· 

Kind, ouders en jij

Hoe is de relatie tussen jou en je kind?

 

Ben jij er in alle situaties emotioneel voor jezelf?

Zo ja, dan kun jij er bewust voor kiezen om er in alle situaties emotioneel voor je kind te zijn. Zo niet... Hoe is de relatie dan met je kind?

 

Ben je in dezelfde realiteit als je kind of ziet jou kind de dingen heel anders dan hoe jij denkt dat zij het zien?

Ben je belerend of hoor jij ook wat je kind zegt en zorg jij er voor dat zij zich ook gehoord voelen terwijl jij je grenzen zet?

 

Wees je bewust dan een ieder zijn of haar leven bekijkt vanuit hun eigen gedachtegang (hun eigen perspectief en zo ook je kind). Weet ook dat alles aan elkaar verbonden is. Wat jij hebt gevoeld als kind en niet hebt geheeld voordat je kinderen kreeg, zal je energetisch doorgeven en zal je kind ook voelen wanneer het opgroeit.

 

Hoe jij je als kind hebt gevoeld, is hetzelfde hoe je kind zich voelt terwijl het opgroeit.

Heb jij je niet gezien en of gehoord gevoelt? 

Deden jou gevoelens er niet toe?

Waren je ouders heel beschermend of totaal niet?

Moest jij volgens jou aan de verwachting van je ouders voldoen?

Voelde jij je alleen?

Had je het gevoel dat je het zelf moest uitzoeken? 

konden je ouders moeilijk grenzen zetten of nee zeggen?

Een onbewuste ouder kan meer schade aanrichten aan een kind dan dat ze zich bewust zijn.

Dit gaat al heel snel, want veel mensen hebben niet geleerd om er emotioneel voor zichzelf te kunnen zijn en dit dus ook niet voor iemand anders kunnen zijn.

Dit hebben je ouders niet voor je gewild en dit wil jij ook niet voor je eigen kind, maar dit is wel wat je aan het doen bent.

(tenzij jij je bewust wordt van jezelf en aan jezelf/in jezelf werkt aan de liefde voor jezelf).

 

Het kind zal vanuit zijn of haar gevoel en gedachten  (dus vanuit hun geloofsovertuigingen en perspectief) hun wereld zo creëren dat zij situaties aantrekken om hun gevoel te kunnen helen (dit zijn namelijk de lessen die jij had moeten leren en je hebt doorgegeven aan je kind). Dit kunnen situaties zijn om eigenwaarde te leren, om voor zichzelf op te leren komen, om zelfliefde te leren en vaak zijn dit niet de leukste situaties waar ze in terecht komen. Toch gebeurd het met een reden en de reden is... Dat het kind zal het bewustzijn vergroten en zijn of haar lessen gaat inzien in dit leven. Dat zij leren er emotioneel voor zichzelf te zijn, omdat zij dit als kind hebben gemist. Dit komt omdat jij emotioneel nog niet volwassen genoeg was/bent om er emotioneel te kunnen zijn voor het kind (neem jezelf dit niet kwalijk want je kan /kon er waarschijnlijk ook niet emotioneel voor jezelf zijn, omdat jij dit stukje ook hebt gemist terwijl je opgroeide).

 

Vergroot jij zelf je bewustzijn dan ga je de lessen zien en kun je er iets mee. Dan weet je dat alles wat jij doet aan het kind verbonden is. Als het kind dus geen goeie relatie met jou heeft, heb jij waarschijnlijk geen goeie relatie met jou ouders. Sta je dicht bij het kind of sta je ver van je kind af? Sta je dichtbij je ouders of sta je ver van je ouders af? Het werkt allemaal door namelijk.

 

Bescherm jij jou ouders door ze niet alles te vertellen omdat je niet wil dat ze zorgen pijn en of verdriet ervaren?

 

Waarom komt dat?

Je onthoud ze en beschermd ze voor het leven, alleen het feit is dat wanneer jij je ouders onthoud van het leven en ze wil beschermen, dan komt dat omdat jij zelf nog niet goed kan omgaan met het leven.

Jou kind zal dit energetisch oppakken en jou gaan beschermen, je kind zal hetzelfde gaan doen bij jou.

 

In feite zet je jezelf boven je ouders, omdat je denkt dat zij het leven niet aankunnen en je wilt ze die ervaring besparen, omdat jij je verantwoordelijk voelt voor het gevoel van je ouders. Alleen ben jij niet verantwoordelijk voor het gevoel van je ouders en horen jou ouders er voor jou te zijn, ook al ben je zelf al een ouder.

Je ouders blijven en zijn nog steeds jou ouders en jij hoeft hun niet te beschermen.

 

Je hoort juist te weten dat wanneer jij aan jezelf werkt en aan de band met je zelf, dat dit aan beide kanten doorwerkt... naar je kinderen, maar ook naar je ouders. De banden herstellen en weten waar jij hoort in de hiërarchie van de familie is belangrijk.

 

Je ouders staan boven/achter jou en jij boven/achter je kinderen en zo werkt dat generatie op generatie door. Wanneer er dus dingen gebeuren met je kinderen kijk dan in jezelf en de band met je eigen ouders. Jij hebt het zelf in de hand en energetisch geef je door. Jij bent het voorbeeld voor jou kind.

Wanneer jij laat zien dat jij naar jou ouders gaat om dingen te bespreken, open en eerlijk praat, dan zal je kind naar jou komen.

 

Laat zien dat je ouders ertoe doen, dat jij ertoe doet en dat je kind ertoe doet. Dat een ieder zichzelf mag en kan zijn.

 

Wanneer jij geheimen hebt of dingen verzwijgt voor jou ouders om welke reden dan ook.. of dit nou is om je ouders te beschermen of om welke reden dan ook, dan zal je kind dat voorbeeld volgen en zal dit bij jou doen. Jij hebt de situatie altijd in de hand door naar jezelf te kijken en te zien hoe de systemen doorwerken.

Hoe ga jij met iets om?

 

Wanneer jij jezelf vertrouwd en er emotioneel voor jezelf kan zijn, het leven gaat zien als ervaringen en prachtig (dat alles voor jou werkt). Hoef je de generaties boven jou niet te beschermen want je weet dat hun het leven met alle ervaringen daarvan ook kunnen handelen.. Dit komt omdat jij het leven met alle ervaringen daarbij kan handelen.

 

Alles start bij jou en de relatie met je zelf. Hoe sta jij in het leven? Hoe bewust ben jij? Hoe zie en ervaar jij alles, wat zijn je lessen.

 

Jij creëert.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0