· 

Ochtend gebed

Ik kwam vanochtend dit ochtend gebed tegen...

 

Heer, onze god!

Houd ons alstublieft weg van alles wat ons verleidt om te zondigen en help ons altijd dicht bij u te zijn. Heer, geef ons een hart van vriendelijkheid en mededogen, zodat we altijd volgens uw wil kunnen handelen en mensen kunnen helpen die hulp nodig hebben. We kunnen niets alleen bereiken. schenk ons alstublieft geloof en kracht.

 

Mooi toch zou je denken.. Niet of dat het goed of fout is, maar wat leert bepaalde religie ons nu echt? Wat is er aan religie toegevoegd, dat het maakt dat wij iets uit onszelf zoeken? God, source, de bron of hoe je het wilt noemen bestaat zeker en wij zijn daar een deel van. 

Wat staat er nou echt in dit gebed? 

 

Het is niet om onze verleidingen uit de weg te gaan, het is om altijd jezelf te kiezen wanneer er zich verleidingen voor doen. Het leven leven en doen wat juist is voor jou, omdat jij de liefde voor jezelf bezit. 

 

Niks is uit ons en alles zit in ons. 

 

Wij bezitten dit alles al.. Wij zijn een deel van god. waarom vragen wij dit extern uit ons, terwijl god in ons allen zit? Hij hoeft ons niet te schenken wat wij al bezitten. Jij mag het jezelf schenken. Het is de groei in de liefde voor jezelf. 

 

Alles is al daar, het is alleen aan jou of jij open staat om het te ontvangen.

 

God wil juist dat je groeit naar de liefde voor jezelf en pas wanneer jij de liefde voor jezelf bezit, kun je pas oprecht liefde geven. De liefde voor jezelf bezit je al want vanbinnen ben je puur bewustzijn, liefde en en licht, dit wordt alleen gedimd door alle beschermingsmechanismen die mensen zichzelf hebben aangeleerd om geen nare gevoelens te voelen. God wil niet dat jij een deel van jezelf wegdrukt of ontkent, God wil juist dat je van alle delen van jezelf houdt. Niet dat je alleen maar goed moet zijn, omdat je zo denkt dat je liefde verdient. Jezelf wegcijferen en je gevoelens ontkennen is geen liefde dat is handelen vanuit een wond in jezelf om het te proberen goed te doen. Je eigen gevoelens voelen en je grenzen zetten, jezelf niet ontkennen en daarbij niet je gevoel projecteren op iemand anders dat is liefde. Liefde voor anderen begint met de liefde voor jezelf en het afbouwen van alle mechanismen die het ego het opgebouwd om je zogenaamd te beschermen. 

 

Jij bent het universum. Een alles is jij en jij bent alles.

 

Ja, wat je uitzend krijg je terug, maar het is nooit de bedoeling dat er ook maar een deel van jou weggedrukt moet worden, want alle delen in jou verdienen om geliefd te zijn en om liefde te ontvangen. Luister altijd naar je gevoel en probeer je gevoel niet weg te drukken, maar probeer hem toe te laten en hem te omarmen, probeer erachter te komen waarom je dat voelt.. komt dat doordat jij je ergens in je leven niet gezien of gehoord hebt gevoeld? Niet je gevoelens onderdrukken maar ze juist omhoog laten komen en de focus zetten op het gevoel, zodat het door je heen kan vloeien en dat je het los kan laten, zodat de liefde voor jezelf kan groeien en je licht kan gaan schijnen. 

 

Het is niet je verleidingen uit de weg gaan, het is juist altijd voor jezelf kiezen, zodat de verleidingen jouw niet manipuleren om iets te doen wat je eigenlijk niet wilt doen. 

Dat begint wanneer je stopt jezelf te manipuleren. Wanneer jij jezelf kan zien voor wie je bent en wanneer alle maskertjes af gaan die jij jezelf hebt aangeleerd om op te zetten. 

 

Er is geen goed of fout er is alleen de liefde die jij in jezelf bezit. 

 

Deze liefde mag je aan jezelf gaan geven zodat je licht kan gaan schijnen en jij kan ontpoppen in degene die je altijd al bestemd was geweest om te zijn.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0