hebt de controle om dat te kunnen veranderen. Slachtoffer rol is niks anders dan je innerlijke kind die praat in wat jij tekort komt in je zelf. Het is je ego die bevestiging zoekt uit jou. Klagen over je werk, partner, mensen om je heen, is alles wat jij jezelf niet geeft, wat je wil dat veranderd, alleen veranderd het niet omdat je innerlijke kind het bij anderen zoekt.

 

Praat niet met je buitenwereld als er iets niet zo gaat in je leven als dat jij het wilt. Praat met jezelf. Want jij weet dat er iets niet goed gaat anders klaag je niet, je weet dat je meer verdient dan de situatie waar je in zit, anders klaag je niet. Leer dan ook wat je jezelf kan geven, welke grenzen je wil zetten, wat je jezelf eigenlijk aan het vertellen bent. Wat er uit jouw mond komt is van jou en hoor jij jezelf te geven. Wanneer jij je daar van bewust bent en jij met jezelf leert praten, leer je ook met anderen te praten. Je bent dan namelijk in staat om aan jezelf te geven en zo kun aan anderen geven, maar eerst jij.

 

Gelukkig zijn verdien je en zit in jou. Je leert het wanneer je dat kritieke stemmetje in jezelf gaat horen. Geloof me iedereen hoort hem wanneer je er aandacht aan besteed en met jezelf bezig gaat i.p.v. met anderen. Dat wat jij zegt van jou is. Iemand die in staat is te herkennen wat ie zegt, is instaat om te praten, om connectie te maken.

 

Alles wat je zegt heeft namelijk invloed.

 

Een onbewust iemand let niet op wat ie zegt en let niet op wat de ander zegt. Een bewust iemand weet wat ie zegt, weet dat woorden creëren, hoort wat een ander zegt, ziet wat van hem is en wat van de ander is.

 

Nee, je kan nooit teveel bezig zijn met je bewustzijn, het is een proces dat je leert. Alles wat iemand zegt is namelijk om je wakker te maken, als je wakker bent weet je wat er gezegd wordt en heeft dat innerlijke kritieke stemmetje geen controle meer over jou. Hoe ongemakkelijk dat ook voelt. Gelukkig zijn is een keuze, bewustzijn is een keuze. Weet wat je verdient.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0