· 

Gezondheid

Wat is nou precies gezondheid. Dat is je lichaam ziel en geest precies geven wat het nodig is. Ook wel zelfliefde genoemd. Heb je rust nodig dan ga je rusten, heb je eten nodig dan ga je eten, heb je dorst dan ga je drinken en een alles waar jij om vraagt, dus wat je nodig hebt, doe jij voor jezelf.

 

Hoe weet je nu precies wat je nodig hebt. 

 

Als eerste is het belangrijk dat je gaat leren om naar je lichaam te luisteren. Veel mensen verwarren dorst met trek, omdat ze zijn geleerd om hun maag vol te stoppen. Vaak geeft je lichaam aan dat het moet drinken (water) i.p.v. eten. 

Neem de stap van het meer water drinken eerst maar eens (bron of gekookt afgekoeld water en niet uit de koelkast, want dan moet je lichaam dat weer verwarmen. Kost je lichaam onbewust allemaal extra energie wat niet nodig is).

 

 

Daarnaast qua eten is fruit, groenten, noten, zaden en kruiden het gezondst. Maar ook daar leer je naar je lichaam luisteren wat het nodig heeft. Je lichaam geeft aan welke voedingsstoffen het nodig heeft en voor een ieder kan dat weer anders zijn. Ook in bepaalde periodes kan je lichaam aangeven dat het wat anders nodig heeft qua voedingstoffen. Er zijn 2 voedingstoffen waar het lichaam van mag afkicken en dat zijn suiker en zout. Suiker is een verslavend iets en zout heeft bijna een ieder teveel van in het lichaam, omdat deze 2 bijna overal aan zijn toegevoegd. 

Betekent niet dat je lichaam nooit geen natrium (zout) nodig is, want mensen met een lage bloeddruk, met hyponatrimie (zout tekort) of om het lichaam te ontzuren mogen af en toe best wat baking soda of wat zout gebruiken (alleen met mate en geef je lichaam het alleen wanneer het lichaam het nodig is). 

 

Dat is het belang van leren luisteren naar je lichaam. De meeste mensen zijn dat luisteren kwijt. Dit komt omdat ze zijn geconditioneerd om niet te luisteren naar zichzelf. Juist door dat wij zijn geleerd om altijd maar door te gaan en te dienen, luisteren we niet meer naar wat het lichaam zegt en vaak zijn de klachten dan ook al veelvoudig verergerd voordat we wel eens half gaan luisteren en een soort van half gebakken rust nemen. Bijna niemand blijft met een verkoudheid of vermoeidheidsklachten thuis namelijk... nee, we blijven pas thuis in bed wanneer we echt ziek zijn en het lichaam eigenlijk niet meer kan! (Te laat! Veel te laat. Je lichaam gaf het al veel eerder aan en als je nou gewoon had geluisterd en gerust en of goed gevoed... tja) ik wil er maar mee zeggen dat een ieder opnieuw mag leren te luisteren naar zichzelf en wat jij nodig hebt. Ben je moe of geeft je lichaam aan dat het rust nodig heeft of wat bepaalde lichtelijke informatie qua klachten, pijntjes, ongemakken en of andere signalen, luister dan en doe een stap terug! 

 

Dan discipline veel mensen doen niet echt meer aan krachttraining terwijl dat juist zo goed is voor je spieren om ze sterker te maken. Veel mensen hebben geen zin meer om aan hun eigen lichaam te werken, want ja we moeten al zoveel. Maar even de vraag wat is belangrijker? Jij of een alles daar om heen? Ik mag hopen dat het antwoord JIJ is want anders heb je nog meer te leren en hebben we nog wat serieuze gesprekken te voeren (hahaha nja met wat lachen erbij dan, want lol hebben mogen we ook!).

 

Lol en lachen vergeten we ook nog wel vaak te doen, omdat we een alles zo serieus nemen en perfect willen uitvoeren. De kinderen moeten goed gaan, werk moet goed gaan, thuis moet goed gaan en het perfecte plaatje kunnen we nog wat dingen op aanvullen, daar onderdrukken we ons gevoel nog wat bij om ons zo min mogelijk kut te voelen of om überhaupt een beetje te kunnen relaxen.... met een wijntje, biertje of een jointje (ondertussen maken we het allemaal erger, doen we alsof we gelukkig zijn, maar bij de mensen bij wie het kan klagen we overal over, alleen verandering aanbrengen en het willen veranderen daar ontbreekt het dan weer aan). Zo moeten we elk jaar op vakantie kunnen en moeten we dit en dat kunnen doen en moeten we de duurste dingen hebben en moeten we standaard hebben en een telefoon en een computer en een printer en een alles (ben je dat alles waard ZEKER!) moeten we dit hebben NO FUCKING WAY! We zijn geprogrammeerd om dit te willen en te presteren of om beter te zijn dan de ander... he, kijk mij immers eens in wat ik allemaal kan. Ik kreeg de vraag ‘lekker op vakantie geweest?’ (Er vanuit gaand dat ik ben geweest) ik zei: ‘nee’ en hierop kreeg ik nogal een wat verwarde/ verbaasde blik en het is niet eens omdat ik niet kan, alleen ik vind het thuis ook prettig en ik hoef niet perse op vakantie.

 

Dat is het... mensen denken dat ze moeten/kunnen genieten wanneer zij weg zijn van de thuis situatie in een andere omgeving, want lieve mensen thuis moeten we al zoveel dat wanneer we willen/kunnen genieten we weg willen/moeten van huis. Ik kan je vertellen, leer thuis ook eens te genieten van wat je hebt.. het enige moeten wat je moet heb je gecreëerd in je hoofd in het perfecte geconditioneerde plaatje met hoge standaards wat belachelijk is om aan te voldoen. Doe maar normaal en geniet nu van je leven in een ieder moment dat het leven leeft. gewoon je lekker thuis voelen, genieten op je werk en een overal in een ieder moment, dan leef je voor mij gezond en dat is leven. 

 

En dan om nog maar even terug te komen op de gezondheid en het contact met jezelf.. want een even in stilte en rust zitten zonder een enige vorm van afleiding en in afleiding bedoel ik tv, radio/muziek/ telefoon, krant, boek of wat dan ook zijn we al helemaal niet meer gewend, maar ga nou eens gewoon rustig zitten en observeer je gedachten, luister naar je lichaam en voel wat jij jezelf verteld. Terug in contact komen met jezelf en te leren luisteren in wat je nodig hebt, leer je wanneer je daar ook de tijd voor neemt om te gaan luisteren. Jij geeft namelijk altijd aan wat je nodig hebt.. je lichaam praat tegen jou, je ziel praat tegen jou en je mind jaa we zijn gewend om die overuren te laten maken en onze gedachten ons te laten overnemen, terwijl als je ze nou eens gewoon observeert en ze loslaat (je los maakt van je gedachten in wat moet, in verwachtingen en in een alles waarvan jij jezelf alles zo moeilijk maakt) en gewoon eens van zijn met wat is! Dan gaan we leren luisteren en rust in onszelf vinden. We zijn namelijk beings dus laten we ook ook zijn met wat is (just be) en dat is lieve mensen de stap naar bewustzijn en in wat je mooie, lieve, prachtige jij nodig hebt.

 

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0