· 

Bewustzijn

De meeste mensen denken bij bewustzijn aan de hersenfunctie van bewustzijn. Dit is het bewustzijn wat ze is geleerd hebben in fysieke vorm. 

 

Bewustzijn van de hersenfunctie en bewustzijn zijn twee verschillende dingen en afhankelijk van over welk soort bewustzijn je praat, snap je waarover je praat. Als je het vanuit een groter perspectief bekijkt is het eigenlijk hetzelfde, maar de mensheid heeft er 2 verschillende dingen van gemaakt, omdat zij alles tastbaar/fysiek/logisch wilden maken.

laten we hier iets dieper op in gaan.

 

De hersenfunctie bewustzijn is niks anders dan de activiteit in jou hersenen, de activiteit in jou denken. Wanneer iemand Midazolam toegediend krijgt, wordt de hersenfunctie naar beneden gebracht, waardoor men denkt dat er geen bewustzijn meer is, omdat je in slaap wordt gebracht. Je fysieke denken wordt eigenlijk uitgeschakeld.

 

(In meditatie kun je het fysieke denken loslaten, zodat je de taal van je ziel beleefd. Je innerlijke jij. Het is niks anders dan je ogen dicht doen (naar binnen keren) en liefdevol accepteren wat omhoog komt, zodat dit gedeelte van jouzelf vanzelf minder wordt omdat je hem accepteert en zo je fysieke denken minder wordt en de taal van je ziel door kan komen)

 

Dit zien de meeste mensen als bewustzijn. De meeste mensen denken dat als je slaapt/in diepe slaap bent je niet bewust bent (fysieke bewustzijn) of wanneer je bewusteloos of onder narcose bent, je bewustzijn er niet is. Dit is de betekenis die de mensheid heeft gegeven aan bewustzijn en dat is prima, alleen is je fysieke bewustzijn niet je originele bewustzijn.

 

Mensen zijn in hun slaap namelijk meer bewust dan dat ze fysiek wakker zijn, alleen herinneren je hersenen niet deze vorm van bewustzijn. 

Waarom, omdat in je slaap je lichaam rust, je hersenen rusten (zijn niet actief), maar je ziel is gewoon wakker en doet zijn ding. Je ziel slaapt namelijk niet en is altijd bewust want je ziel is puur bewustzijn. Het mooie hieraan is dat mensen denken, dat wanneer ze denken, dat ze dan leven, maar leven is... zonder denken aanwezig zijn in je lichaam in het hier en nu moment van ieder moment. Je hoeft dus helemaal niet te denken om te leven, je leeft pas echt wanneer jouw bewustzijn in het hier en nu is zonder te denken. Het denken zelf heb jij controle over, alleen de meeste mensen weten niet dat zij het denken besturen en laten het denken hun besturen.

 

Het zit namelijk zo.. het betekent niet dat je ziel volledig bewust in je lichaam aanwezig is, alleen omdat je lichaam leeft. Je lichaam leeft omdat dit je levensenergie is en heel veel andere delen van je energie kan overal zijn. 

Een voorbeeld hiervan zijn mensen met dementie.. een deel van hun ziel is al over aan het gaan en is niet meer bewust in hun lichaam. Artsen duiden dit aan met dat een gedeelte in de hersenen niet meer functioneert (dus maken het fysiek), er is een gedeelte levensenergie niet meer volledig aanwezig in dat stukje van de hersenen.

Je kan met ze praten en ze reageren, ze lopen, eten, drinken net zoals andere mensen, maar hun volledige bewustzijn (een gedeelte van hun ziel) is niet in hun lichaam aanwezig, soms zijn er heldere momenten dat ze er even zijn, maar dit is ook vaak snel weer weg. 

het betekent dus dat ook al adem je, dat betekent niet dat je er bent oftewel dat je ziel volledig aanwezig is in je lichaam. bewust zijn is dus je bewustzijn volledig in je lichaam laten zijn en steeds meer en meer aanwezig zijn in het nu moment.

Je hogere zelf oftewel ziel volledig in contact met je lichaam. Aanwezig zijn betekent dan ook dat jij de controle hebt over je lichaam en je denken, dan ben je bewust aanwezig. jouw levensenergie/ziel/bewustzijn heeft controle over jou hersenen, waar mensen zich vaak niet bewust van zijn en jij hebt dus controle over die hersenen, dat denken en over dat lichaam. Het is je aangeleerd en het gaat vaak onbewust dat mensen worden geleefd door hun gedachten en door wat het lichaam doet. Terwijl je lichaam geeft jou alles aan wat jij nodig hebt om gezond te zijn, alleen luister jij er vaak niet na omdat je denkt dat je er geen controle over hebt. Zo ontstaan lichamelijke klachten/ziekten.

 

Wanneer ik praat over het bewustzijn in de hersenfunctie, praat ik over je denken, dan praat ik over dat je denkt dat je denken je bewustzijn is, waarbij veel mensen denken dat dat inhoud dat hun fysieke lichaam wakker is.

 

Wanneer ik praat over bewustzijn praat ik over je ziel, je levensenergie, hetgeen wat je lichaam laat leven, want als je goed kijkt is je lichaam puur energie, het zijn trillingen en vibraties, maar omdat deze energie zo traag is, wordt het iets fysieks, iets tastbaars. betekent dus dat een deel van je levensenergie je lichaam laat leven, jij bent je lichaam (je lichaam is energie en is jouw energie, jouw levensenergie heel dicht op elkaar, creëert elke cel), maar dat niet je volledige ziel aanwezig hoeft te zijn in je lichaam om te leven. Je bewustzijn kan dus gaan en staan waar het wil of waar jij wil dat het is.. de gedachte aan dat jij ergens bent, houdt dus in dat een deel van jouw bewustzijn ook daadwerkelijk daar is. Hier op aarde hebben wij fysieke plaatsen (afstand) en een fysiek lichaam, alleen buiten je lichaam bestaat dit niet (je lichaam is de begrenzing van jezelf in vaste vorm, je levensenergie oftewel ziel/bewustzijn kan gaan en staan waar het maar wil, er zit namelijk een energetische koord vast aan jou lichaam zolang jij hier op aarde hoort te leven) en kan je bewustzijn gaan en staan waar het maar wil. Niet iedereen is zich hier bewust van, dat je zoveel kan en onbewust doet met je ziel. Het lichaam leeft dus zijn eigen leven wanneer jij niet in contact bent met lichaam.

 

Je kan je bewustzijn in je lichaam plaatsen door jezelf in contact te brengen met jezelf, dus je bewustzijn focussen in je lichaam. Wat voel jij in  je lichaam, kun jij je net zo makkelijk focussen op je voeten als op je handen of op welk deel dan ook van je lichaam, voel je hoe dat deel voelt. Wanneer jij volledig aanwezig bent in je lichaam, voel je alles bewust en ben je 1 met je lichaam in het moment. Dat is eigenlijk wanneer je echt leeft en niet geleefd wordt.

 

Het bewustzijn in de hersenfunctie is iets tastbaars, meetbaar en is wat wordt gebruikt in de medici, dit is het bewustzijn dat je wordt geleerd op aarde als bewustzijn. Dus je hersenen zijn actief, je denken, je hebt het besef van je eigen ik, je omgeving en je reactie daarop.

 

Wanneer jij je bewust bent van  jezelf (je hersenfunctie) en je hersenfunctie vergroot, dus meer capaciteit van je hersenen gaat gebruiken en jij jezelf gaat observeren, dus gaat opletten en aandacht besteed aan jezelf, kun je wakker worden van je eigen gedrag. Waarom je leeft zoals je leeft en denkt zoals je denkt, je eigen patronen, je denkwijze en hoe deze is (negatief of positief) etc. Je dus bewust word van dit denken, dat jij dit denken bestuurd en jij je focust op je lichaam. Breng jij je zelf weer in contact met jezelf. Je brengt langzamerhand je bewustzijn in je lichaam.

 

Wanneer je snapt dat je bewustzijn, je werkelijke bewustzijn, je levensenergie is en eigenlijk altijd aan staat, ook wanneer je lichaam rust of fysiek niet wakker is (deze staat kun je bewust meemaken in meditatie), snap je dat je bewustzijn een hele grote bron van kennis is. Een kennis van hoe oud jou ziel is en dat dit levens terug gaat. Deze kennis zit ook in je lichaam geïntegreerd en heb jij toegang tot. Je kan deze kennis dus fysiek maken als je je bewust wordt van jezelf.

Je ziel is je bewustzijn in denken en voelen buiten de hersenfunctie, het niet fysieke, je hogere zelf en je hogere zelf probeert je altijd te leiden in je gevoel, je intuïtie.

Veel mensen luisteren niet naar dit gevoel, omdat ze luisteren naar hun denkwijze (het logische) maar vaak achteraf in situaties zeggen mensen vaak ik wist dit eigenlijk al, maar ik heb hier niet naar geluisterd. Mijn gevoel, mijn ziel heeft mij dit al verteld. 

 

Wakker zijn en bewustzijn kun je dus op 2 verschillende manieren begrijpen. Het fysiek wakker zijn en je bewustzijn in je denken en het wakker en bewustzijn van je ziel en de illusie van wat het leven op aarde is. 

 

Bewust zijn betekent dus niet perse dat je wakker bent, wakker bent van alles of dat je echt in contact bent met jezelf.

 

Leer je eerst eens bewust te worden van de capaciteit die je gebruikt in je hersenfunctie en de gedachten die jij denkt. Als je je daar bewust van wordt, snap je de fysieke cirkels waarin je leeft. Dan wordt je wakker van jezelf en je eigen gedrag, denk je negatief of positief, wat is er geprogrammeerd in je hersenen, wat zijn je geloofsovertuigingen van jezelf. probeer eens op te letten en bewustzijn te brengen in je denken, je aardse bewustzijn.

 

Je leven hier op aarde is dus om je zielsbewustzijn te laten groeien en je zielsbewustzijn weet dat jij het leven hier op aarde zelf creëert.

Bewustzijn brengen in je denken en weten dat jij je denkpatroon niet in ware essentie bent, maar alleen deze ervaringen opdoet om je ware essentie te laten groeien. controle terug te nemen over je denken in plaats van dat je gedachten de controle hebben over jouw leven.

Dit is de sleutel van je leven.

 

Wakker worden is je namelijk bewust worden van je ego, je innerlijke kind en je ziel.

Je bent zoveel meer dan alleen je lichaam, dan alleen dit leven. 

 

Dit leven en dit lichaam ervaar je maar even en neem je voor altijd mee in je ziel.

Wees dankbaar en blij dat je alles bewust mag en kan meemaken in dit leven, dat je mag en kan voelen, dat je mag en kan denken, dat je mag en kan ervaren, je mag en kan proeven, zien, horen, ruiken en volledig aanwezig zijn in je lichaam. Dat je mag en kan begrijpen dat alle momenten die je leeft je alleen dat moment zeker is gegeven en dat het leven inhoudt dat je alle momenten dat je er bent, bewust in het moment mag en kan zijn, dat je dat moment volledig met volle aandacht mag ervaren. 

Dat gisteren is geweest en de toekomst nog niet daar is. Het moment in het hier in nu het enige moment is dat telt. 

Dat je dit enige moment bewust mag ervaren. Leven op automatische piloot en dat je gedachten altijd maar zijn in het verleden en in de toekomst is geen leven.

Bewust zijn brengen in je gedachten en de controle nemen over je gedachten en niet je gedachten de controle laten hebben over jou, volledig bewust in je lichaam en in contact zijn met dat lichaam, dat is leven hier op aarde en dat is bewust creëren.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0