· 

De relatie met je kind

Hoe zorg jij ervoor dat je kind volledig zichzelf kan zijn zonder dat het kind het gevoel heeft dat het zich compleet moet aanpassen om aan jou verwachtingen te voldoen?

 

Vaak leven volwassenen en kinderen in een andere realiteit dan dat ze van elkaar denken. Het kind heeft vaak het gevoel dat ze aan de verwachtingen van hun ouders moeten voldoen, waardoor zij niet hunzelf durven te zijn thuis (omdat ze denken dat dat niet kan) en ouders zien vaak niet het masker dat het kind draagt en vinden het gek wanneer kinderen dingen stiekem gaan doen. 

 

Wanneer jij een wond in jezelf draagt die nog niet is geheeld, zal je dit projecteren op je kind. Wanneer jij heelt zal jij dit energetisch doorgeven aan je kind, maar de fysieke veranderen zal jij zelf moeten maken om zo je kind te helpen. 

 

Je kind is geen bezit van jou en heeft zijn eigen leven en levenslessen, daar komt bij dat jij de grenzen voor jezelf mag zetten en er emotioneel voor jezelf en voor je kind hoort te zijn, omdat het jou verantwoording is dat het kind zich veilig en zichzelf voelt bij jou! Daarbij mag jij je eigen grenzen respecteren en je daar duidelijk over uitspreken wanneer iemand daar over heen gaat, dus ook je kind. 

 

Wil je respect van iemand, respecteer dan jezelf.

Wil je dat iemand je waardeert, waardeer dan jezelf.

Wil je liefde van iemand, wees dan liefdevol naar jezelf. 

 

Wanneer dat je basis is, red je alles prima in je leven. De basis bij iedereen, dus ook je kind. Je zal dan ook zien dat dit de basis zal zijn van de mensen die je aantrekt en dit zal de basis van je kind gaan worden.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0