· 

Het is niet alleen de les die je leert

Het gaat niet alleen om het leren van de les, het gaat om het weten. Weten van jezelf waarom jij doet wat je doet, zegt wat je zegt en reageert hoe je reageert. Weten dat je zelf creëert en dus ook weet waarom je heb gecreëerd wat je leven was/is.

 

Daarmee weet je dat je zelf kan veranderen wat je leven is en hoe je leven eruit kan gaan zien. Jij bepaald wat je doet in je leven, wie je toe laat in je leven, in welke situaties jij je begeeft en welk leven je wil creëren voor jezelf.

 

Wanneer jij je eigen patronen ziet in wat je doet, is het de kunt om geen oordeel naar je zelf te hebben in ohwww dit is slecht (want je bent niet slecht en in elk oordeel zit een afwijzing) accepteer dat deel van jezelf en verander simpelweg je perspectief… van dit moet ik niet doen want dat is niet goed, maar ik wil dit doen voor mij zelf.

 

Laat het geloof van je zelf in dat je het gedrag wat je doet of het patroon dat je probeert te verbreken (of dat nou gezond eten is, of wat dan ook van jezelf) los. Wanneer jij geloofd van jezelf dat dat slecht is wat je doet, heb je een oordeel naar jezelf en geloof jij elke keer als je iets doet dat je slecht bezig bent, wat niet helpt in je heling of eigenwaarde proces.

 

Laat dus dan los welk patroon je wil verbreken en accepteer het eerst, net zolang totdat je in je proces begrijpt dat alles een keuze is en dat je de bewuste keuze maakt om het voor jezelf te doen. Er zit een verschil in je zelf pushen om iets te doen om dat je weet dat het slecht is, of niet gezond voor je is of wat dan ook (is het oordeel er naar) ombuigen tot, ik heb de keuze om dit en dit voor mijzelf te doen. 

 

Dit is ook wanneer je een oordeel over iemand hebt over diegene zijn gedrag.

Kijk, er is geen goed en slecht en je weet niet waarom diegene het gedrag vertoont wie hij/zij vertoont. Betekent dat alles wat iemand doet daar een reactie aan hangt.. met andere woorden als ik iets doe, hangt daar een reactie aan van hoe iemand anders daar op reageert (ook hoe ik daar voor mezelf op reageer) betekent dat wat ik doe niet perse goed of slecht is, maar betekent dat ik de controle heb in hoe ik daar mee om ga en wat goed voor mij is. Om juist te reageren voor mij is dat ik begrijp waar iets vandaan komt en toch kies wat goed voor mij is. 

 

Wanneer jij oordeelt over iemand of negatief over iemand denkt en praat, zend je deze energie het universum in en dit zorgt ervoor dat diegene minder snel uit zijn of haar cirkel kan stappen, omdat jij deze energie het universum in zend. 

Betekent niet dat je alles moet accepteren.. Kies altijd voor jezelf, maar oordeel niet over waar iemand is.

 

Als je dit begrijpt kun je makkelijker grenzen zetten en de juiste keuzes (bewustere keuzes) te maken. Luisteren naar jezelf of je innerlijke kind is dan ook om te luisteren, door te vragen en te begrijpen en vanuit daar een bewustere keus voor jezelf maken vanuit de liefde naar jezelf. Wanneer je jezelf beter begrijpt en naar jezelf luistert ben je instaat om anderen beter te begrijpen en naar anderen te luisteren (zoals bijvoorbeeld je kinderen) het begint met er emotioneel voor jezelf kunnen zijn zonder oordeel en het weten dat je de keuze hebt om het beste voor jezelf te kunnen doen. 

 

Het is dus een goeie dag to start giving a fuck about yourself. Dat begint bij luisteren naar jezelf zonder oordeel en doorvragen aan jezelf zodat jij jezelf gaat begrijpen waar iets vandaan komt en waarom je voelt wat je voelt en daarop de bewuste keuze voor jezelf kan maken. 

Verder kijken dan de les, zodat je weet wat je doet en waarom je iets doet.

 

Het gaat dus niet alleen om de lessen die je leert, het gaat er om dat je de kennis van die lessen gaat toepassen.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0