· 

Ben je nuchter? Rationeel zal je bedoelen..

Ik werd zonet getriggerd door een man die claimt 'te nuchter' te zijn om mijn spirituele mambo jambo (want dit is vast een goede benaming van alles wat ik te melden heb) volledig te omarmen. Hij zegt 'er zit een kern van waarheid in, maar ik ben te nuchter'. 

 

Nuchter zijn is in mijn ogen niets anders dan vanuit je ratio redeneren. Ik ga nog een ontmoeting met hem aan waarbij ik hem ga triggeren om vanuit zijn gevoel te gaan redeneren...Dat is niet in een uurtje gedaan, dat heeft oefening nodig. Dan bereik je je gevoelswereld en geef je 'rationeel' je eigen woorden aan, zodat je het zelf begrijpen kunt. Laten we nu wel stellen, we zijn op aarde om rationeel (dus met behulp van woorden) te communiceren. Ons gevoel stoppen we het liefst weg, hetzij met behulp van en door allerlei verslavingen (noem ik ze) zoals cafeïne-, rook-, drank-, maar ook sport en werkverslavingen. In feite is het alleen maar het 'ontvluchten' van je gevoelens. 

 

Waarom ontvluchten we onze diepste gevoelens? Die zijn immers zo prachten en krachtig en zeer persoonlijk! Ze zijn heftig, pijnlijk, prachtig en onbegrijpelijk (vanuit de ratio). Zo veel zijn wij dus geconditioneerd in het DENKEN i.p.v. het VOELEN. (en daar woorden aan geven)

 

Nu is de wereld alleen maar meer en meer aan het ontwaken, gelukkig! De hedendaagse ellende (grotendeels gemanipuleerd door wat we zelf toelaten via 'het duivels oog' oftewel de MEDIA. Hiermee bedoel ik dus alles wat MEDIA heet, van schermen t/m geschreven WOORDEN.

 

In mijn ogen ontvluchten we deze, al dan geheel bewust, omdat we de maatschappij ons hebben laten manipuleren tot zoverre. Vanaf ons geboorte worden we geleerd (gemanipuleerd) om te volgen. Niet poepen anders dan in luiers, niet huilen want hier heb je voeding..(oh ja, voedingsverslaving is er ook), dan komt het fenomeen 'school' en verdere loop van onze maatschappelijke bestaan. Het wordt vaak zo de enige bestaansrecht die we aan willen gaan. Kijk maar naar de eerste vraag die wordt gesteld wanneer je iemand nieuw ontmoet. Wat doe je voor werk? Alsof dat inzicht geeft WIE je bent of WAT je kunt.

 

Nu dat ik zo denk, sinds ik wakker ben, hoop ik dat ik nog aan smalltalk kan doen in elke setting. Nee, dat stukje acteren lukt me nog redelijk goed, puur omdat ik het doe vanuit een goede bedoeling. Je kunt immers niet aan iedereen kwijt wat je kwijt wil. Respect is key.

 

Dus geldt er een ongeschreven wet van respecteer een ieder, maar vergeet niet jezelf.

 

The only thing that interferes with my learning is my education..Albert Einstein

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0