· 

Triggers

Wat is precies een trigger.. 

 

Een trigger verwijst je naar de gedeeltes in jou dat heling nodig heeft.

 

Een trigger is een herbeleving aan een emotie waarvan het ego je probeert te beschermen. Je ego wil dan ook reageren op de trigger, zodat je de trigger projecteert op iemand anders en jij het gevoel achter de trigger niet hoeft te voelen.

 

(wat mensen dus vaak doen, is de trigger/ het gevoel wegstoppen of doorgeven en dat is de reactie) 

 

Wanneer je een trigger hebt (en niet iedereen is zich bewust van de trigger) is er iets in jou wat wordt geraakt waardoor je ego wil projecteren (dus reageren).

 

De trigger zelf is een emotie die je eigenlijk hoort te helen zonder er een nieuwe gedachte aan te hangen, dus hem in feite alleen te voelen, te doorgaan en los te laten.

Je leven is eigenlijk een constante herbeleving van cirkels/cyclussen. Alles wat jij meemaakt goed of slecht bewaren je hersenen in je onderbewustzijn. Een trigger haalt de emotie terug (het gevoel terug) van een beleving/herinnering die eerder is gebeurd. 

 

Deze emotie komt terug, zodat jij dat gedeelte in jou gaat helen.

 

Dus iemand die teleurgesteld is geweest, heeft deze herinnering opgeslagen in zijn of haar onderbewustzijn.. Wanneer er iets in je leven staat te gebeuren waarbij dit gevoel omhoog kan komen, gaat je ego vermijden.

 

Dus let op! Onbewust gaat je ego alle situaties vermijden waarbij dit gevoel kan terug komen. 

Hier komt dus lak mentaliteit vandaan of het geen zin ergens in hebben of wat dan ook, is je beschermingsmechanisme.

 

Wanneer je getriggered wordt door wat iemand zegt of doet (dus wanneer het ego voelt dat er iets omhoog wil komen van een eerdere beleving), schiet je in een overlevingsmechanisme en ga je projecteren/reageren.

 

Dit doet het ego omdat het de eerdere beleving niet wil voelen (vooral wanneer dit een negatieve ervaring was, omdat wij negatief vanuit de maatschappij geprogrammeerd worden).

 

Een positieve ervaring wil het juist wel voelen en gaat het ego naar op zoek! De positieve ervaring wil het juist meer van en onbewust ga je op zoek naar meer van deze ervaringen.

 

Zoals bijvoorbeeld bevestiging zoeken want dat geeft je ego een soort van zekerheid dat je iets goed hebt gedaan en het ego wil alleen maar goed.

 

Het vermijd dus negatief geladen ervaringen en het zoekt de positief geladen ervaringen.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit

Reactie schrijven

Commentaren: 0