· 

Politiek systeem

Wie regeert een land?

 

Toen ik klein was vroeg ik mezelf al veel dingen af. Zo ook zag ik, zoals zovelen (denk ik), dat de politiek heel hectisch was en het een plaats in de maatschappij die veel reuring veroorzaakt. Dus vroeg ik me al heel jong af hoe dit kon? Een stel volwassenen die mooie pakken dragen en mooie salarissen opstrijken en ook soms wachtgeld! Om maar niet te detaillistisch te worden keek ik naar wat ik zag en voelde en kom ik tot een conclusie, die waarschijnlijk voor velen onontdekt blijft. 

 

Ik zie een systeem waarin vaak heibel is, meer in het buitenland (de VS) maar steeds meer adopteren wij Nederlanders het zelfde systeem. Ik vroeg me al jong af wie zijn deze politici? Wat maakt hun zo kundig dat ze zulke mooie banen hebben en waarom faalt dit systeem herhaaldelijk en mondiaal?

 

Wie ze zijn, geeft mij het antwoord: medemensen. Of ze kundig zijn? Zelden dus. Hoe krijgen ze zulke mooie banen? Nou, mijn conclusie is dat de meeste politici omhooggevallen medemensen zijn die vaak noch een opleiding noch kundig ergens in zijn en dus omhoogvallen in het politiek systeem. Daarnaast zijn de wat minder ontwikkelde mensen zeer gemakkelijk zijn te manipuleren, we weten toch dat vanaf hogerhand deze politici worden gemanipuleerd. Let wel, minder ontwikkeld is niet per definitie laag opgeleid. Integendeel. Hoog opgeleide mensen zijn zo volgzaam omdat 'het systeem' juist hun goed behandeld door goede banen te geven waardoor zij minder kritisch en wakker worden. Leave well enough alone.

 

Denk er maar eens over na, de meest intelligente mensen bevinden zich in de maatschappij in het bedrijfsleven, daar beginnen ze vaak hun carrière. Een enkeling stopt ook daar waar hij/zij begonnen is. En daar weer enkelingen van gaat de politiek alsnog in nadat hun beste bedrijfsjaren (energie) voorbij zijn, maar hun ego nog lang niet uitgewerkt is. Dus komen ze vaak als 'big shot' binnen een partij en de media zorgt dat ze uitvergroot worden waarna ze trachten om nog een bijdrage te leveren in de maatschappelijke kwesties die aan de orde zijn.

 

Maar vaak is hun energie op en vallen ze ten prooi in de 'gewoonte' zoals dat heet...immers, geen baan hebben is geen bestaansrecht he...toch?

 

Ondertussen is het gros van de medemensen (de niet intellectuelen onder ons, soms bij keuze) beschikbaar voor dit soort mooie baantjes. Gedreven door pure EGO, dus wat wil ik op aarde...sijpelen ze de politiek in.

 

Conclusie: We worden geregeerd door voornamelijk onderontwikkelde en onintelligente mensen, dat verklaart de chaos en heibel overal ter wereld in dit systeem. Daar betalen wij heel veel geld voor....bewust? Alleen de bewuste slechteriken weten dit van zichzelf. De rest is niet intelligent genoeg ervoor:-)

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0