· 

Verslaving

Weet je wat het is met alcohol. Mensen drinken om hun gevoelens niet te voelen maar bij alcohol komt de ware jij omhoog want je grens is weg. Alle onderdrukte gevoelens komen in 1 keer omhoog, waardoor jij je de volgende dag echt schuldig voelt dat jij je zo hebt gedragen. Feit is hetgeen wat jij onderdrukt moet er een keer uit. Probeer niet je gevoel te onderdrukken met alcohol, want dan komt het er juist uit op de manier die jij niet wil. Leer je gevoel zo te voelen en te doorgaan, probeer jezelf toe te laten en jezelf te zien. Probeer het gedeelte dat pijn en verdriet heeft te horen en er voor te zijn. Want dat gedeelte heeft jou nodig. 

 

Wanneer jij onderdrukt en je gaat drinken is je grens weg en komt dus alles omhoog wat je onderdrukt, waarbij je je vaak de volgende dag schaamte ervaart en je nog minder voelt, waarbij je dus nog meer wilt vluchten. Het is een cirkel waar jij je in bevind. 

 

Zo is het in feite met alle verslavingen de schaamte en het lage gevoel dat je niet wilt voelen geven je de drang om weer te gebruiken.. om je altijd maar high te voelen en goed, alleen de realiteit is dat wanneer het uitgewerkt is de werkelijkheid weer binnenkomt en je alweer bezig bent in je hoofd om je weer goed te voelen. 

 

Iemand die jou de waarheid verteld of aan dat wereldje van jou wilt komen zie jij als een bedreiging en diegene ga je proberen te manipuleren en vermijden. In feite manipuleer je jezelf. 

 

Wat er met de mensen in je omgeving gebeurd of wat het doet met hun gevoel interesseert je gewoon niet op dat moment, omdat je in je ego leeft en vanuit wonden die jij niet wilt voelen. Je beschermingsmechanismen in wat jij hebt gecreëerd als je veilige wereldje nemen het compleet over en een ieder die je ook maar iets wilt vertellen over dat veilige wereldje is niet goed. Dat komt niet binnen. Wat ze ook zeggen. Ergens weet je wel dat er iets niet goed zit, omdat het ook niet goed met je gaat, maar je luistert zelfs niet naar dat stemmetje in jou dat je echt probeert te helpen en zo graag wilt dat jij voor jezelf kiest en gaat luisteren.  

 

Dat veilige wereldje dat jij vanuit je ego hebt gecreëerd is een schijnveiligheid. Je leeft in een geheel andere realiteit dan wat de werkelijkheid is.  

 

Iemand met een verslaving in jouw omgeving help je niet door diegene te helpen.. juist moet je grenzen bij diegene stellen en gaan ze over die grens heen, loslaten en je bij je grens houden.. net zolang totdat zij de daden laten zien in dat ze doen wat ze zeggen.

 

Iemand kan jou een miljoen verhalen vertellen, maar iemand die manipuleert praat uit slachtoffer rol en verteld jou precies wat jij wilt horen. Dit doen ze om jou daar te houden waar zij willen, zodat hun wereldje hun wereldje blijft en zij jou kunnen gebruiken waar nodig, zonder dat er ook maar iets veranderd. 

 

Manipulatie is praten op je gevoel, zodat jij doet wat zij willen. 

 

Iemand die oprecht met jou is, beloofd je geen 100 dingen, maar houdt zich aan zijn of haar woord en laat dit zien met daden. 

Iemand die echt wil, laat het zien en niet met uitstel gedrag, maar gelijk!

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0