· 

Gevoel

Als je je gevoel ontkent, ontken je een gedeelte van jezelf en dat zal zich uiten in de wereld om je heen.

 

Een gedeelte zal wegvallen in je leven, omdat jij een gedeelte van jezelf weg laat vallen en daar niet naar kijkt. Het is dan niet zo dat dan dat gevoel ineens weg gaat, omdat je het ontkent en/of wegdrukt. Nee, deze leegte zal je blijven voelen en zal zich kenbaar aan je maken. Je gevoel is belangrijk ontken het niet! Hoe meer jij je gevoel toe laat, het gaat erkennen en er naar gaat handelen in wat jou gevoel nodig heeft, hoe meer vervult je zal zijn (omdat jij je gevoel omarmt en er niet voor weg loopt) en hoe meer zich dit zal uiten in de fysieke wereld.

 

Over het gevoel Angst, kan ik zeggen: 'angst is ego' 

 

Betekent niet dat je dat ego moet wegdrukken alsof dat er niet is, want dat gedeelte is er van jou. betekent dat je tegen je ego kan zeggen: 'oké,  ik hoor je' maar dit is niet mijn zielsgevoel of niet het gevoel vanuit mijn hart en je laat het zijn. Vaak komt het doordat je een naar gevoel 'ervaring/trauma' hebt mee gemaakt. Trauma klinkt groot, maar kan al iets heel kleins zijn dat wel een groot impact heeft op jouw leven. 

 

Omarm jezelf en wees liefdevol voor jou.

Je hoeft angst of alle nare gevoelens niet je leven te laten bepalen, hier heb je een keuze in. 

De keuze om deze nare gevoelens toe te laten en het te voelen, het te laten zijn. Zo ben je liefdevol naar jezelf, je gevoel en accepteer je het.

Zo kun ook tegen jezelf en deze nare gevoelens zeggen:

 

'ik weet dat je er bent en je mag er zijn'

'hoe eng en oncomfortabel het ook is, we gaan ons hart volgen'

(acceptatie in het zijn en voor jezelf kiezen)

 

Je hart is de taal van de ziel en de weg naar je geluk. 

 

Werk met je ego/innerlijke kind/lichaam/ mind etc alles bij elkaar samen, want je bent helemaal goed zoals je bent. Je bent compleet, goed en waardevol! Ook al zegt de programmering van je mind vaak wat anders. Het is dan ook niet om dat gedeelte van jezelf te ontkennen. Je mag je bewust zijn van dat gedeelte en doen wat je hart je ingeeft.

Liefdevol naar jezelf en je gevoel, luisteren en horen wat jij jezelf verteld en waarom.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0