· 

Pandemie en bewustwording

Iedereen gelooft in een pandemie terwijl ze de echt pandemie in wat er werkelijk aan de hand is over het hoofd zien.

 

Het water wat wij uit de kraan drinken, zit vol metalen, het is zogenaamd gefilterd, maar in de werkelijkheid is het niet gezond en is het gefilterde rioolwater wat je drinkt. ruik er maar eens aan en probeer dit vaker. Als je gewend bent aan rioolwater, dan merk je het niet meer.

 

Het eten wat wij eten is niet eens echt eten, het is zo bewerkt en zo ongezond gemaakt, dat het ons eerder ziek maakt dan dat het gezond is (op de lange termijn). Het huidige zorgstelsel is een commercieel bedrijf. Niet beginnen bij de kern, maar eerst goed (bio) eten duur maken en dan achteraf de wonden genezen...Hoezo wil je arts worden, al is het niet om de 'beloofde salarissen'? Stel jezelf maar eens zulke kritische vragen en wees eerlijk.

 

  • We zitten de hele dag achter een beeldscherm en wanneer we thuis komen, gaan we achter een ander beeldscherm zitten.
  • Kinderen geven we een tablet of een tv om ze rustig te houden.
  • We leiden onszelf de hele dag af met onze telefoon en maken onszelf daarmee wijs dat we zo in contact staan met iedereen, maar het echte contact is er niet meer. Je hebt geen contact met jezelf, niet met de mensen die dicht naast je staan en ook niet met de gemeenschap om je heen. Het ernstige daaraan is dat wij dit voorbeeld aan onze kinderen zo geven en het zo in stand houden.

 

We zijn de hele dagen bezig met social media en met wat anderen van ons vinden, maar als jij jezelf nou eens eerst liked en jezelf ziet dat je goed bent zoals je bent, maar daarentegen is de mening en de bevestiging van een ander belangrijker dan het beeld dat je van jezelf hebt. In feite ben je bang om nou eens echt te onderzoeken wat het beeld van jezelf is, omdat dit beeld vaak kritisch is en wij het niet prettig vinden om ons zelf onder ogen te komen, dus wat doen wij, we zoeken constant bevestiging van anderen, zodat we enigszins zo onze ego kunnen strelen en we denken dat we goed zijn.

 

Wanneer ga je eens tegen jezelf zeggen... Lieverd je bent goed zoals je bent, je bent waardevol en prachtig zoals je bent... nee vaak als je dat van je zelf gaat zeggen, maak je jezelf wijs dat dat arrogant is of egoïstisch want ja, waarom zou je jezelf geweldig vinden? We blijven liever anderen pleasen en ons zelf de shit in praten... Bij dat beeld denken we natuurlijk veel gelukkiger te zijn... TOCH?

 

Denzel Washington zei heel mooi: ..anderen pleasen is het meest egoïstische daad. Omdat je erkend wordt en dat doet je ego goed.

 

We overprikkelen onze hersenen met van alles en nog wat, waardoor we de echte rust in ons zelf kwijtgeraakt zijn, door een teveel aan prikkels, zijn we geprogrammeerd om de hele dag vermaakt te worden en haal je deze prikkels weg of is er geen sensatie in de wereld dan verveelt men zich. 

 

Aan meditatie en mindfulness wordt niet veel gedaan, maar daarentegen hebben we een pilletje voor alles om ons zelf te kunnen onderdrukken. 

 

We zijn het afgeleerd om dingen te voelen en weg te drukken, waardoor onze lichamen zieker worden en wij daar weer een pilletje voor innemen of zelfs een andere 'vlucht' nemen in bijvoorbeeld werk, drank, sport of seks.... zodat het zich kan uitbreiden naar een ander deel van het lichaam.

 

Fruit, groente en kruiden groeien niet meer vers in de natuur, dit is weg gehaald en daar en tegen kun je het bewerkte fruit en groente in de winkel kopen.

We vinden biologisch eten te duur, wat goed en gezond is voor ons lichaam, maar eten bestellen, duur ijs en een koffie met een gebakje voor bijna 8,50 vinden we heel normaal. 

 

We stoppen ons vol met grote maaltijden, terwijl het fruit en water om ons te hydrateren nemen we veel te weinig tot ons.

 

We staan er niet eens bij stil dat wanneer je een honger gevoel hebt, dat je lichaam dan eerder vocht te kort komt dan eten, toch zal bijna een ieder eerder iets gaan eten dan drinken.

 

We verdoven onze lichamen met medicatie, alcohol, wiet en drugs alsof het de normaalste zaak van de wereld is en dat alleen omdat we niet met onze emoties en onze gevoelens om kunnen gaan.

 

Emotioneel kunnen we er niet voor ons zelf zijn en dus ook niet voor onze kinderen, maar wat we vergeten is dat hoe veel we onze struggles ook voor onze kinderen verbergen zij alles overnemen van ons en er in hun leven verder mee mogen dealen.

 

Onderdrukken van eigen gevoelens..terwijl we op aarde zijn om onze gevoelens te ervaren.

 

We denken dat we goed zijn voor onze kinderen, maar wanneer zij zelf ouders zijn en zij ons gedrag gaan vertonen, vragen we ons serieus af waar hebben we gefaald?.. nou in eerste instantie in dat je er niet voor jezelf kon zijn, je eigen gevoelens altijd hebt onderdrukt, je zelf hebt afgeleid van je gevoel, je zelf niet op een gezonde manier kon uiten en jij onbewust op je kind hebt geprojecteerd en toch ook nog eens alles voor ze wilde verbergen en doen als of je gelukkig was met een leegte in jou, terwijl als je nou had laten zien dat het gezond was om je zelf te kunnen uiten en het goed is dat je je eigen leegte opvult met het geluk in jezelf, was je waarschijnlijk een stuk verder gekomen, omdat je er dan voor jezelf emotioneel kon zijn.

 

Je zou het kind niet de hele tijd wil beleren, maar het kind de ruimte geeft dat zijn of haar gevoelens er toe doen en waarom.. om dat jouw gevoelens er toe doen. Een kind kijkt namelijk naar de acties van de ouders en zal dat ook overnemen of denken precies het tegenovergestelde te doen, maar in feite blijft het hetzelfde, ze zullen hun gevoel wegdrukken, zichzelf aanpassen en wegcijferen. 

 

Waar stopt de controle bij de oorlogen waarmee ze angst zaaien, waar is de vrije wil van het leven? Honger bestaat alleen omdat dit zo is gecreëerd en ze houden ons afgesloten van onszelf. alles is er om de controle te houden en wij afgeleid blijven van wat er werkelijk gaande is in deze wereld. 

 

Wanneer ga jij zien dat de echte pandemie het leven in de systemen is die ze hebben gecreëerd om te volgen. Wanneer wordt jij wakker van de wereld waarin we leven? Wanneer kies jij voor jezelf en kies jij voor een gezond en gelukkig leven? in contact met jezelf? Niet vanuit angst en onzekerheid, maar in het mooie unieke wezen dat je bent?

 

De echte pandemie  is het leven in de controle die ze over jou hebben en jij niet eens door hebt dat zij jou langzaamaan vergiftigen en je afleiden van het gelukkige leven dat je kan leven wanneer jij er voor kiest om weer in contact met jezelf te komen.

 

Nou na dit verhaal wil ik even zeggen dat ik er mag zijn en ik goed ben zoals ik ben.. Ik hou van mezelf en hoe meer ik in contact kom met mezelf hoe meer ik mezelf ga respecteren en ook zie dat ik het beste in het leven verdien.

 

Ik ben hier voor mezelf op deze aarde om mezelf compleet gelukkig te maken. Niet om anderen te pleasen, mezelf aan te passen of anderen over mijn grenzen te laten gaan, maar om mezelf voor op te stellen. Om mijn lichaam met gezond eten te voeden, om mijn lichaam te hydrateren met gezond water en niet de shit van de kraan. Om mezelf niet af te leiden achter een beeldscherm, maar het beeldscherm gebruik op een positieve manier en mijn ervaringen mee te delen.

 

Media negeren, cold turkey, gewoon doen vanaf vandaag

De tv zenders en het nieuws volg ik allang niet meer. Daarentegen zit ik liever in de natuur of maak ik contact met mijn kinderen en met de wereld om me heen. Ik zorg er voor dat ik er emotioneel voor mezelf kan zijn, zodat ik er emotioneel voor mijn kinderen kan zijn. De mensen die mij niet respecteren, waarderen en lief kunnen hebben om wie ik ben of wie controle over mij willen, heb ik verwijderd vanuit mijn leven.

 

Ik heb geen alcohol, drugs of medicijn nodig om me goed te voelen. Ik ben goed met mezelf en heb een ander zijn of haar bevestiging niet meer nodig om me goed te voelen, je liked me of niet, het is beide oke. Ik kies voor mijn geluk en hoef mezelf voor niemand aan te passen, want ik ben goed zoals ik ben en zo is een ieder van ons. Ben ik perfect? Nee zeker niet, maar de fouten die ik nu maak neem ik mijn verantwoordelijkheid voor. Nog mooier waar ik eerder te zwaar aan zou hebben getild, lach ik nu om en waarom, omdat ik een mens ben en van dit leven en alle ervaringen ten volste mag genieten, net zoals jij en wij allemaal!

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0